Laura Kristine Tobiasssen Grell, Montréal, Canada

Drømmer du om at komme til Canada? Mød Laura, der her fortæller om sine oplevelser, da hun var på udveksling i Montréal, Canada.

Laura Kristine Tobiasssen Grell: Udveksling i Montréal, Canada

Navn: Laura Kristine Tobiasssen Grell

Alder: 22 år

Udvekslingsby/land/universitet:
Montréal, Canada, McGill University

Uddannelse i Danmark:
Antropologi på Københavns Universitet

Hvornår rejste du?
Efteråret 2018

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Montréal?

Jeg tog på udveksling i Montréal, fordi jeg havde en ide om, at Canada var et flot, naturskønt land, der var fedt land at være i. Jeg havde hørt, at Montréal skulle være en fed by med god atmosfære og søgte derfor flere universiteter her.

Det tiltrak mig også, at de talte fransk i byen, fordi jeg håbede på at udvikle mine sprogegenskaber inden for fransk. Jeg havde ikke som sådan en ide om McGill som universitet - det var mere Montréal, der som by tiltrak mig.

Hvordan var studielivet i Montréal?

Fagligt var studielivet meget anderledes end derhjemme og mere tidskrævende, end jeg havde forventet. Der var mange løbende tests og opgaver, der krævede mange timer på læsesal, og selvom det selvfølgelig var lidt træls, var det til at overskue. Men jeg synes alligevel helt klart, at jeg havde mindre frihed i forhold til det faglige, end jeg har derhjemme på KU. Til gengæld synes jeg ikke, at det virkede som om, at kravene for at få en god karakter var så store på de ting, man afleverede.

Socialt synes jeg også studielivet var ret anderledes. McGill havde ikke mange arrangementer udelukkende for udvekslingsstuderende og derfor var det i starten svært at finde nogle, man kunne hænge ud med. Man snakker heller ikke rigtigt med de andre studerende på holdene, fordi alle er så forskellige steder i deres uddannelse. Men jeg var med til McGill’s introuge som var rigtig sjov, og hvor jeg fik nogle venner. Dog var de fleste jeg brugte tid med på min udveksling ikke nogle, som jeg havde mødt gennem McGill, men gennem en facebookgruppe for danske studerende i Montréal. De endte jo med at blive gode venner, som også gik på McGill, så studielivet var rigtig godt socialt - det var bare ikke gennem universitetet, at kontakten blev startet.

Hvad brugte du din fritid på?

Jeg hang meget ud med nye venner, gik i biografen, på cafe og især var jeg meget på bar og drikke øl. Jeg var også til en del ishockeykampe med McGill’s hold, hvilket var rigtig sjovt at se. Herudover var jeg på en del weekendture for at opleve lidt andet af Canada end kun Montréal. Det synes jeg, at der var god mulighed for, da fagene jo kun skal bestås, så hvis man er ligeglad med sin karakter, kan man tage sig den fritid, man vil. Og det var en super god måde at komme endnu tættere på folk!

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Montréal? 

At Montréal har meget at byde på som by, så der er stor mulighed for at gå ud med sine venner og få mange gode oplevelser.

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Montréal? 

Jeg tror mest, at det var det faglige på universitetet. At det var meget mere kontrolleret og tidskrævende.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Montréal? 

Det er lidt nødvendigt at være opsøgende i starten for at finde venner og skabe sig et socialt liv. Men ellers bare nyd det, lad være med at tage skolen alt for tungt og tag på så mange weekendture som økonomien og overskuddet rækker til - det er klart der, at jeg har fået nogle af mine bedste minder!

Se dine uddannelsesmuligheder i Canada


Annoncer