Viser 1-2 af 2
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-2 af 2

Vær uafhængig af tid og sted - Tag sygeplejerskeuddannelsen som fjernundervisning

Som sygeplejerske kombinerer du omsorg for mennesker i en udsat position med sygepleje på et højt fagligt niveau. Du kommer til at arbejde tæt sammen med læger og andre faggrupper i sundhedssektoren og vigtigst af alt, kommer du til at være en vigtig støtte for patienter og pårørende.

Lyder det som dig, men har du ikke mulighed for en fleksibel uddannelse, hvor du kan studere uafhængigt af tid og sted? Så er et sygeplejerske fjernstudie det oplagte valg for dig. Flere steder i landet kan du tage sygeplejerskeuddannelsen som blended learning. Det betyder, at størstedelen af den teoretiske undervisning foregår i et virtuelt undervisningsmiljø, mens den kliniske undervisning følger sygeplejerskeuddannelsen med fremmøde. 

En gang om måneden er der seminarer på den professionshøjskole, du er indskrevet på, hvor du knytter bånd med dine medstuderende og arbejder intensivt med teorien. Seminarerne ligger typisk fra fredag eftermiddag til lørdag eller søndag. Læs videre under billedet og opdag mulighederne med et sygeplejerske fjernstudie.

Kom nærmere din drøm med et sygeplejerske fjernstudie

Hvad kræver det at følge et sygeplejerske fjernstudie?

Hvad enten du følger sygeplejerskeuddannelsen som fjernundervisning eller med fremmøde, er det et krævende fuldtidsstudium, der udvikler dig fagligt såvel som personligt. Du skal regne med at bruge cirka 40 timer om ugen både i perioder med teoretisk undervisning og i perioder med klinisk undervisning.

Den primære forskel på et sygeplejerske fjernstudie og uddannelsen med fremmøde er derfor, at du selv er herre over din tid, når du studerer online. Det stiller krav til, at du tager ansvar for egen læring ved at:

  • Være struktureret, motiveret og knivskarp til at disponere din tid
  • Have en up-to-date computer og kommunikerer hjemmevant på skrift

Til gengæld får du fleksibilitet i din drømmeuddannelse. Møder du velforberedt til seminarer, og engagerer du dig i de tilgængelige online fora såvel som i en studiegruppe, går du ikke glip af oplevelsen af at være en del af et studiemiljø med nære relationer og faglige diskussioner. Den eneste forskel er, at du er uafhængig af tid og sted. 

Hvad lærer du på den netbaserede uddannelse til sygeplejerske?

Uddannelsen til sygeplejerske er en professionsbachelor af 3½ års varighed. Det samlede forløb er delt op i 14 moduler fordelt på syv semestre, hvor du i den teoretiske del af undervisningen har en kombination af:

  • Sygeplejefaglige fag som kliniske metoder og sygeplejemodeller
  • Naturvidenskabelige fag som anatomi, fysiologi og mikrobiologi
  • Humanistiske fag som psykologi, kommunikation og etik
  • Samfundsvidenskabelige fag som jura, sociologi og antropologi

Du skriver dit bachelorprojekt på sidste modul efter det valgfrie modul 13, her har du gode muligheder for at tage et udlandsophold som en del af din sygeplejerskeuddannelse.

Hvem kan tage sygeplejerskeuddannelsen som fjernundervisning?

Der gælder de samme adgangskrav til sygeplejerskeuddannelsen uanset, om du vælger fjernundervisning eller fremmøde. Det betyder, at du skal have en gymnasial uddannelse som for eksempel STX, HF, HHX, HTX eller lignende. Du kan også blive optaget på baggrund af ni måneders relevant erhvervserfaring og følgende fire HF enkeltfag

  • Dansk A
  • Engelsk B
  • Samfundsfag C eller psykologi C
  • Matematik B, fysik B, geovidenskab A, kemi B, biologi B eller bioteknologi

Sidst men ikke mindst har du adgang til uddannelsen til sygeplejerske, hvis du er sosu assistent. Søger du ind på baggrund af sosu uddannelsens trin 2, har du desuden mulighed for at få merit for minimum et halvt år og på den måde blive sygeplejerske på tre år.

Hvordan er mine fremtidsmuligheder som sygeplejerske?

Efter et sygeplejerske fjernstudie har du et væld af muligheder. Du kan blandt andet vælge mellem basisfunktioner med en kombination af sygepleje og koordination af pleje og behandling i samspil med læger og andre relevante fagpersoner.

Du kan også vælge mellem seks specialer som for eksempel sundhedsplejerske, intensiv sygeplejerske eller kræftsygeplejerske. Sidst men ikke mindst er der en del sygeplejersker, der læser videre på kandidat-, master- og diplomuddannelser inden for det sundhedsfaglige felt og bliver enten ledere, konsulenter eller undervisere.

Hvor kan du læse til sygeplejerske som e-læring?

Du kan tage sygeplejerskeuddannelsen som fjernundervisning på professionshøjskoler flere steder i landet. Den kliniske undervisning på uddannelsen vil typisk foregå i samme region, som skolen ligger i. Længere oppe på siden kan du se et udvalg af de netbaserede sygeplejerskeuddannelser i Danmark.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12