Viser 1-20 af 21
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 21
1
2

Udveksling i USA

Udlev din amerikanske drøm med et udvekslingsophold i USA

Har du blod på tanden til at rejse ud og opleve, hvordan det er at gå i skole et andet land samtidig med, at du bor hos en værtsfamilie, der kan give dig et indblik i den lokale kultur? Drømmer du om at opleve den amerikanske kultur helt tæt på og samtidig blive flydende på engelsk? 

Tag på udveksling i USA og få en oplevelse for livet! 

Udveksling i USA - Få smag for den amerikanske kultur

Halloween, Thanksgiving, Prom, American Football, Donuts. Det bliver næsten ikke mere amerikansk end det. Den amerikanske kultur er noget helt særligt med mange kendetegn og højtider, som vi ikke ellers kender det fra Danmark. Som udvekslingsstudent får du mulighed for at få den amerikanske kultur helt ind inder huden i et år, hvor du både vil indgå i en amerikansk familie og som elev på en amerikansk high-school. 

På lige fod med andre unge amerikanere vil du gå i skole, gå til sport og hænge ud med dine venner i din fritid. Som udvekslingsstudent venter der en ny hverdag, men efter de første måneder vil du vænne dig til det nye liv, der også på mange måder minder om den hverdag, du har haft i Danmark, før du rejste væk. 

Rent fagligt vil det formentlig være en omvæltning i starten, fordi det amerikanske skolesystem er anderledes end herhjemme, men hurtigt vil du også begå dig nemt her.

Samtidig vil du lære rigtig meget om dig selv og styrke dine sociale og faglige færdigheder ved at tage på udveksling, fordi du tager springet fra en tryg hverdag i Danmark og kaster dig ud i uvante omgivelser.

At tage på udveksling i USA er en gave, du giver dig selv resten af livet. 

Cali, New York, Texas eller Oregon – Mulighederne er mange

Drømmer du om at bo i New York – den pulserende storby, der aldrig sover? Er du mere til det langsomme liv i Cali, hvor solen står højt på himlen dagen lang, og hvor klipklappere bliver dit fortrukne fodtøj? Eller vil du gerne have den ægte amerikanske oplevelse i syd-staterne, hvor du i stedet skal pakke cowboystøvlerne med? 

USA er verdens tredje største land. Derfor giver det næsten sig selv, at mulighederne for din udvekslings-destination er uendelige. Du vil ofte have mulighed for at komme med ønsker til, hvor du gerne vil hen, og så vil organisationen forsøge at imødekomme dem, hvis muligt.

Tag en snak med din organisation og hør, hvad de kan tilbyde dig af muligheder, og hvad chancerne er for, at din drøm kan blive opfyldt. 

Et internationalt fællesskab med unge fra hele verden

Som udvekslingsstudent bliver du ikke kun del af den amerikanske kultur med lokale amerikanere, men du vil også møde mennesker fra resten af verden. Du vil nemlig blive sat i kontakt med mange andre unge fra hele verden, som også rejser til USA som udvekslings-studerende efter samme oplevelse som dig selv.

Det betyder, at du vil være en større gruppe af unge, der står i samme situation – afsted på egen hånd i et helt nyt land til en anden hverdag, end den du er vant til.

Den organisation, som du rejser med, vil sørge for, at du bliver sat sammen med andre unge, der også rejser alene afsted som udvekslings-studerende. Det gælder både unge fra Danmark, der også skal på udveksling i USA eller unge fra andre dele af verden. Ofte vil du møde dem allerede, inden I rejser fra Danmark eller i starten af dit ophold, så du allerede fra begyndelsen føler, at du har noget tryghed i en ellers uvant og ny hverdag.

Sammen kan I bruge hinanden i hverdagen eller rejse rundt i weekenderne og ferierne og skabe minder sammen. Tidligere udvekslingsstudenter fremhæver ofte de sociale bånd og fællesskaberne fra deres udvekslingstid, som det bedste ved deres oplevelser, og flere fortæller, at de føler, at de har fået venner for hele livet. 

Hvordan kommer du afsted på udveksling i USA?

Som udvekslingsstudent kan du rejse med forskellige organisationer, der alle har til fælles, at de koordinerer og arrangerer udvekslingsophold for unge mellem 14-18 år. Ved første øjekast kan organisationerne måske ligne hinanden, men det kan godt betale sig at surfe lidt rundt og kigge lidt dybere, da de hver især tilbyder forskellige måder at rejse på. På den måde kan du finde den organisation, der passer bedst til det, du leder efter.

Visum i USA – Hvad betyder det?

Når du rejser på udveksling i USA, skal du have et visum for at kunne bo og gå i skole. Det er et krav fra amerikansk lovgivning, og derfor er det helt nødvendigt for, at du søger et visum, inden du rejser. Det er dog slet ikke så besværligt, som det måske kan virke, og du må derfor ikke lade det skræmme dig væk.

Kontakt blot den organisation, du rejser med, og lad dem hjælpe dig med processen.

Praktisk information om dit udvekslingsophold i USA

At tage på udveksling i USA kræver mange praktiske overvejelser, men fordelen ved, at du booker din rejse gennem en af de mange organisationer er, at de kan hjælpe dig med det hele. De kan dermed hjælpe dig med alt fra booking af flybilletter til bestilling af visum og indmeldelse på skolen.

Længde

Længden er typisk 10 måneder, som svarer til et almindeligt skoleår. Det betyder, at du cirka skal regne med at være væk fra august til juni året efter.

Pris

Prisen på dit ophold vil afhænge af, hvilken organisation du vælger at rejse med. Det kan derfor også være en god ide at bruge det som en pejling, når du skal til at vælge, hvilken organisation du gerne vil rejse med.

Kribler det helt i maven nu, og kan du næsten ikke vente med at komme afsted? Se alle vores muligheder ovenfor og bliv klogere på, hvilken organisation du skal rejse afsted med.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus USA
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9