Joan Juul, Montréal, Canada

Vil du på udveksling i Canada? Mød Joan, og hør om hendes oplevelser, da hun var på udveksling i Montréal, Canada.

Joan Juul: Udveksling i Montréal, Canada

Navn: Joan Juul

Alder: 22 år

Udvekslingsby/land/universitet:
Montréal, Canada, Concordia University

Uddannelse i Danmark:
Europæisk Business på CBS

Hvornår rejste du?

Efteråret 2018

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Montréal?

Jeg havde været i Canada som skiinstruktør før og elsker landet. Dengang var jeg i BC, så jeg valgte at tage til Montréal, fordi jeg gerne ville opleve kulturen i Quebec og den mere franske del af Canada, og så havde jeg hørt rigtig godt om Montréal inden. Derudover tænkte jeg også, at det ville være relativt ’nemt’ at tage til Canada rent praktisk. De snakker engelsk, det er nemt at kommunikere med de forskellige institutioner derovre, og man er sikker på, at undervisningen ligger på et vist niveau.

Hvordan var studielivet i Montréal?

Fagligt var studielivet en del anderledes end i Danmark. Generelt vil jeg sige, at niveauet er lidt lavere, men arbejdsbyrden er til gengæld større, så man skal være opmærksom på, at der er flere afleveringer og test i løbet af semesteret, men mindre læsning end på mit studie på CBS. Derudover er mange af deres tests multiple choice, så det skal man også lige vænne sig til.

Det sociale studieliv var rigtig godt. Concordia University arrangerede en del arrangementer i starten af semesteret, så man nemt faldt i snak med andre udvekslingsstuderende. Folk er generelt også meget søde og snaksaglige, så det er nemt at falde i snak med andre studerende i timerne.

Hvad brugte du din fritid på?

Fritiden brugte jeg oftest sammen med nogle af de andre udvekslingsstuderende. Der er massere af ting at lave i Montréal - massere af cafeer, events, og steder man kan udforske. I weekenderne lavede vi tit nogle ture fx en weekendtur til Boston og en skitur til Mont Tremblant.

Concordia University havde også mange klubber, der arrangerer forskellige ture og events. Vi var fx på flere hikingture, og også ude at plukke æbler, ’apple picking’, som er åbenbart en normal canadisk efterårsaktivitet. Universitetets klubber arrangerer meget forskelligt, så man kan nemt finde noget at deltage i, som man synes er spændende eller sjovt.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Montréal?

Det var virkelig fedt at bo i en så multikulturel by. Montréal er virkelig fyldt med mennesker fra hele verden, og det er svært at give en stereotyp af, hvordan en person fra Montréal ser ud. Det giver en super fed vibe. Det er også en by med virkelig mange universiteter og studerende, så der er massere ting at lave for studerende. Noget af det fedeste har også været at møde så mange nye mennesker og få nye venner fra forskellige steder i verdenen.

Hvad overaskede dig som udvekslingsstudent i Montréal?

At det var ret dyrt at flyve internt i Nordamerika. At der skete så mange ting i byen. Der var næsten altid et eller andet musik arrangement, marked, optog, festival, og at et halvt år er overstået meget hurtigt.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Montréal?

Jeg vil anbefale, at man sætter sig godt ind i fagene på forhånd. Altså tjekker, hvilke afleveringer, gruppeprojekter og test der tæller som en del af ens karakter. Det kan være lidt hårdt, hvis man ender med at have fx store gruppeprojekter i alle fag.

Mobilabonnementer er dyre i Canada, så det kan højst sandsynlig bedre betale sig at undersøge, om man kan bruge sin danske telefon og få data gennem sit danske abonnement også.

Canada er et virkelig fedt land, og der er massere ting at se og lave. Så jeg vil også anbefale, at man fra starten er god til at komme ud og opleve ting, så man ikke stresser over alt det, man gerne ville have set samtidig med eksaminer. Men man blive også bare nødt til at indse, at man ikke kan nå det hele.

Se dine uddannelsesmuligheder i Canada


Annoncer