Herning - Danmarks 10. bedste studieby 2023

Herning kommer med i top 10 blandt de bedste studieby i Danmark i 2023, og er altså en del af de bedste danske byer at studere i. I denne artikel bliver du klogere på alt om Herning som studieby – så læs med her.

Herning: Danmarks 10. bedste studieby (Foto: Tobias Nørgaard Pedersen/Herning Kommune)

Herning kommer med i top 10 blandt de bedste studieby i Danmark, og er altså en del af de bedste danske byer at studere i. Herning er en spændende studieby med et rigt og varieret udbud af uddannelser, der spænder fra design og mode til business og teknologi. I denne artikel bliver du klogere på alt om Herning som studieby – så læs med, hvis du vil vide mere om, hvilke parametre Herning scorer højt på!


Fakta om Herning:

Antal indbyggere: 89.952

Antal barer og caféer: 64

Gennemsnitlig husleje: 79 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 446

Danmarks bedste kulturliv

Kultur, sport og fritid er helt sikkert et vigtigt element når man som studerende skal benytte sig af den by man bor i, og i undersøgelsen er det faktisk det 5. vigtigste element hos de studerende. Herning sikrer sig 1. pladsen på det parameter, og placerer sig med god grund som indehavere af det bedste kulturliv!

Byen byder på et bredt og varieret udbud af kulturelle oplevelser, der appellerer til alle aldre og interesser. Fra kunstudstillinger og teaterforestillinger til koncerter og festivaler, Herning har det hele.

En af de mest bemærkelsesværdige kulturelle seværdigheder i Herning er HEART, der er et museum for samtidskunst. HEART er en perle for alle kunstelskere og tilbyder udstillinger, workshops og arrangementer, der giver indblik i nogle af de mest spændende kunstnere i verden.

Teater- og musikscenen i Herning er også levende og spændende. Jyske Bank Boxen er en af Danmarks største og mest moderne multiarenaer og tiltrækker en lang række af verdens største navne inden for musik, sport og underholdning. Herning Teater er også en populær destination for både lokale og besøgende, og tilbyder en bred vifte af forestillinger, der spænder fra komedier og musicals til drama og ballet.

Herning har altså et pulserende kulturliv, der afspejler byens åbenhed og mangfoldighed. Byen fortsætter med at imødekomme de studerende hos både lokale og besøgende, og tilbyder en bred vifte af oplevelser, der gør Herning til et af Danmarks mest spændende og kulturelt rige studiebyer.

Herning - en studieby med gode uddannelsesmuligheder

I Herning finder du en række forskellige uddannelsesinstitutioner, alt efter hvad du foretrækker at studere. Studiebyen byder på uddannelser inden for områder som bl.a. teknologi, handel, sundhed, og pædagogik. Følgende er eksempler på uddannelsesinstitutioner, du kan finde i Herning:

  • VIA University College (her kan du bl.a. finde en række internationale uddannelser på bachelor- og kandidatniveau)
  • Herningsholm Erhvervsskole
  • Erhvervsakademi MidtVest 

Derudover kan du også læse mere erhversorienterede uddannelser, f.eks. speditør hvor uddannelsen afvikles igennem en ansættelse på en arbejdsplads. Derudover har Herning også en stærk tilknytning til virksomheder inden for forskellige brancher, hvilket giver gode muligheder for både praktik og jobmuligheder efter afsluttet uddannelse.

Find din uddannelse i Herning her

Tryg og billig by at leve i

Herning er en by, der er kendt for at være en tryg og sikker destination for besøgende og beboere. Byen har et lavt kriminalitetsniveau sammenlignet med mange andre danske byer, hvilket gør det til et ideelt sted at bo, arbejde og studere. Som ung er det vigtigt at føle sig tryg og godt tilpas i den by man bor i, og det er også et parameter, hvor Herning placerer sig godt med en flot 6. plads. Blandt andet er der ”kun” 313 cykeltyverier op i mod fx København, der ligger på 15.635 anmeldelser om stjålne cykler om året.

Derudover er Herning også en af de billigste byer i Danmark at bo i, hvilket gør det til et ideelt sted for studerende på udkig efter en overkommelig bolig og leveomkostninger. Byen har et bredt udvalg af forskellige boligtyper og prisklasser, der passer til enhver studerendes budget, og de lander på en 8. plads i forhold til boligomkostninger pr. kvadratmeter. I Herning kan studerende finde lejeboliger til en pris, der er betydeligt lavere end i mange andre danske byer. Derudover er mange af disse boliger centralt beliggende, tæt på skoler og universiteter, hvilket gør det nemt for studerende at komme til og fra undervisning.

Udover lave huslejepriser er Herning også en by med relativt lave leveomkostninger. Byen har et bredt udvalg af supermarkeder, spisesteder og shoppingmuligheder, hvor studerende kan købe mad, tøj og andre nødvendigheder til en overkommelig pris. Der er også mange gratis eller billige fritidsaktiviteter og arrangementer, som studerende kan deltage i, hvilket gør det muligt at have det sjovt og udforske byen uden at bruge en masse penge.

Endelig har Herning et godt offentligt transportnetværk, der giver studerende mulighed for at komme rundt i byen og til omkringliggende områder til en overkommelig pris. Du kan læse mere om Herning som studieby her.

Se hvordan Herning klarede sig i undersøgelsen

Parameter 

Ranking

Transport #21
Faglighed #12
Karriere #13
Studiejob #10
Kultur, sport og fritid #1
Billig bolig #8
Byliv #17
Tryghed #6


Find din uddannelse i Herning her


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Emilia Pedersen

Emilia Pedersen

Digital Content Editor (Vis mere)
Emilia arbejder som Digital Content Editor på studentum.dk. Emilia er blandt andet ekspert i kreative uddannelser, og så er hun skarp på barselsreglerne. Hun har en kandidat fra Københavns Universitet i Visuel Kultur. (Mindre)

Omkring

Emilia arbejder som Digital Content Editor på studentum.dk. Emilia er blandt andet ekspert i kreative uddannelser, og så er hun skarp på barselsreglerne. Hun har en kandidat fra Københavns Universitet i Visuel Kultur.

Annoncer