Herning: Danmarks 10. bedste studieby (Foto: Tobias Nørgaard Pedersen/Herning Kommune)
20 apr 2023

Herning - Danmarks 10. bedste studieby 2023

Herning kommer med i top 10 blandt de bedste studieby i Danmark, og er altså en del af de bedste danske byer at studere i. Herning er en spændende studieby med et rigt og varieret udbud af uddannelser, der spænder fra design og mode til business og teknologi. I denne artikel bliver du klogere på alt om Herning som studieby – så læs med, hvis du vil vide mere om, hvilke parametre Herning scorer højt på!


Fakta om Herning:

Antal indbyggere: 89.952

Antal barer og caféer: 64

Gennemsnitlig husleje: 79 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 446

Danmarks bedste kulturliv

Kultur, sport og fritid er helt sikkert et vigtigt element når man som studerende skal benytte sig af den by man bor i, og i undersøgelsen er det faktisk det 5. vigtigste element hos de studerende. Herning sikrer sig 1. pladsen på det parameter, og placerer sig med god grund som indehavere af det bedste kulturliv!

Byen byder på et bredt og varieret udbud af kulturelle oplevelser, der appellerer til alle aldre og interesser. Fra kunstudstillinger og teaterforestillinger til koncerter og festivaler, Herning har det hele.

En af de mest bemærkelsesværdige kulturelle seværdigheder i Herning er HEART, der er et museum for samtidskunst. HEART er en perle for alle kunstelskere og tilbyder udstillinger, workshops og arrangementer, der giver indblik i nogle af de mest spændende kunstnere i verden.

Teater- og musikscenen i Herning er også levende og spændende. Jyske Bank Boxen er en af Danmarks største og mest moderne multiarenaer og tiltrækker en lang række af verdens største navne inden for musik, sport og underholdning. Herning Teater er også en populær destination for både lokale og besøgende, og tilbyder en bred vifte af forestillinger, der spænder fra komedier og musicals til drama og ballet.

Herning har altså et pulserende kulturliv, der afspejler byens åbenhed og mangfoldighed. Byen fortsætter med at imødekomme de studerende hos både lokale og besøgende, og tilbyder en bred vifte af oplevelser, der gør Herning til et af Danmarks mest spændende og kulturelt rige studiebyer.

Herning - en studieby med gode uddannelsesmuligheder

I Herning finder du en række forskellige uddannelsesinstitutioner, alt efter hvad du foretrækker at studere. Studiebyen byder på uddannelser inden for områder som bl.a. teknologi, handel, sundhed, og pædagogik. Følgende er eksempler på uddannelsesinstitutioner, du kan finde i Herning:

  • VIA University College (her kan du bl.a. finde en række internationale uddannelser på bachelor- og kandidatniveau)
  • Herningsholm Erhvervsskole
  • Erhvervsakademi MidtVest 

Derudover kan du også læse mere erhversorienterede uddannelser, f.eks. speditør hvor uddannelsen afvikles igennem en ansættelse på en arbejdsplads. Derudover har Herning også en stærk tilknytning til virksomheder inden for forskellige brancher, hvilket giver gode muligheder for både praktik og jobmuligheder efter afsluttet uddannelse.

Find din uddannelse i Herning her

Tryg og billig by at leve i

Herning er en by, der er kendt for at være en tryg og sikker destination for besøgende og beboere. Byen har et lavt kriminalitetsniveau sammenlignet med mange andre danske byer, hvilket gør det til et ideelt sted at bo, arbejde og studere. Som ung er det vigtigt at føle sig tryg og godt tilpas i den by man bor i, og det er også et parameter, hvor Herning placerer sig godt med en flot 6. plads. Blandt andet er der ”kun” 313 cykeltyverier op i mod fx København, der ligger på 15.635 anmeldelser om stjålne cykler om året.

Derudover er Herning også en af de billigste byer i Danmark at bo i, hvilket gør det til et ideelt sted for studerende på udkig efter en overkommelig bolig og leveomkostninger. Byen har et bredt udvalg af forskellige boligtyper og prisklasser, der passer til enhver studerendes budget, og de lander på en 8. plads i forhold til boligomkostninger pr. kvadratmeter. I Herning kan studerende finde lejeboliger til en pris, der er betydeligt lavere end i mange andre danske byer. Derudover er mange af disse boliger centralt beliggende, tæt på skoler og universiteter, hvilket gør det nemt for studerende at komme til og fra undervisning.

Udover lave huslejepriser er Herning også en by med relativt lave leveomkostninger. Byen har et bredt udvalg af supermarkeder, spisesteder og shoppingmuligheder, hvor studerende kan købe mad, tøj og andre nødvendigheder til en overkommelig pris. Der er også mange gratis eller billige fritidsaktiviteter og arrangementer, som studerende kan deltage i, hvilket gør det muligt at have det sjovt og udforske byen uden at bruge en masse penge.

