Aarhus - Vinder af Årets Studieby 2023

Drømmer du om, at din kommende studieby byder på gode transportmuligheder og gode muligheder for studiejob og fremtidig karriere? Så kan vi anbefale dig at rette blikket mod det jyske. Nærmere bestemt kan du rette blikket mod Aarhus - Årets studieby 2023.

Aarhus - Vinder af Årets Studieby 2023

Drømmer du om, at din kommende studieby byder på gode transportmuligheder, at du kan finde et job ved siden af dit studie, at der er gode muligheder for at finde en fest i weekenden og at du kan blive boende i byen efter endt uddannelse, fordi området byder på gode karrieremuligheder? Så kan vi anbefale dig at rette blikket mod det jyske.

Nærmere bestemt kan du rette blikket mod Aarhus. Ikke alene kaldes byen for Smilets by - endnu vigtigere kan de kalde sig for Årets studieby 2023! Dette er efterhånden ikke en ny titel for Aarhus. De snupper nemlig førstepladsen for intet mindre end tredje år i træk. Dét må siges at være imponerende! Aarhus vinder med 0,68 point over København, og udmærker sig på parametre som 'Transport', 'Karriere', 'Studiejob' og 'Byliv'.

Disse placeringer bidrager til, at Aarhus kommer højt op på den samlede liste og derfor løber med sejren igen i år. Særligt deres placering i 'Transport' bidrager i høj grad til den flotte førsteplads, da dette parameter - ifølge vores studievalgsundersøgelse - i år er det vigtigste for unge, når de skal vælge deres kommende studieby. Læs med her, og bliv klogere på, hvorfor du bør lade dig overtale af den jyske charme og overveje Aarhus som din kommende studieby.


Fakta om Aarhus:

Antal indbyggere: 361.544

Antal barer og caféer: 451

Gennemsnitlig husleje: 132 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 3026

Dine uddannelsesmuligheder i Aarhus

I Aarhus er der uddannelsesmuligheder for enhver! Så nærmest uanset hvad du ønsker at studere, så finder du det her i byen. Fælles er, at byen scorer en sjetteplads i kriteriet 'Faglighed', som samlet set dækker over fagligt miljø, socialt miljø og udbytte. Samtidig finder du i byen Aarhus Universitet, som ligger i top 100 på verdensplan. Dog er universitet blot et af de mange spændende steder, du kan studere i Aarhus. Her kan du nemlig læse til alt fra maskinmester eller SOSU assistent til medicin eller arkitekt. Herunder kan du få et lille indblik i, hvilke uddannelsesinstitutioner du blandt andet finder i Aarhus.

Find din uddannelse i Aarhus

Aarhus: En studieby med mange muligheder

Ikke alene har du gode muligheder for at finde en uddannelse af høj kvalitet i Aarhus, byen har også meget andet at byde på. Hvis du vælger Aarhus som din kommende studieby, kommer du i hvert fald ikke til at kede dig, da der er masser at foretage sig i byen, når opgaverne er afleveret og weekenden står for døren.

I forlængelse af dit studie kan du i Aarhus se frem til et levende studiemiljø. I Aarhus finder du i omegnen af *50.000 studerende, der dagligt suger viden til sig på en af byens uddannelsesinstitutioner. De mange studerende i byen giver ikke bare en dynamisk atmosfære, det giver dig også mulighed for at møde ligesindede, så du kan skabe dig et godt netværk i byen. I Aarhus er der ligeledes mange muligheder for at deltage i sociale arrangementer og aktiviteter, hvilket også er en oplagt mulighed for at møde nye mennesker og skabe nye og gode bekendtskaber. Med *over 6.500 internationale studerende i byen og mange uddannelser, der udbydes på engelsk, er Aarhus også et oplagt sted at give din uddannelse et internationalt præg.

Ønsker du at tage ud i en weekend med dine studiekammerater, er der også gode muligheder for dette i Aarhus. Smilets by sikrer sig nemlig andenpladsen i parameteret Byliv, som er et udtryk for dine muligheder for at finde caféer, restauranter, barer, værtshuse og diskoteker i Aarhus by og resten af kommunen. Også når I skal hjem fra Aarhus' pulserende byliv eller hyggelige restauranter, kan I ånde lettet op - også selvom I måske bor udenfor bygrænsen. Aarhus kommune sikrer sig nemlig en førsteplads i parameteret Transport, som i vores undersøgelse er det unge vægter højest, når de skal vælge deres kommende studieby. Aarhus kommune har cirka 1500 stoppesteder i hele kommunen fordelt på alle de former for kollektiv transport, du finder i kommunen, hvorfor der er gode muligheder for at komme sikkert frem og tilbage. Alternativt kan du lufte din cykel og cykle sikkert hjem via kommunens mange cykelstier.

I Aarhus har du derfor mange muligheder, uanset om det skal være i faglig eller social sammenhæng. Vil du læse mere om Aarhus som studieby? I vores studiebyguide om Aarhus kan du blandt andet læse mere om studiemiljøet i Aarhus, dine muligheder for at finde en bolig i byen, hvad du kan lave i byen og meget mere.

Lad din karriere få luft under vingerne i Aarhus

Du drømmer sikkert om, at du i din kommende studieby kan finde et studiejob, så du kan tjene lidt ved siden af dit studie og supplere din SU. Måske drømmer du også om, at du kan blive boende i din studieby, og at der er gode karrieremuligheder i området? Så er der endnu en grund til at læse videre! I Aarhus har du nemlig gode mulighed for begge dele. På de to parametre i undersøgelsen 'Studiejob' og 'Karriere' scorer Aarhus nemlig en andenplads. Aarhus kommune huser mange forskellige brancher og erhverv, hvorfor der burde være gode muligheder for at få et job, der passer til dine interesser. Du kan derfor roligt drømme om en god fremtid i Aarhus - både under dit studie og i tiden efter endt uddannelse.

Se hvordan Aarhus klarede sig i undersøgelsen

Parameter 

Ranking

Transport #1
Faglighed #6
Karriere #2
Studiejob #2
Kultur, sport og fritid #11
Billig bolig #23
Byliv #2
Tryghed #23


Find din uddannelse i Aarhus her

* Kilde: Aarhus kommune


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer