Magnus Kristensen, Victoria, Canada

Drømmer du om at opleve Canada? Mød Magnus, der her fortæller dig om hans oplevelser, da han var på udveksling i Victoria, Canada.

Magnus Kristensen: Udveksling i Victoria, Canada

Navn: Magnus Kristensen

Alder: 22

Udvekslingsby/land/universitet:
Victoria, Canada, University Of Victoria

Uddannelse i Danmark:
HA(Kom.), CBS

Hvornår rejste du?

Efteråret 2018

Udvekslingsportrætter

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Victoria?

Jeg valgte Victoria, da jeg aldrig har været i Canada før. Jeg læste mange travel reports fra forskellige universiteter i Canada, hvor Victoria og Vancouver Island var et område, hvor man kunne opleve en masse forskelligt. Derudover, så ville jeg gerne til et engelsktalende land for at udvikle mine engelske kompetencer, både skriftligt og mundtligt.

Hvordan var studielivet på i Victoria?

Det sociale liv virkede meget attraktivt i Victoria fra tidligere studerende, som har tilbragt et semester på UVic. Der er mange forskellige klubber, både sociale og sportsorienterede, som man kunne tilmelde sig. Derudover arrangerede skolen ture til bl.a. Tofino og Banff i weekenderne for udvekslingsstuderende, som man kunne deltage i. Endvidere er de canadiske/amerikanske studerende meget imødekommende, og man føler sig hurtigt som en del af gruppen.

Det faglige studieliv er meget anderledes sammenlignet med CBS. Undervisningen opfordrer én til at deltage mere, samt der er ugentlige afleveringer, præsentationer og tests, som bidrager til den samlede karakter. Det var en dejlig afveksling fra CBS, hvor man skal kunne alt til eksamenen og ikke rigtig har et forhold til sine undervisere.

Hvad brugte du din fritid på?

Jeg rejste hver anden weekend i gennemsnit på mit udvekslingsophold - både på skiferie, vandreture og ferie på Hawaii. Udover dette, så tilbragte jeg meget tid sammen med de andre udvekslingsstuderende fra Sverige og Tyskland samt min roommate fra Japan. Dette inkluderede, at opleve byen i Victoria eller tage på én-dags ture i weekenderne. Mange af aftenerne i Victoria blev også tilbragt på forskellige restauranter og barer i weekenderne.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Victoria?

Det sociale liv. Man kan opleve en masse, og alle udvekslingsstuderende er imødekommende og venlige. Dette er selvfølgelig mere forventeligt, da de selv har valgt at tage på udveksling, men det er nemlig de lokale studerende, som også er super imødekommende og gerne vil vide mere om ens hjemland og kultur. Det sociale liv og alsidigheden på Vancouver Island gør, at man kan tilbringe et helt semester der og rejse konstant, men stadig ikke har oplevet det hele.

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Victoria?

Vejret. Sommeren fortsatte ind i oktober måned, hvilket ikke er almindeligt for alle andre byer i Canada. Jeg havde hørt, at sommeren ville fortsætte længere end i Calgary, hvor der var snestorm i start oktober, men jeg blev alligevel lidt overrasket. Af denne grund kunne man tage på flere udflugter og opleve byen.

Jeg boede på skolens område, hvor jeg var en del af den obligatoriske madaftale (er man ikke, hvis man bor på cluster), og jeg havde hørt dårlige ting om maden, men den overraskede mig heldigvis positivt. Man kunne få meget forskelligt, to varme måltider om dagen samt en sandwich-biks, der altid havde det samme + en salatbar og sushi. Der var noget til alle.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Victoria?

Kort sagt: TAG AFSTED. Det eneste negative ved Victoria er deres bussystemer, som kan være yderst frustrerende. Busserne går mellem Downtown Victoria og UVic, men nogle gange er de meget forsinket eller dukker ikke op, eller så kommer busserne tidligt og kører bare videre, så du også misser den. Hvis du kan få fat i en billig cykel eller leje én fra skolens faciliteter, så kan du gøre dette. Udover det, så er Victoria en super fed by, ikke en kæmpe storby som Vancouver, hvilket giver Victoria noget charme. Og byen har alt som Vancouver har og mere til, da man kan opleve Vancouver Island ved at leje en bil med dine medstuderende og tage på weekendture oftere.

Se dine uddannelsesmuligheder i Canada


Annoncer