Vis studentum.dk som: Mobile
21.429 DKK inkl. moms
Dansk
Nej
Heltid/deltid
Sidste ansøgningsfrist: Altid åben!
Private uddannelser
Fjernundervisning
Når det passer dig bedst!

Om uddannelsen

Sommelier

Uddannelsen til Certificeret Sommelier er for dig, der ønsker at blive ekspert i viden om vin. Sommelierens ansvar i f.eks. restauranten er at have kontrol over håndteringen af drikkevarer, køb, opbevaring af vine, vinkortet og gæstens endelige helhedsoplevelse ved bordet. I løbet af uddannelsen lærer du om vin og mad i kombination og om at arbejde professionelt med drikkevarer. Du vil lære det grundlæggende i vinavl, vinfremstilling, vigtige vinproducerende områder rundt om i verden, klassificeringssystemer, druer, vine og stilarter, samt hvordan man prøver og analyserer vin gennem en professionel vinsmagningsmetode.

Når du har afsluttet din uddannelse, vil du f.eks. have et rigtigt godt fundament for at styrke din karriere yderligere ved at tage den internationale WSET Trin 3 eksamen.

Vinsmagninger af repræsentative vinstilarter fra hele verden vil blive udført hjemme som anvist. Du vil lære vigtige dele vedrørende arbejdet på en restaurant eller vinbar såsom serveringsteknikker, kundeservice, salgsteknikker og service. Uddannelsen dækker også andre drikkevarer som øl, spiritus, te og kaffe.

I Danmark og internationalt er efterspørgslen efter kompetente sommelierer stor, da flere og flere restauranter og hoteller investerer i et bredt og varieret drikkevaresortiment. Sommelierer efterspørges f.eks. også af de store vin-, øl- og spiritusimportører som eksperter i indkøb af den rigtige slags drikkevarer og sortimentet, men også for at finde leverandører.

Sommelieruddannelsen forbinder teori med værdifuld praksis for at give dig overordnet viden om vine samt et holistisk syn på sommelier-erhvervet, hvor forretningssans og rentabilitet også er vigtige komponenter. Efter endt uddannelse er du godt rustet til arbejde både i Danmark og internationalt. Sommelieruddannelsen er en bred erhvervsuddannelse, der også åbner op for andre roller i drikkevarebranchen som indkøbere, tjenere og sælgere. Du kan finde et detaljeret pensum nedenfor.

I løbet af dit studie vil du have kontakt med kursuslederen, hvis du støder på spørgsmål eller problemer, og når du får feedback på dine opgaver. Løbende i kursusmaterialet er der øvelsesopgaver og opgaver, så du løbende kan kontrollere, at du har assimileret materialet på en god måde.

Du er velkommen til at tilmelde dig og lade din succesrejse starte eller fortsætte sammen med os!

AT STUDERE TIL CERTIFICERET SOMMELIER BETYDER AT:

  • Du starter din uddannelse, når du vil
  • Du studerer, som du vil, med computer, tablet eller mobiltelefon
  • Du bestemmer selv studietempoet
  • Du studerer, hvor du vil

KURSUSPORTALEN

Du får adgang til optagede foredrag i vores kursusportal, hvor du møder vores undervisere med forskellige specialområder. Du vil se korte film med vores undervisere, der præsenterer sig selv og det respektive emne samt har skærmoptagede foredrag i PowerPoint.

Du har også adgang til selve forelæsningsmaterialet i kursusportalen, når det er tid til at lave øvelsesopgaver og opgaver, der sendes til gennemsyn af vores medarbejdere, som derefter giver dig feedback. Du kan også kontrollere dit vidensniveau ved at reagere på diagnostiske tests.

I kursusportalen er der et forum, hvor du kan diskutere og spørge andre kursister og undervisere om kursets indhold. I løbet af dit studie vil du have kontakt med kursuslederen, hvis du støder på spørgsmål eller problemer, og når du får feedback på dine opgaver. Interaktivitet via chat, e-mail og telefon. Løbende i kursusmaterialet er der øvelsesopgaver og indleveringsopgaver, så du løbende kan kontrollere, at du har assimileret materialet på en god måde.

