Gustav Emil Thuesen, Vancouver, Canada

Drømmer du om at komme til Canada? Mød Gustav, og hør om hans oplevelser, da han var på udveksling i Vancouver, Canada.

Gustav Emil Thuesen: Udveksling i Vancouver, Canada

Navn: Gustav Emil Thuesen

Alder: 24 år

Udvekslingsby/land/universitet:
Vancouver, Canada, Simon Fraser University

Uddannelse i Danmark:
HA (Kom.), CBS

Hvornår rejste du?

Efteråret 2018

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Vancouver?

Jeg har altid drømt om at bo i udlandet, og derfor så jeg udveksling som en måde, jeg kunne prøve det af på. Derudover har jeg altid drømt om at komme til Canada, primært pga. naturen. Så ved at tage på udveksling til Simon Fraser University i Vancouver, kunne jeg slå to fluer med et smæk.

Hvordan var studielivet i Vancouver?

Studielivet var lidt anderledes, end det er på CBS. Særligt fagligt var der forskelle. Der var mange flere afleveringer i løbet af semestret, og ens karakter var baseret på både afleveringer, deltagelse i undervisningen og en endelig eksamen. Undervisningen varierede meget fra fag til fag. Nogle fag sad vi 12 personer, og undervisningen var meget inkluderende, hvor andre var mere klassisk forelæsning, som man kender fra mange CBS. Alle udvekslingsstuderende skal have fem fag, hvilket kun meget få af de lokale gør, da det er meget krævende, hvis man vil have top-karakter i alle fag.

Generelt mindede den faglige struktur mere om gymnasiet, da man bliver holdt meget i hånden og havde flere mindre afleveringer. Socialt var studielivet godt og der er en masse tilbud og arrangementer, hvor man kan møde nye mennesker. Jeg mødte et par stykker, som jeg begyndte at hænge ud med, og som jeg nu anser som mine venner.   

Hvad brugte du din fritid på?

Campus ligger på toppen af et lille bjerg, hvor der er en masse trails, så jeg brugte en del tid på at løbe der. Derudover var jeg ofte på vandretur i weekend - der er rig mulighed for at hike, men det kan være lidt udfordrende at komme til bjergene uden bil. Heldigvis er det relativt billigt at leje en bil og EVO, som er en bildelingstjeneste kan også bruges i nogle tilfælde. Det mest mindeværdige var nok at se solopgang fra Panorama Ridge. Derudover kan en weekendtur til Seattle anbefales. Bussen er billigst.      

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Vancouver?

Jeg føler, at jeg lærte en masse fagligt fra den undervisning, jeg modtog. Derudover har jeg fået en masse fede oplevelser i den vilde natur, som ligger lige i ens “baghave”. Men det bedste er nok de venskaber, jeg fik, imens jeg var på udveksling.   

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Vancouver?

Den største overraskelse var nok strukturen af undervisningen. Især, at ens karakter var opbygget af flere komponenter og ikke bare én final exam, betød meget og gjorde, at ens work-load var rimelig høj gennem hele semestret.  

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Vancouver?

Du får travlt med studiet, men tag tid til at komme ud at opleve Canada - selvom du føler, at du burde blive hjemme og læse.

Se dine uddannelsesmuligheder i Canada


Annoncer