Vis studentum.dk som: Mobile

Magnus Kristensen, Victoria, Canada

Navn: Magnus Kristensen

Alder: 22

Udvekslingsby/land/universitet:
Victoria, Canada, University Of Victoria

Uddannelse i Danmark:
HA(Kom.), CBS

Hvornår rejste du?

Efteråret 2018

Udvekslingsportrætter

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Victoria?

Jeg valgte Victoria, da jeg aldrig har været i Canada før. Jeg læste mange travel reports fra forskellige universiteter i Canada, hvor Victoria og Vancouver Island var et område, hvor man kunne opleve en masse forskelligt. Derudover, så ville jeg gerne til et engelsktalende land for at udvikle mine engelske kompetencer, både skriftligt og mundtligt.

Hvordan var studielivet på i Victoria?

Det sociale liv virkede meget attraktivt i Victoria fra tidligere studerende, som har tilbragt et semester på UVic. Der er mange forskellige klubber, både sociale og sportsorienterede, som man kunne tilmelde sig. Derudover arrangerede skolen ture til bl.a. Tofino og Banff i weekenderne for udvekslingsstuderende, som man kunne deltage i. Endvidere er de canadiske/amerikanske studerende meget imødekommende, og man føler sig hurtigt som en del af gruppen.

Det faglige studieliv er meget anderledes sammenlignet med CBS. Undervisningen opfordrer én til at deltage mere, samt der er ugentlige afleveringer, præsentationer og tests, som bidrager til den samlede karakter. Det var en dejlig afveksling fra CBS, hvor man skal kunne alt til eksamenen og ikke rigtig har et forhold til sine undervisere.

Hvad brugte du din fritid på?

Jeg rejste hver anden weekend i gennemsnit på mit udvekslingsophold - både på skiferie, vandreture og ferie på Hawaii. Udover dette, så tilbragte jeg meget tid sammen med de andre udvekslingsstuderende fra Sverige og Tyskland samt min roommate fra Japan. Dette inkluderede, at opleve byen i Victoria eller tage på én-dags ture i weekenderne. Mange af aftenerne i Victoria blev også tilbragt på forskellige restauranter og barer i weekenderne.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Victoria?

Det sociale liv. Man kan opleve en masse, og alle udvekslingsstuderende er imødekommende og venlige. Dette er selvfølgelig mere forventeligt, da de selv har valgt at tage på udveksling, men det er nemlig de lokale studerende, som også er super imødekommende og gerne vil vide mere om ens hjemland og kultur. Det sociale liv og alsidigheden på Vancouver Island gør, at man kan tilbringe et helt semester der og rejse konstant, men stadig ikke har oplevet det hele.

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Victoria?

Vejret. Sommeren fortsatte ind i oktober måned, hvilket ikke er almindeligt for alle andre byer i Canada. Jeg havde hørt, at sommeren ville fortsætte længere end i Calgary, hvor der var snestorm i start oktober, men jeg blev alligevel lidt overrasket. Af denne grund kunne man tage på flere udflugter og opleve byen.

Jeg boede på skolens område, hvor jeg var en del af den obligatoriske madaftale (er man ikke, hvis man bor på cluster), og jeg havde hørt dårlige ting om maden, men den overraskede mig heldigvis positivt. Man kunne få meget forskelligt, to varme måltider om dagen samt en sandwich-biks, der altid havde det samme + en salatbar og sushi. Der var noget til alle.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Victoria?

Kort sagt: TAG AFSTED. Det eneste negative ved Victoria er deres bussystemer, som kan være yderst frustrerende. Busserne går mellem Downtown Victoria og UVic, men nogle gange er de meget forsinket eller dukker ikke op, eller så kommer busserne tidligt og kører bare videre, så du også misser den. Hvis du kan få fat i en billig cykel eller leje én fra skolens faciliteter, så kan du gøre dette. Udover det, så er Victoria en super fed by, ikke en kæmpe storby som Vancouver, hvilket giver Victoria noget charme. Og byen har alt som Vancouver har og mere til, da man kan opleve Vancouver Island ved at leje en bil med dine medstuderende og tage på weekendture oftere.

Se dine uddannelsesmuligheder i Canada

Senest opdateret: 21 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-07-2020

Joan Juul, Montréal, Canada

Det var virkelig fedt at bo i en så multikulturel by. Montréal er virkelig fyldt med mennesker fra hele verden, og det er svært at give en stereotyp af, hvordan en person fra Montréal ser ud. Det giver en super fed vibe. Det er også en by med virkelig mange universiteter og studerende, så der er massere ting at lave for studerende. Noget af det fedeste har også været at møde så mange nye mennesker og få nye venner fra forskellige steder i verdenen.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Jens Pedersen, San Diego, USA

San Diego og det at være på udveksling er meget socialt, så det meste af min fritid brugte jeg på at være sammen med mine nye roomies og venner. Vi tog bl.a. til sportsevents som baseball og football, da det er meget en fælles ting i San Diego, hvor alle bakker op om de lokale hold på uni. Udover det er der et stort kulturelt udbud, hvor der er rigtig mange fede events og koncerter. Jeg tog også på mange weekendture til b.la. Las Vegas, Hawaii og nationalparker i området.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Stinne Nøttrup, Montréal, Canada

Jeg synes, at Montréal er en rigtig fed by med masser af muligheder og plads til alle slags mennesker. Det er en meget multikulturel by, hvor mennesker fra hele verden bor. Blandingen mellem engelsk og fransk har også sin charme! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Laura Hoff Larsen, Toronto, Canada

Socialt var det over alt forventning. Vi var gode til at ses, før semestret endnu var startet og støttede op om fester. Det var også fantastisk at møde så mange dejlige mennesker og få oplevet en fantastisk natur - en natur, som du ikke lige kan finde i DK!

