Aarhus - Vinder af Årets Studieby 2023
17 apr 2023

Aarhus - Vinder af Årets Studieby 2023

Drømmer du om, at din kommende studieby byder på gode transportmuligheder, at du kan finde et job ved siden af dit studie, at der er gode muligheder for at finde en fest i weekenden og at du kan blive boende i byen efter endt uddannelse, fordi området byder på gode karrieremuligheder? Så kan vi anbefale dig at rette blikket mod det jyske.

Nærmere bestemt kan du rette blikket mod Aarhus. Ikke alene kaldes byen for Smilets by - endnu vigtigere kan de kalde sig for Årets studieby 2023! Dette er efterhånden ikke en ny titel for Aarhus. De snupper nemlig førstepladsen for intet mindre end tredje år i træk. Dét må siges at være imponerende! Aarhus vinder med 0,68 point over København, og udmærker sig på parametre som 'Transport', 'Karriere', 'Studiejob' og 'Byliv'.

Disse placeringer bidrager til, at Aarhus kommer højt op på den samlede liste og derfor løber med sejren igen i år. Særligt deres placering i 'Transport' bidrager i høj grad til den flotte førsteplads, da dette parameter - ifølge vores studievalgsundersøgelse - i år er det vigtigste for unge, når de skal vælge deres kommende studieby. Læs med her, og bliv klogere på, hvorfor du bør lade dig overtale af den jyske charme og overveje Aarhus som din kommende studieby.


Fakta om Aarhus:

Antal indbyggere: 361.544

Antal barer og caféer: 451

Gennemsnitlig husleje: 132 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 3026

Dine uddannelsesmuligheder i Aarhus

I Aarhus er der uddannelsesmuligheder for enhver! Så nærmest uanset hvad du ønsker at studere, så finder du det her i byen. Fælles er, at byen scorer en sjetteplads i kriteriet 'Faglighed', som samlet set dækker over fagligt miljø, socialt miljø og udbytte. Samtidig finder du i byen Aarhus Universitet, som ligger i top 100 på verdensplan. Dog er universitet blot et af de mange spændende steder, du kan studere i Aarhus. Her kan du nemlig læse til alt fra maskinmester eller SOSU assistent til medicin eller arkitekt. Herunder kan du få et lille indblik i, hvilke uddannelsesinstitutioner du blandt andet finder i Aarhus.

Find din uddannelse i Aarhus

Aarhus: En studieby med mange muligheder

Ikke alene har du gode muligheder for at finde en uddannelse af høj kvalitet i Aarhus, byen har også meget andet at byde på. Hvis du vælger Aarhus som din kommende studieby, kommer du i hvert fald ikke til at kede dig, da der er masser at foretage sig i byen, når opgaverne er afleveret og weekenden står for døren.

I forlængelse af dit studie kan du i Aarhus se frem til et levende studiemiljø. I Aarhus finder du i omegnen af *50.000 studerende, der dagligt suger viden til sig på en af byens uddannelsesinstitutioner. De mange studerende i byen giver ikke bare en dynamisk atmosfære, det giver dig også mulighed for at møde ligesindede, så du kan skabe dig et godt netværk i byen. I Aarhus er der ligeledes mange muligheder for at deltage i sociale arrangementer og aktiviteter, hvilket også er en oplagt mulighed for at møde nye mennesker og skabe nye og gode bekendtskaber. Med *over 6.500 internationale studerende i byen og mange uddannelser, der udbydes på engelsk, er Aarhus også et oplagt sted at give din uddannelse et internationalt præg.

Ønsker du at tage ud i en weekend med dine studiekammerater, er der også gode muligheder for dette i Aarhus. Smilets by sikrer sig nemlig andenpladsen i parameteret Byliv, som er et udtryk for dine muligheder for at finde caféer, restauranter, barer, værtshuse og diskoteker i Aarhus by og resten af kommunen. Også når I skal hjem fra Aarhus' pulserende byliv eller hyggelige restauranter, kan I ånde lettet op - også selvom I måske bor udenfor bygrænsen. Aarhus kommune sikrer sig nemlig en førsteplads i parameteret Transport, som i vores undersøgelse er det unge vægter højest, når de skal vælge deres kommende studieby. Aarhus kommune har cirka 1500 stoppesteder i hele kommunen fordelt på alle de former for kollektiv transport, du finder i kommunen, hvorfor der er gode muligheder for at komme sikkert frem og tilbage. Alternativt kan du lufte din cykel og cykle sikkert hjem via kommunens mange cykelstier.

I Aarhus har du derfor mange muligheder, uanset om det skal være i faglig eller social sammenhæng. Vil du læse mere om Aarhus som studieby? I vores studiebyguide om Aarhus kan du blandt andet læse mere om studiemiljøet i Aarhus, dine muligheder for at finde en bolig i byen, hvad du kan lave i byen og meget mere.

