Læs en hotel uddannelse

Din fremtid starter her

Brænder du for god service og turisme? Vil du servicejob, hvor helhedsoplevelsen for gæsten er i centrum? En hotel uddannelse er for dig, som drømmer om en karriere hvor ingen dage er ens, og hvor man spiller med mange bolde i luften. 
Viser 1-20 af 79
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 79
1
2
3
4

Drømmer du om en fremtid i hotelbranchen? Tag en hotel uddannelse 

Interesserer du dig for turisme og hoteloplevelser? Er du vild med sprog og mennesker, og kunne du tænke dig en dag at blive hotelleder? Så er en hotel uddannelse måske lige noget for dig. Hvad enten du vælger at læse en serviceøkonom i Danmark eller søger til udlandet på hotelskole, vil et job i hotelbranchen være din vej til en spændende karriere med internationale forbindelser. 

Læs med her og find ud af, hvilken hotel uddannelse, der passer bedst til dig. 

Tag en hotel uddannelse og få en fremtid i hotelbranchen

Hvilke hotel uddannelser findes der?

Den typiske hotel uddannelse beskæftiger sig med hotel management. En sådan uddannelse vil typisk være en professionsbachelor eller en erhvervsakademiuddannelse, hvor der både vil være teoretiske skoleforløb og praktik I Danmark kan du f.eks. vælge at læse til serviceøkonom med speciale i hotel management, og i udlandet kan du vælge en skole, som udelukkende beskæftiger sig med turisme. Her vil du ofte have mulighed for at specialisere dig indenfor hotelbranchen. 

Her er en liste med eksempler på hotel uddannelser: 

  • Serviceøkonom med speciale i hotel management
  • International hospitality management (overbygning på serviceøkonom)
  • Business administration in hotel management 
  • Hotel og turisme management

Hvor længe varer en hotel uddannelse?

En hoteluddannelse varer 2-3½ år. Hvis du læser til serviceøkonom i Danmark, kan du vælge at læse en overbygning på 1½ år, som specialiserer dig og giver dig bedre muligheder for lederstillinger i hotelbranchen. 
Vælger du at læse din hotel uddannelse hos en privat udbyder i udlandet vil den som typisk vare 3 år, hvoraf 2 år er på skole og det sidste år er i lønnet praktik. 

Hvilke fremtidsmuligheder har man med en hotel uddannelse?

Efter endt uddannelse vil du være i stand til at få et spændende job på hoteller rundt om i verden eller i Danmark. Du kan f.eks. blive hotelchef, receptionist, hotel-assistent eller mellemleder på et hotel. 

Hvor kan man læse hotel uddannelser?

Hvis du vælger at læse en serviceøkonom uddannelse i Danmark, kan du læse den rundt om i landet på de forskellige erhvervsakademiskoler. På erhvervsakademiskolerne kan du ligeledes læse en overbygning, som specialiserer dig indenfor hotel- og turismebranchen. 

Derudover kan du læse en hotel uddannelse i udlandet på private hotelskoler. 

Koster det penge at læse en hotel uddannelse?

Det koster ikke noget, at læse til serviceøkonom, men vælger du at læse på en hotel skole i udlandet, vil du blive afkrævet et gebyr for undervisning, men du får løn under din praktik, og du har samtidig mulighed for at søge om SU og legater. 

I vores guide til SU i udlandet kan du blive klogere på reglerne for SU, når du vælger at studere i et andet land. Læs også vores 3 tips til effektiv legatsøgning til udlandsstudier. 

Hvilke adgangskrav er der?

Adgangskravene for at blive optaget på en serviceøkonom uddannelse i Danmark og en hotelskole i udlandet er meget forskellige. 

Adgangskrav for serviceøkonom i Danmark:

  • En bestået studentereksamen med fagene erhvervsøkonomi C, virksomhedsøkonomi B eller matematik C som specifikke adgangskrav

Eller

  • En relevant erhvervsuddannelse 


Typisk adgangskrav for hotelskole i udlandet:

  • Engelsk kundskaber svarende til TOEFL 500 eller IELTS 5,0
  • Minimum 17-18 år
  • En bestået studentereksamen

Er du i tvivl om, hvad TOEFL og IELTS er? TOEFL og IELTS er begge sprogtests, som mange internationale skoler benytter sig af som et adgangskrav. En bestået sprogtest er nemlig bevis på, at man har de rette engelskkundskaber til at studere i udlandet. Læs vores guide til sprogtests og bliv klogere på, hvordan de fungerer. 

Ellers kan du klikke dig igennem vores udvalg af hotel uddannelser og finde din favorit! 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12