High School ophold i udlandet

Er du mellem 14 og 18 år, og vil du opleve verden?

Med et år på high school får du samtidig chancen for at blive en del af en anden kultur. I løbet af året bliver du ikke bare bedre til sprog. Du får også en international erfaring, der åbner døre i fremtiden.
Viser 1-20 af 106
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 106
1
2
3
4
...
6

Tag på high school ophold i udlandet

Er du mellem 14 og 18 år, og vil du opleve verden? Et high school ophold ændrer hele din hverdag og vender op og ned på alt. Når du bor hos en værtsfamilie skal du leve efter deres traditioner og husregler, som måske er helt anderledes end dem du er vant til hjemmefra - dette er en stor del af oplevelsen ved at gå i skole i et andet land. 

Derudover skal du også være forberedt på, at undervisningen kan være anderledes og at skoleåret er bygget anderledes op. Der er en mulighed for, at den skole du vælger har flere prøver i løbet af året eller at du skal bruge mere tid på skolen på grund af fritidsaktiviteter. 

Lyder et high school ophold som noget for dig? Læs med her og får svar på dine spørgsmål om, hvordan det er at tage på high school i udlandet. Eventyret starter her.

Tag på high school ophold i udlandet

Hvem kan tage på high school i udlandet?

For at komme afsted som high school elev skal du typisk være imellem 14 og 18 år. Aldersgrænserne kan variere en smule fra arrangør til arrangør. Det afhænger også af, hvilket land du vil rejse til.

For at få en god oplevelse, skal du også være nysgerrig efter at lære en anden kultur at kende og være klar til at blive en del af en anden familie. Til gengæld lærer du at tale og skrive et andet sprog, som var det dit modersmål - og du får en oplevelse for livet. Din selvtillid får også et boost af at stå på egne ben i et andet land.

Du har naturligvis en kontaktperson fra arrangøren, som du altid kan gå til. Det er din og dine forældres tryghed.

Hvad lærer jeg som high school elev?

Du får ikke kun sociale kompetencer med hjem i bagagen fra dit high school ophold i udlandet. Livet på high school er i de fleste lande meget anderledes fra det, du kender. Skoledagene er typisk længere. Til gengæld er der en bredere vifte af fag, hvor du både kan vælge almindelige skolefag og kreative eller aktive fag.

Nogle af de fag, du kan vælge er:

 • Japansk
 • Kinesisk
 • Dans
 • Sang
 • Fodbold
 • Atletik

Omfanget af valgfrie fag varierer fra skole til skole og fra land til land. En ting er dog sikkert. Du følger undervisningen på lige fod som de lokale high school elever. Nogle steder har du mulighed for at få ekstra sprogundervisning og hjælp til lektielæsning sammen med andre internationale elever.

Hvor kan jeg komme på high school ophold?

De fleste tænker USA, når de overvejer et high school ophold i udlandet. Men hele verden står åben. Det konkrete udvalg af destinationer afhænger dog af, hvilken arrangør, du rejser med. Nogle af de populæreste lande er:

 • USA
 • Canada
 • Australien
 • New Zealand
 • Storbritannien og Irland
 • Tyskland

Når du tilmelder dig et high school ophold i udlandet, vil du ved fleste arrangører skulle vælge en specifik skole eller by, hvorefter arrangøren vil matche dig med en godkendt værtsfamilie i lokalområdet. Jo tidligere du tilmelder dig, desto flere valgmuligheder vil du have.

Hvor lang tid kan jeg være på high school i udlandet?

Som high school elev i udlandet følger du typisk skoleåret. I de fleste lande er skoleåret 10 måneder med start i august eller september og afslutning i juni i året efter. Tager du på high school i Australien eller New Zealand, hvor sommeren er i vores vinterhalvår, starter det nye skoleår i januar eller februar og slutter i december. Du kan dog vælge at starte midt i skoleåret, hvis det passer bedst i forhold til dine planer. 

Som udgangspunkt varer et high school ophold i udlandet et helt skoleår. Nogle arrangører giver dig dog også mulighed for at være afsted i et halvt år.

Hvor meget koster et high school ophold?

Prisen varierer fra land til land. Vælger du at tage på high school i Europa, er prisen lavere, end hvis du for eksempel tager på high school i Australien eller USA. Priserne for et år på high school starter omkring 40.000 kr i Europa og kan være op til 90.000 i resten af verden. Til sammenligning kan et år på efterskole koste op til 80.000 kr afhængig af valg af efterskole og størrelsen af tilskud. Dette afhænger af forældrenes indkomst og husstandens størrelse.

Er du klar til en oplevelse for livet?

Klik dig videre til det land, hvor du drømmer om at komme på high school i oversigten længere oppe på siden. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7