Årets Studieby 2023: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? Se listen over Danmarks 10 bedste studiebyer i 2023 her.

Årets studieby 2023

Hvilken studieby er den helt rigtige for dig? Det spørgsmål har måske fyldt en del i dit hoved, hvis du er ved at vælge uddannelse. Skal det være tæt på din familie? Skal det være et sted, hvor der er gode muligheder for sport, byliv, kulturliv og oplevelser? Skal det være en by, hvor du kan bo billigt? Hvad vægter mest for dig? Vi ved godt at det kan være et svært valg, og spørgsmålene hober sig op.

Derfor har vi her på studentum.dk for femte år i træk kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af kommende studieby. For tredje år i træk tager Aarhus titlen som Årets Studieby 2023. Se resten af top 10 nedenfor og bliv klogere på dine mange muligheder. 


På studentum.dk ved vi alt om, hvor svært det kan være at vælge ens kommende studieby. Derfor har vi foretaget en landsdækkende studieundersøgelse blandt unge i Danmark for at blive klogere på, hvad der er vigtigt, når det kommer til dit valg af kommende studieby. Undersøgelsen viste, at de parametre, som unge prioriterer højest, er: Transportmuligheder, faglighed, karrieremuligheder, muligheder for studiejob, kultur, sport og fritid i byen, billig bolig, byliv samt tryghed. 

Besvarelserne i undersøgelsen har vi anvendt til at rangere studiebyerne og således fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2023. 

Top 10: Danmarks bedste studiebyer 2023

Få her et overblik over de 10 bedste studiebyer i Danmark i 2023. Klik på billederne for at læse mere om de enkelte studiebyer, hvad byerne scorer højt på, og hvad de kan tilbyde dig som studerende.

Aarhus er Danmarks bedste studieby 2023

København er Danmarks anden bedste studieby i 2023

Aalborg: Danmarks tredje bedste studieby i 2023

Odense er Danmarks fjerde bedste studieby i 2023

Svendborg er Danmarks femte bedste studieby i 2023

Esbjerg er Danmarks sjette bedste studieby i 2023

Vejle er Danmarks syvende bedste studieby i 2023

Viborg er Danmarks ottende bedste studieby i 2023

Sønderborg er Danmarks niende bedste studieby i 2023

Herning er Danmarks tiende bedste studieby i 2023

Danmarks 10 bedste studiebyer i 2023

1. Aarhus 
2. København 
3. Aalborg 
4. Odense 
5. Svendborg 
6. Esbjerg 
7. Vejle 
8. Viborg 
9. Sønderborg 
10. Herning 


Rangeringen i årets undersøgelse er baseret på følgende parametre:

  • Transportmuligheder
  • Faglighed
  • Karrieremuligheder
  • Muligheder for studiejob
  • Kultur, sport og fritid
  • Billig bolig
  • Byliv
  • Tryghed


  Om undersøgelsen | Årets studieby 2022 | English version

FAQ

  • I 2023 tog Aarhus titlen som Årets Studieby for tredje år i træk. Det skyldes blandt andet byens gode transportmuligheder og udsigterne til beskæftigelse - både mens man er under uddannelse, og når man står med eksamenspapiret i hånden.


Annoncer