Sofie brugte sit sabbatår i udlandet på at kickstarte sin internationale karriere

"Helt tilbage fra folkeskolen havde Sofie gået med drømmen om at komme til udlandet og studere. Drømmen handlede først om ”bare” at rejse rundt, men dét ændrede sig i gymnasiet. Det gik op for Sofie, hvor stor en positiv indflydelse det har, at dygtigere sig yderligere på eget initiativ - noget både fremtidige uddannelsesinstitutioner og arbejdsgivere værdsætter højt. "

Sofie brugte sit sabbatår i udlandet på at kickstarte sin internationale karriere

Udgangspunktet hed USA, men det ændrede sig hurtigt, da Sofie opdagede Australiens utal af muligheder- til halvdelen af prisen. Valget faldt derfor på sydlige La Trobe University i Melbourne, hvor muligheden for at dykke ned i sportsjournalistik bød sig.

At flytte hjemmefra og direkte til et australsk kollektiv gjorde det nemt at få nye venner

Dét at skulle flytte til udlandet, og rive sine trygge og godt placerede rødder op, viste sig ikke at blive noget problem for Sofie. Hun valgte at bo på campus i de såkaldte "shared apartments", hvor hun herigennem ville få sig nogleroomies. Dette var en beslutning, Sofie var glad for, da det gav en følelse af tryghed at have andre omkring sig i samme "båd". 

"Det er en virkelig nem måde at få nogle venner på. Under O-week (velkomstsuge) var der også rigtig mange sociale arrangementer, og gennem hele semestret tilbyder universitet også forskellige små arrangementer, man kan deltage i. Derudover er der også et hav af klubber, man kan melde sig ind i."

Sabbatår i udlandet giver fordel i uddannelsesvalg og karriere

Sofie's drøm er, at komme ind på Danmarks Journalist-højskole (DMJX) efter sit sabbatår i udlandet. Her forventer hun at kunne nyde godt af de erfaringer, hun har fået sig i forbindelse med sit sabbatårsophold i Australien på La Trobe University, og de relevante fag, hun har haft der. Det var vigtigt for Sofie, at skabe sig en international profil, da hun bestræber sig på, at ende i en international stilling indenfor netop dette felt. 

Generelt set er det altid en positiv ting at have en form for udlandserfaring med sig i baggagen. Ved at kombinere udlandserfaring med reel erfaring inden for sin ønskede drømmebranche, er det en megetværdifuld tilføjelse til dit CV. 

Hvordan finansierer man et sabbatårsophold på La Trobe University?

"Jeg lever for omkring 5500 kr. om måneden, hvilket svarer til 66.000 kr. for 12 måneder. Tution fee ender på 90.500 kr. Beboelse på campus er omkring 50.000 kr. for 44 uger. Fly tur-retur er nok omkring 28.000 kr. i alt, hvilket dog kan gøres en del billigere, hvis man flyver med 2 stop. Det svarer til i alt 234.500 kr. for hele opholdet.

Jeg sparede selv en stor del af beløbet op gennem konfirmation, fødselsdage og selvfølgelig arbejde. Derudover har jeg nogle skønne forældre, der gerne ville betale resten, så jeg slap for at søge legater. Håber også på at jeg kan finde et arbejde hernede. På subclass 500 visummet må man arbejde 20 timer om ugen, og man skal ikke betale skat af beløbet, hverken i Danmark eller Australien. Det er mest bare for at få lidt ekstra luft i budgettet."

Sofie's bedste råd til dig, der drømmer om at tage på sabbatårsophold i udlandet:

  • Bare gør det! Sig ja til alle de sociale arrangementer, der kommer. 
  • Vær ikke bange for at spørge om hjælp. Det gælder generelt faktisk! Både EDU, de lokale, universitetet og de andre studerende har alle været fantastiske til at hjælpe. 


    Læs mere om EDU Sabbatår i udlandet