København - Danmarks 2. bedste studieby i 2023

Drømmer du om at studere i Danmarks hovedstad, København? En by, der byder på et livligt byliv og som samtidig stiller en masse spændende karrieremuligheder til rådighed. Så kan du med fordel overveje om København skal være din kommende studieby! 

Danmarks 2. bedste studieby i 2023: København

Drømmer du om at studere i en by med et vidunderligt og boblende byliv, og som samtidig åbner døre for en masse spændende karrieremuligheder, efter du har færdiggjort din uddannelse? Så er København muligvis et rigtig godt bud på din kommende studieby! 

København placerer sig på en super flot 2. plads over de bedste studiebyer i Danmark anno 2023, hvilket også betyder, at København har forbedret sig som studieby siden 2022, hvor byen landede på en 3. plads. Dette skyldes bl.a. at København har forbedret sig enormt meget på parameteret 'Transport' og gjort det nemmere for studerende at komme fra A til B. 


Fakta om København:

Antal indbyggere: 653.664

Antal barer og caféer: 2083

Gennemsnitlig husleje: 191 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 7777

Hvilke uddannelsesmuligheder findes der i København? 

Det korte svar er mange! København er hjem til et hav af forskellige uddannelser, herunder blandt andet uddannelsestyper såsom erhvervsuddannelser, akademiuddannelser, professionsbacheloruddannelser, bacheloruddannelser og kandidatuddannelser. Endvidere tilbyder København også en lang række forskellige uddannelsesretninger, og der er højst sandsynligt en uddannelsesretning samt uddannelsestype, som passer til dine uddannelsesønsker. Nedenfor kan du se et udsnit af de mange uddannelsesudbydere, du finder i København: 

Udover at have et bredt udvalg af uddannelsesmuligheder, så er København også kendt for at have et yderst livligt byliv, der passer perfekt til studerende, der ønsker at opleve en unik og dynamisk bykultur. Med hele 2083 barer og caféer kan du altid finde et sted at slappe af og socialisere med dine medstuderende, når du har brug for en pause fra studierne.

Det sprudlende byliv i København kan være en stor fordel for studerende, da det kan give en balance mellem det hårde arbejde i studierne og det sjove og sociale aspekt af livet i byen. De mange forskellige typer af barer og caféer gør det også muligt for studerende at finde et sted, der passer til deres præferencer og interesser. Fra trendy cafeer til hippe cocktailbarer og alt derimellem, er der noget for enhver smag i København.

Find din uddannelse i København

Dine karrieremuligheder i København og omegn 

Drømmer du om at slå dig ned i København efter endt uddannelse og gøre karriere i Danmarks hovedstad kan du uden bekymring gøre dette. København er en af de mest attraktive byer for jobmuligheder i Danmark, og byen har indtaget 1. pladsen på parameteret 'Karriere'. I perioden fra den 1. januar 2022 til den 1. januar 2023 blev der slået næsten 70.000 jobopslag op i København, hvilket er en imponerende mængde jobmuligheder for studerende og professionelle.

Hvis du ikke kan finde dit drømmejob i Københavns kommune, skal du ikke være bange for at udvide din jobsøgning til omegnen. København har en god infrastruktur, hvilket betyder, at du nemt og hurtigt kan transportere dig til nærliggende byer. København scorer en flot 4. plads på parameteret 'Transport' og du kan benytte dig af den offentlige transport, som er både effektiv og pålidelig, til at pendle til dit nye job. Der er gode tog- og busforbindelser mellem København og de omkringliggende byer og kommuner, hvilket gør det nemt at komme frem og tilbage.

Få vigtig erhvervserfaring med et studiejob i København

Tilværelsen i København kan hurtigt blive dyr - faktisk har København placeret sig på en 8. plads over verdens dyreste byer*. Det betyder også, at SU'en måske ikke dækker alle udgifter for en studerende i byen, som både skal betale husleje og samtidig have muligheden for at drikke en kop kaffe i ny og næ. Derfor kan det være en rigtig god ide at erhverve sig et studiejob ved siden af studiet. Ikke alene kan et studiejob være med til at forsøde hverdagen ved at give dig lidt ekstra penge til f.eks. fornøjelser, men det kan også hjælpe dig med at opbygge vigtige færdigheder, som du kan bruge i din fremtidige karriere. Derudover kan et studiejob give dig mulighed for at netværke og opbygge forbindelser med andre i din foretrukne branche.

Det kan føre til fremtidige karrieremuligheder og give dig en fordel, når du søger efter et job. Heldigt nok ranker København sig faktisk som nummer 1 på parameteret 'Studiejob', hvilket betyder, at København er den studieby i Danmark med flest studiejobs, og derfor har du altså gode chancer for at score dig drømmestudiejobbet i København. 

Se hvordan København klarede sig i undersøgelsen

Parameter 

Ranking

Transport #4
Faglighed #20
Karriere #1
Studiejob #1
Kultur, sport og fritid #24
Billig bolig #27
Byliv #1
Tryghed #27

Find din uddannelse i København

*Kilde: Finans


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Frederikke Erlund Buur

Frederikke Erlund Buur

Digital kommunikationassistent (Vis mere)
Frederikke arbejder som digital kommunikationsassistent hos Studentum.dk, hvor hun til dagligt skriver content til formål med at hjælpe uddannelsessøgende finde den rette uddannelse. Sideløbende læser Frederikke en professionsbachelor i International handel og markedsføring på Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Frederikke arbejder som digital kommunikationsassistent hos Studentum.dk, hvor hun til dagligt skriver content til formål med at hjælpe uddannelsessøgende finde den rette uddannelse. Sideløbende læser Frederikke en professionsbachelor i International handel og markedsføring på Cphbusiness.

Annoncer