Viser 1-20 af 81
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 81
1
2
3
4
5

Canada – studer i verdens venligste land

Canada er et land der består af fantastisk smuk natur og multikulturelle byer. Samtidig er det også drømmedestinationen for mange rejsende. Ved at vælge at studere i Canada, har du mulighed for både at udforske de store metropoler og den uberørte vildmark.

Men det er ikke bare landet der er imponerende og mangfoldig, det samme er befolkningen. I byer som Toronto, Winnipeg og Vancouver lever forskellige kulturer fredeligt sammen, og du vil sikkert også hurtigt kunne finde en hjemlig følelse, fordi folk generelt er yderst hjælpsomme.

Canada – hvorfor vælge det som studie destination?

Når du tænker på Canada, tænker du sikkert på åbne vider, dramatiske bjerge, kæmpe skove og majestætiske søer. Hvad du måske ikke tænker på, er at Canada også er et moderne, progressivt, åbent og tolerant multikulturelt samfund med to officielle sprog – nemlig fransk og engelsk.

Det at leve og bo i Canada minder på mange måder om at bo i mange andre vestlige lande. Der er dog nogle aspekter af det daglige liv, som er unik for Canada. Som udefrakommende har du mulighed for at styrke enten dit engelske eller franske, alt efter hvilken del af landet du opholder dig i, du får samtidig et solidt netværk af internationale forbindelser, og måske venner for livet.

De to største byer, på hver sin kyst er Vancouver og Toronto. I Vancouver kan du opleve mange sportslige aktiviteter, museumer, Granville Island, Stanley Park, vandreture i bjergene. Vancouver er nemlig en topmoderne storby, tæt på naturen. I byen finder du skyskrabere og i nærheden finder du både strand og bjerge. Byen er flere gange kåret som verdens smukkeste by. I Toronto befinder du dig i den kulturelle og finansielle hovedstad i Canada. Du kan fx gå på opdagelse i Queen West kvarteret, Ontario floden og se ishokey Maple Leafs eller baseball holdet Blue Jays mv. Der er en lang række cafeer og butikker fra hele verden, og verdens tredjestørste teaterdistrikt. Du er samtidig tæt på både New York, Chicago og Niagara Falls.

Hvad kan du læse i Canada?

Alt efter hvad du søger, og hvor langt du er i dine studier, kan du vælge at tage på sprogskole, en hel uddannelse på bachelor eller master niveau, eller du kan tage et semester eller to på udveksling.

Skal du bruge visa for at studere i Canada?

Hvis du hovedgrund til at tage til Canada, handler om, at du gerne vil studere i mere end 6 måneder, så skal du søge om et study permit. Før du kan søge om dette, skal du være accepteret på en skole, universitet eller college i Canada. Du kan søge om et visa online eller ved at sende din ansøgning til et canadisk visa kontor i dit eget land.

Et study permit varer normalt så lang tid som dit studie tager + 90 dage. Den ekstra tid gør det muligt for dig at forberede din afgang, eller søge om forlængelse. Fx hvis du ikke kan nå at færdiggøre dit studie, før du skal afsted. På samme måde så stopper dit study permit også, hvis du er færdig før tid.

Hvis du er fra Grønland, behøver du ikke søge på forhånd, men kan søge når du står ved grænsen. Husk at have et pas der varer længere end selve opholdet.

Find en studiebolig i Canada

Mange videregående uddannelser har indkvartering tæt på campus, som du kan søge om. Kollegierne har normalt et delt køkken, badeværelse og vaskemaskine. Nogle af kollegierne har også madplan, hvor du for en fast pris kan få tre måltider om dagen. Hvis du kun skal være i Canada i ét semester, kan det være nemmere at vælge et campus kollegie, fremfor selv at skulle finde frem til en bolig.

Det at bo udenfor campus bliver foretrækket af mange canadier, derfor føler mange internationale studerende også, at det er nemmer at komme ind på livet af det rigtige Canada og få lokale venner, ved at vælge bolig udenfor campus.

Hvis du vælger en privat indkvartering, så vær opmærksom på, at der er stor forskel på pris og kvalitet. Lejen kan være rigtig høj i nogle storbyer, og du kan betale alt fra C$400-$1500 per måned.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus Canada
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7