Lad din karriere få luft under vingerne i Aarhus

Du drømmer sikkert om, at du i din kommende studieby kan finde et studiejob, så du kan tjene lidt ved siden af dit studie og supplere din SU. Måske drømmer du også om, at du kan blive boende i din studieby, og at der er gode karrieremuligheder i området? Så er der endnu en grund til at læse videre! I Aarhus har du nemlig gode mulighed for begge dele. På de to parametre i undersøgelsen 'Studiejob' og 'Karriere' scorer Aarhus nemlig en andenplads. Aarhus kommune huser mange forskellige brancher og erhverv, hvorfor der burde være gode muligheder for at få et job, der passer til dine interesser. Du kan derfor roligt drømme om en god fremtid i Aarhus - både under dit studie og i tiden efter endt uddannelse.

Se hvordan Aarhus klarede sig i undersøgelsen

Parameter 

Ranking

Transport #1
Faglighed #6
Karriere #2
Studiejob #2
Kultur, sport og fritid #11
Billig bolig #23
Byliv #2
Tryghed #23


Find din uddannelse i Aarhus her

* Kilde: Aarhus kommune


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 17 apr 2023
Michelle Hjorth
Digital Content Specialist

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2023.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studiebyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2023. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2023.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs.

Læs mere
Sidst opdateret 09-11-2020

Aalborg: Danmarks 3. Bedste Studieby 2020

Skal du til at søge ind på en uddannelse, og er du i tvivl om, hvilken studieby du skal vælge? Kig mod Nordens Paris, Aalborg, som kåres til Danmarks 3. Bedste Studieby 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Roskilde: Danmarks 10. Bedste Studieby 2020

Hvis du gerne vil bo i en studieby, der er fyldt med studerende, så er Roskilde det oplagte valg for dig! På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Roskilde på en velfortjent 10. plads. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-05-2020

Viborg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo i en billig studieby, hvor der er et højt fagligt niveau og et stærkt socialt fællesskab på byens uddannelsesinstitutioner? Så er Viborg måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 01-05-2020

Herning: Danmarks 4. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en by, hvor udbuddet af sports- og fritidsaktiviteter er stort? Hvor du har rig mulighed for at opleve smuk natur? Så er Herning måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Skive: Danmarks 6. Bedste Studieby 2020

Er du i gang med at finde ud af, hvor du skal læse din uddannelse? Er det vigtigt for dig, at du kan føle dig tryg, finde en billig bolig og bo tæt på smuk natur i din kommende studieby? Så er Skive måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2023? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-05-2020

Copenhagen: Denmark’s best student city 2020

Are you considering studying in Copenhagen? Then you have made a good decision! Copenhagen has been crowned the best student city in Denmark in a survey conducted by studentum.dk.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Her finder du de bedste transportmuligheder

Vægter du også dine transportmuligheder højt når du skal vælge hvor du vil studere? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste transportmuligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Aalborg - Danmarks 3. bedste studieby i 2023

Lyder gode transport- og karrieremuligheder samt et aktivt byliv og smuk natur for godt til at være sandt? Så har vi rigtig gode nyheder - du får nemlig alt dette, og mere til, med Aalborg som din studieby. Læs videre her hvis det lyder som noget for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Sønderborg - Danmarks 9. bedste studieby 2023

Sønderborg beholder sin plads som den 9.bedste studieby i Danmark, og er altså en del af de 10 allerbedste byer at studere i, i Danmark. Læs med i artiklen og bliv klogere på hvorfor de studerende elsker at tage deres uddannelse her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Odense - Danmarks 4. bedste studieby i 2023

Drømmer du om at studere i en by, der tilbyder alt hvad en studerende kunne ønske sig? Odense er kendt for sin studievenlige atmosfære, dens gode muligheder for at få et studiejob og den livlige byliv. Odense er i år kåret som Danmarks 4. bedste studieby. Læs mere om Odense her! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Esbjerg - Danmarks 6. bedste studieby i 2023

Søger du en studieby hvor der er plads til både en rolig og nærværende hverdag, men også gode muligheder for en masse fritidsaktiviteter? Så skal du ikke søge længere! Vi har nemlig samlet alle de gode grunde til at Esbjerg lander på en 6. plads i Årets Studieby 2023. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-04-2023

Herning - Danmarks 10. bedste studieby 2023

Herning kommer med i top 10 blandt de bedste studieby i Danmark i 2023, og er altså en del af de bedste danske byer at studere i. I denne artikel bliver du klogere på alt om Herning som studieby – så læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Svendborg: Danmarks 5. bedste studieby 2023

Svendborg indtager en flot 5. plads som en af de bedste byer at studere i, og det er bestemt ikke svært at forstå hvorfor byen er et strålende sted at tage sin uddannelse i. Læs mere i artiklen om de parametre byen scorer højt på.

Læs mere