Tag din professionsbachelor som fjernundervisning

Start din fremtid med en online professionsbachelor.  Med en professionsbacheloruddannelse har du mulighed for at blive sygeplejerske, pædagog, lærer, socialrådgiver eller en anden kernemedarbejder i velfærdssamfundet. 
Filtrer efter
Studieretning
Professionsbachelor
Sted
Online undervisning
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-15 af 15
Annoncer

Populære kategorier

Reportager indenfor Professionsbachelor

Start din fremtid med en online professionsbachelor med fremmøde

Netbaseret uddannelse, e-learning, flipped classroom og blended learning. Det er nogle af de betegnelser, du måske er stødt på, hvis du overvejer at tage en professionsbachelor som fjernundervisning. Fælles for dem alle er, at du får en videregående uddannelse tæt på virkeligheden, hvor du studerer på fuldtid i 3 ½ eller 4 år. Undervejs er du i praktik i minimum seks måneder på en eller flere praktikpladser i samme region som uddannelsesstedet eller i udlandet.

Uanset hvilken professionsbachelor som fjernundervisning, du vælger, og hvor du vælger at studere, vil du opleve, at størstedelen af din uddannelse foregår med online læringsplatform som omdrejningspunkt. Du kommer til at arbejde selvstændigt og i læsegrupper uafhængigt af tid og sted med faste mødedage på uddannelsesstedet.

Lyder det som noget for dig? Her kan du læse mere om, hvordan det er at tage en professionsbachelor online, hvilke valgmuligheder du har, økonomi under uddannelsen og meget mere.

Mød op til seminarer under din netbaserede professionsbachelor

Hvordan foregår en professionsbachelor som fjernundervisning?

Uanset om du tager din professionsbachelor som fjernundervisning eller med traditionel holdundervisning, får du en uddannelse, der er bygget op i to moduler per semester og typisk består af 210 ECTS svarende til 3 ½ års studier. Læreruddannelsen varer dog 4 år. Vælger du at studere via e-learning vil du få adgang til en virtuel læringsplatform, hvor du kommer til at arbejde med læringsmetoder som fx:

  • Online spil, digitale tests og puslespil
  • Webinarer og online seminarer
  • Digitale forelæsninger som video eller podcast
  • Film, der forklarer komplicerede temaer

Mindst en gang per semester møder du op på uddannelsesstedet til et seminar. I mellemtiden vil du typisk arbejde selvstændigt såvel som studiegrupper. Derudover kan du indgå i faglige diskussioner via debatfora og lignende. Du går derfor ikke glip af oplevelsen af at være en del af et studiemiljø, selvom du vælger fjernundervisning.

Læs mere om hvordan det er at studere online, og hvordan du får mest ud af undervisningsformen

Hvilke professionsbacheloruddannelser kan jeg tage som fjernundervisning?

Udbuddet af videregående uddannelser via fjernundervisning er stadig forholdsvis begrænset. Professionshøjskolerne er længst fremme og udbyder i dag en lang række professionsbacheloruddannelser som fjernundervisning med fremmøde på lige fod med de ordinære uddannelser. Du kan således blandt andet vælge følgende:

Adgangskrav til uddannelserne er de samme, når du vælger at tage din professionsbachelor som fjernundervisning. Det betyder, at du skal søge via KOT og kan blive optaget på baggrund af en gymnasial uddannelse eller udvalgte erhvervsuddannelser. Du kan læse mere om de konkrete adgangskrav ved at klikke dig videre og læse mere om de enkelte uddannelser i oversigten længere oppe på siden.

Kan jeg få SU, når jeg er fjernstuderende?

Som studerende på en professionsbachelor som fjernundervisning er du SU-berettiget på lige fod med fremmødestuderende. Det betyder, at du kan få SU, hvis du opfylder de generelle SU-betingelser:

  • Du er fyldt 18 år og er dansk statsborger eller ligestillet hermed
  • Du har klip tilbage på dit SU-klippekort og modtager ikke anden offentlig støtte
  • Du er studieaktiv og følger studieplan samt eksamener på uddannelsen

Læs mere om de specifikke regler for SU til videregående uddannelser og for fjernstuderende i vores SU guide

Vil du vide mere om mulighederne for at tage en professionsbachelor som fjernstuderende? I oversigten længere oppe på siden kan du se et udvalg af netbaserede professionsbacheloruddannelser. Klik dig videre og find din drømmeuddannelse. Er du i tvivl om, kan du sammenligne flere uddannelser og få et hurtigt overblik.