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Gustav Emil Thuesen, Vancouver, Canada

Jeg føler, at jeg lærte en masse fagligt fra den undervisning, jeg modtog. Derudover har jeg fået en masse fede oplevelser i den vilde natur, som ligger lige i ens “baghave”. Men det bedste er nok de venskaber, jeg fik, imens jeg var på udveksling. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Andrea Falk Pedersen, Monterrey, Mexico

Det, som jeg mindes tydeligst og til tider også savner, er det stærke sociale fællesskab blandt de udvekslingsstuderende og muligheden for spontanitet – som gav hverdagen et ekstra pift, samt de mange timers arbejde på at skitsere og modellere et projekt.  Det sidstnævnte var nok ikke det bedste, men set i bakspejlet, gav det det bedste læringsudbytte rent fagligt.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Ann-Louise Blom, San Diego, USA

På San Diego State Universty havde vi mulighed for både at tage fag sammen med nationale studerende og internationale studerende. Det var virkelig lærerigt at se, hvordan studerende fra andre kulturer tænker og studerer på. Der var rigtig mange danskere afsted, hvilket gjorde det sociale virkelig hyggeligt, og fagligt var folk også meget engagerede.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Laura Kristine Tobiasssen Grell, Montréal, Canada

Det er lidt nødvendigt at være opsøgende i starten for at finde venner og skabe sig et socialt liv. Men ellers bare nyd det, lad være med at tage skolen alt for tungt og tag på så mange weekendture som økonomien og overskuddet rækker til - det er klart der, at jeg har fået nogle af mine bedste minder!

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Anne Louise Ellingsøe, Atlanta, USA

Det bedste var at få lidt luftforandring. Det var enormt befriende at opleve et liv og en hverdag uden for Danmarks grænser og at få ny viden, indsigt og perspektiv. Samtidig var det bare vanvittigt fedt at få lov til at bo 5 måneder i en storby sammen med en masse spændende mennesker fra hele verden.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Tine Kowalewski Jahnsen, Montréal, Canada

Generelt brugte jeg størstedelen af min fritid sammen med andre, og selvom jeg normalvis godt kan have brug for bare at være i mit eget selskab, så nød jeg virkelig at få nye venner og slappe af og lave noget andet end skole sammen med dem hele tiden, da det også var én af mine store motivationsfaktorer for at tage på udveksling.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2019

Mark Henriksen, Oregon, USA

Man skal tage til OSU, hvis man gerne vil opleve et universitet, som ikke er alt for stort med gode muligheder for social intimitet, samtidig med at skolen heller ikke er for lille. Der er en meget speciel atmosfære på OSU, og hvis man kan finde sig nogle gode kammerater, kan man få et fantastisk studieophold – det havde jeg i hvert fald.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Frederikke Trave Func, Honolulu, Hawaii

Min fritid kunne godt sammenlignes med en sabbatårsrejse. Jeg gik kun i skole ca. 15 timer om ugen, og eftersom jeg ikke havde visum til at arbejde, så gik fritiden rigtig meget med lange hiking-ture i den smukke natur, surfing flere gange på ugen, festlige aftener i byen, beach-volley, solnedgange, campingture, snorkling og dykning i Pacific Ocean, roadtrips til alle øens vidundere og generelt bare en masse sol og strand.

Læs mere
Sidst opdateret 22-07-2020

Martin Krogh, Californien, USA

Jeg elsker alt, hvad der har med Sol, sommer og strand at gøre, hvilket var grunden til at jeg valgte Californien. Staten har det hele. Du kan bo 5 minutter fra stranden, og du kan køre to timer og være på ski, hvilket er noget jeg sætter pris på.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Kathrine Stentebjerg, San Diego, USA

Jeg har altid gerne ville til USA på udveksling, fordi jeg gerne vil prøve at være en del af the college experience, red cup parties, et stort campus og gode sportsfaciliteter.

Det bedste ved udvekslingen var at få en ny hverdag med konstant godt vejr og ingen bekymringer. Jeg havde meget mere tid, bl.a. fordi man ikke må have et studiejob på udveksling.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Marc Künkel Pedersen, Michigan, USA

Gør det! Lige meget hvor i USA, du overvejer at tage til, så tag afsted. Oplev kulturen, bo på campus sammen med tusinde andre studerende og få bekræftet alle dine fordomme om cheerleaders, atleter og alle de andre kliker, der er på college. 

Læs mere