Endelig har Herning et godt offentligt transportnetværk, der giver studerende mulighed for at komme rundt i byen og til omkringliggende områder til en overkommelig pris. Du kan læse mere om Herning som studieby her.

Se hvordan Herning klarede sig i undersøgelsen

Parameter 

Ranking

Transport #21
Faglighed #12
Karriere #13
Studiejob #10
Kultur, sport og fritid #1
Billig bolig #8
Byliv #17
Tryghed #6


Find din uddannelse i Herning her


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 20 apr 2023
Emilia Rooed Pedersen
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2023.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studiebyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs.

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Roskilde: Danmarks 10. Bedste Studieby 2020

Hvis du gerne vil bo i en studieby, der er fyldt med studerende, så er Roskilde det oplagte valg for dig! På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Roskilde på en velfortjent 10. plads. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-05-2020

Viborg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo i en billig studieby, hvor der er et højt fagligt niveau og et stærkt socialt fællesskab på byens uddannelsesinstitutioner? Så er Viborg måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Sønderborg: Danmarks 5. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i Danmarks billigste studieby? Drømmer du om at gøre karriere internationalt? Så er Sønderborg måske den rette studieby for dig med billige studieboliger og placeret tæt på den tyske grænse, som åbner op til resten af Europa. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Skive: Danmarks 6. Bedste Studieby 2020

Er du i gang med at finde ud af, hvor du skal læse din uddannelse? Er det vigtigt for dig, at du kan føle dig tryg, finde en billig bolig og bo tæt på smuk natur i din kommende studieby? Så er Skive måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2020

København: Danmarks Bedste Studieby 2020

Overvejer du København som din kommende studieby, eller læser du allerede i København? Så har du truffet det rette valg! København er netop blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby 2020!

Læs mere
Sidst opdateret 04-06-2020

Kolding: Danmarks 9. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en mindre jysk by tæt på vand og omgivet af smuk natur? Og er det vigtigt for dig at blive en del af et stærkt socialt fællesskab med andre studerende? Så er Kolding måske studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aarhus: Danmarks 2. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studerere i Danmarks anden største by? Og Jyllands bedste studieby? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2023? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Her finder du de bedste transportmuligheder

Vægter du også dine transportmuligheder højt når du skal vælge hvor du vil studere? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste transportmuligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Aarhus - Vinder af Årets Studieby 2023

Drømmer du om, at din kommende studieby byder på gode transportmuligheder og gode muligheder for studiejob og fremtidig karriere? Så kan vi anbefale dig at rette blikket mod det jyske. Nærmere bestemt kan du rette blikket mod Aarhus - Årets studieby 2023.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Aalborg - Danmarks 3. bedste studieby i 2023

Lyder gode transport- og karrieremuligheder samt et aktivt byliv og smuk natur for godt til at være sandt? Så har vi rigtig gode nyheder - du får nemlig alt dette, og mere til, med Aalborg som din studieby. Læs videre her hvis det lyder som noget for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Sønderborg - Danmarks 9. bedste studieby 2023

Sønderborg beholder sin plads som den 9.bedste studieby i Danmark, og er altså en del af de 10 allerbedste byer at studere i, i Danmark. Læs med i artiklen og bliv klogere på hvorfor de studerende elsker at tage deres uddannelse her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Vejle - Danmarks 7. bedste studieby i 2023

Vægter du et levende og pulserende byliv, gode muligheder for studiejob og gode karrieremuligheder efter endt uddannelse højt, når du undersøger, hvilken by der skal danne rammerne for din studietid? Så er Vejle muligvis den helt rigtige studieby for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Odense - Danmarks 4. bedste studieby i 2023

Drømmer du om at studere i en by, der tilbyder alt hvad en studerende kunne ønske sig? Odense er kendt for sin studievenlige atmosfære, dens gode muligheder for at få et studiejob og den livlige byliv. Odense er i år kåret som Danmarks 4. bedste studieby. Læs mere om Odense her! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Esbjerg - Danmarks 6. bedste studieby i 2023

Søger du en studieby hvor der er plads til både en rolig og nærværende hverdag, men også gode muligheder for en masse fritidsaktiviteter? Så skal du ikke søge længere! Vi har nemlig samlet alle de gode grunde til at Esbjerg lander på en 6. plads i Årets Studieby 2023. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Top 10 best student cities in Denmark in 2023

We have ranked Denmark’s best student cities to guide you to the right choice of future place of study. For the third year in a row, Aarhus - ‘The city of smiles’ - took our top spot. See the list of top 10-best cities in 2023 here.

Læs mere