STUDIEPLAN

SOMMELIER 1

HISTORIE OG VINFREMSTILLING

  • Sommelierens rolle
  • Vinens historie og udbredelsen af vin i verden
  • Vinavl, anatomi af drue & vin
  • Vingårdssygdomme og beskæringsmetoder
  • Vinfremstilling (hvid, rød og rosévin. Mousserende vin, forskellige metoder, sukkerindhold)
  • Vin & Økologi
  • Biodynamisk og økologisk landbrug, naturvin
  • Tilsætningsstoffer i vin
  • Fejl i vin
  • Lukninger
  • Øvelsesopgaver og indleveringsopgaver

SOMMELIER 2

PRØVNINGSMETODE

  • Hvad påvirker en vins karakter?
  • Vores sanser og smag
  • Hvordan opstår lugte og smag i vin?
  • Prøvemetode - praktiske tips
  • Prøvemetodo-analyse
  • Visuel analyse (gennemsigtighed, viskositet, farve, bobler)
  • Duftanalyse (intensitet, kompleksitet, beskrivelse).
  • Primære, sekundære og tertiære dufte.
  • Duftfamilier
  • Blomster & Frugtagtig / Jordagtig & Mineral
  • Træ & Krydderier / Animal & Medicinala
  • Smags- og duftanalyse
  • Blødhed: Sukker, alkohol, polyalkoholer
  • Hårdhed: surhed, tanniner, mineralitet
  • Intensitet, struktur, længde, udvikling
  • Afsluttende vurdering: Kvalitet og harmoni
  • Skematisk oversigt og terminologi til brug ved vinsmagning.
  • Øvelsesopgaver & indleveringsopgaver

SOMMELIER 3

DEN GAMLE VERDEN, REGIONER, DRUER OG VINE

  • Historie og stil i den gamle verden
  • Vinklassifikationer Europa (Frankrig, Italien, Spanien, Tyskland).
  • Lande, druer og vine, områder
  • Frankrig (Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Rhône, Loire, Alsace).
  • Italien (Piemonte, Toscana, Veneto, Sicilien/Syditalien)
  • Spanien og Portugal (Spanien: Rioja, Priorat, Ribera del Duero)
  • Tyskland og Østrig (Tyskland: Mosel)
  • Grønne druer: chardonnay, sauvignon blanc, riesling
  • Blå druer: pinot noir, cabernet sauvignon, merlot, syrah, grenache, sangiovese, nebbiolo
  • Øvelsesopgaver & indleveringsopgaver (Vinsmagning)

SOMMELIER 4

DEN NYE VERDEN, VÆKSTLANDE. REGIONER, DRUER OG VINE

  • Historie og stil i den nye Verden
  • Vin klassifikationer
  • Lande, druer og vine, områder
  • Nordamerika (Californien, Oregon, Washington)
  • Nordamerika (Californien, Oregon, Washington)
  • Sydamerika (Argentina & Chile)
  • Sydafrika
  • Nye vinlande (Østeuropa - Ungarn, Georgien, Slovakiet, Slovenien)
  • ” Nye" vinlande
  • England, Skandinavien og Danmark som vinlande
  • Indleveringsopgaver (Vinsmagning) og øvelsesopgaver

SOMMELIER 5

SOMMELIER ERHVERV, ANDRE DRIKKEVARER, VIN OG MAD

  • Arbejde som sommelier
  • Serveringsteknik: åbne vin- og champagneflasker, dekantering og beluftning, serveringstemperaturer, vinglas, serveringsmængde
  • Service: kundeservice, mersalg, professionel etik
  • Dessert & beriget vin: portvin, sherry, madeira
  • Avec & digestif: cognac, armagnac, frugt- og bærdestillater, calvados, likører, rom, whisky
  • Øl & Cider
  • Kaffe & te
  • Mad og drikke i kombination: grundlæggende smag, forskellige måder at matche
  • Køb af vin, prisfastsættelse
  • Opbygning af en vinkort, vin i glas
  • Administration af en vinkælder, lagring og opbevaring af vin
  • Afsluttende eksamensopgave

Ansøgning og adgangskrav

Vi har brug for at modtage din tilmeldelse skriftligt via kontaktformularen her eller på info(at)academyonline.dk. Angiv, hvilken erhvervsuddannelse eller hvilket kursus, tilmeldingen vedrører.

Eksamen og diplom

Efter godkendte indleveringsopgaver og eksamen har du opfyldt kravene til Certificeret Sommelier.

Pris

Kursusgebyret for uddannelsen til Certificeret Sommelier er 21 429 DKK inkl. moms. Forudbetaling for hvert kursusmodul med 4 286 DKK inkl. moms eller hele uddannelsen mod faktura. Du kan også betale over 12 måneder med 1 994 DKK inkl. moms per måned.

Kursusgebyret inkluderer: 

-Forelæsningsmateriale i Kursusportalen gennem skærmoptagelser og film

-Øvelsesopgaver

-Indleveringsopgaver

-Løbende support via e-mail og telefon samt karrierevejledning

-Udstedelse og afsendelse af eksamensbeviser

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Sommelier
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

Kontaktinfo

Academy Online Denmark

Rådhuspladsen 16
1550 København

Vil du vide mere?

Udfyld formularen for mere information om Sommelier

Tilmeld dig studentum.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Der er ingen evalueringer af Sommelier endnu. Bliv den første!
Åbent hus
december 2022
ma
ti
on
to
fr
2
3
4
5
6
7
8
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1