Professionsbachelor i skat

UC SYD
3,5 år
SU-godkendt
Heltid
Professionsbachelor
Haderslev

Video

Hvorfor vælge UC SYD?

Du er tæt på din underviser og dine medstuderende

Du får gode jobmuligheder

Du gør en forskel for andre mennesker

Om uddannelsen

Bliv professionsbachelor i skat - Vær med til at styrke fællesskabet

Drømmer du om at være skattemedarbejder og gøre en forskel? Vil du være med til at sikre fundamentet for finansiering af velfærden i Danmark? Så tag en professionsbachelor i skat, hvor du vil lære om skattejura, it, kommunikation samt regnskab og revision, så du kan varetage en bred vifte af skattefaglige opgaver i det nye skattevæsen eller i den private sektor!

Uddannelsens opbygning

Det tager tre et halvt år at blive professionsbachelor i skat Skatteuddannelsen består af 13 grundfag, to valgfag, et praktikforløb og et bachelorprojekt.

På studiets første to år vil du blive undervist i nogle obligatoriske grundfag, som dækker over fire kerneområder:

 • Skattejura hvor du lærer reglerne inden for de forskellige beskatningsformer.
 • Samfundsforståelse hvor du bl.a. lærer om samfundets opbygning og funktion samt makroøkonomi og kommunikation.
 • Regnskab hvor du bl.a. lærer at forstå og udfærdige et regnskab.
 • It og dataforståelse hvor du arbejder med forståelsen for it-systemers opbygning samt brug af data.

Efter de to år med grundfagene, får du det næste halve år mulighed for at sætte dit eget præg på din uddannelse ved at specialisere og målrette din faglige profil på to valgfag. Hvis du ønsker at tage ét af de to valgfag på f.eks. Københavns Professionshøjskole eller i udlandet, har du mulighed for det.

To og et halvt år inde i uddannelsen har du fået din teoretiske rygsæk fyldt op, og du skal nu og prøve dine kompetencer af i praksis. Praktikken varer et halvt år. I det halve år kommer du i praktik på en arbejdsplads og skal indgå og deltage i de daglige opgaver. 

Du afslutter praktikforløbet med at skrive en praktikopgave med en selvvalgt problemstilling. Vi sørger for praktikpladsen og garanterer pladser til alle studerende. Hvis du har særlige ønsker til praktikken, har du mulighed for selv at skabe kontakt til et praktiksted under forudsætning af, at vi godkender praktikstedet.

Den eneste uddannelse målrettet skat

Skatteuddannelsen er en ny uddannelse og første hold havde studiestart i august 2018. Uddannelsen er målrettet skatteområdet, og kombinerer revison, jura og skatteregler under en uddannelse, som den eneste af sin slags. Professionsbacheloruddannelsen i skat er er skabt i samarbejde med dine fremtidige arbejdsgivere herunder offentlige institutioner f.eks. SKAT og andre private virksomheder. Uddannelsen skal være med til at løfte kompetencerne for skattemedarbejdere idet nye skattevæsen samt i den private sektor. 

Dine fremtidsmuligheder med en professionsbachelor i skat

Som professionsbachelor i skat bliver du en attraktiv medarbejder for den offentlige og den private sektor. Dine stærke analytiske evner og din skattefaglige viden gør dig egnet til jobs inden for skatteforvaltningen og beslægtede brancher, som varetager skatterådgivning f.eks. 

 • Advokatbranchen
 • Landbrugsrådgivning
 • Små og store revisionsfirmaer 
 • Skatteafdelinger i større koncerner

Der er gode jobmuligheder som professionsbachelor i skat. Frem mod 2021 rekrutterer skattevæsnet op mod 3.300 nye medarbejdere - 1.000 af dem i helt nye stillinger. SKAT blev 1. juli 2018 erstattet af syv nye styrelser, der hver har ansvaret for en kerneopgave i skatteforvaltningen, og en stor del af arbejdspladserne, der tidligere var i hovedstadsområdet, bliver udflyttet til hele Danmark.

Ansøgning og adgangskrav

Kvote 1

For at søge optagelse på skatteuddannelsen gennem kvote 1 skal du have en af følgende eksamener opfylde de specifikke krav til fag:

 • Studentereksamen (STX)
 • Højere forberedelseseksamen (HF)
 • Højere handelseksamen (HHX)
 • Højere teknisk eksamen (HTX)
 • Gymnasialt indslusningskursus for fremmedsprogede (GIF)
 • Studiekompetencegivende eksamen i forbindelse med erhvervsuddannelse (EUX)

med engelsk C, samfundsfag C, samt enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B.

Kvote 2

For at søge optagelse på skatteuddannelsen gennem kvote 2 skal du have en af følgende eksamener og opfylde de specifikke krav til fag:

Gymnasial uddannelse (STX, HF, HHX, HTX, GIF) eller EUX. Alle med engelsk C, samfundsfag C, samt enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B.

eller

En tilsvarende udenlandsk eller international eksamen med engelsk C, samfundsfag C, samt matematik B eller virksomhedsøkonomi B.

eller

En erhvervsuddannelse af mindst tre års varighed. Alle med dansk C, engelsk C, samfundsfag C, samt enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B.

eller

Anden adgang med 4 gymnasiale enkeltfag: dansk A, engelsk C, samfundsfag C, samt enten matematik B eller virksomhedsøkonomi B. 

Økonomi

Husk at søge SU, hvis du er SU-berettiget

Som studerende på en professionsbacheloruddannelse har du mulighed for at søge Statens Uddannelsesstøtte (SU) til dit uddannelsesforløb. Du kan tidligst søge SU en måned før den måned, du kan få SU fra. Har du for eksempel ret til SU fra september, kan du tidligst søge fra den 1. august.

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Professionsbachelor i skat
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinfo

UC SYD

Lembckesvej 7A
6100 Haderslev

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Professionsbachelor i skat

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Professionsbachelor i skat endnu. Bliv den første!
Åbent hus
marts 2023
ma
ti
on
to
fr
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9