Danmarks 2. bedste studieby i 2023: København
17 apr 2023

København - Danmarks 2. bedste studieby i 2023

Drømmer du om at studere i en by med et vidunderligt og boblende byliv, og som samtidig åbner døre for en masse spændende karrieremuligheder, efter du har færdiggjort din uddannelse? Så er København muligvis et rigtig godt bud på din kommende studieby! 

København placerer sig på en super flot 2. plads over de bedste studiebyer i Danmark anno 2023, hvilket også betyder, at København har forbedret sig som studieby siden 2022, hvor byen landede på en 3. plads. Dette skyldes bl.a. at København har forbedret sig enormt meget på parameteret 'Transport' og gjort det nemmere for studerende at komme fra A til B. 


Fakta om København:

Antal indbyggere: 653.664

Antal barer og caféer: 2083

Gennemsnitlig husleje: 191 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 7777

Hvilke uddannelsesmuligheder findes der i København? 

Det korte svar er mange! København er hjem til et hav af forskellige uddannelser, herunder blandt andet uddannelsestyper såsom erhvervsuddannelser, akademiuddannelser, professionsbacheloruddannelser, bacheloruddannelser og kandidatuddannelser. Endvidere tilbyder København også en lang række forskellige uddannelsesretninger, og der er højst sandsynligt en uddannelsesretning samt uddannelsestype, som passer til dine uddannelsesønsker. Nedenfor kan du se et udsnit af de mange uddannelsesudbydere, du finder i København: 

Udover at have et bredt udvalg af uddannelsesmuligheder, så er København også kendt for at have et yderst livligt byliv, der passer perfekt til studerende, der ønsker at opleve en unik og dynamisk bykultur. Med hele 2083 barer og caféer kan du altid finde et sted at slappe af og socialisere med dine medstuderende, når du har brug for en pause fra studierne.

Det sprudlende byliv i København kan være en stor fordel for studerende, da det kan give en balance mellem det hårde arbejde i studierne og det sjove og sociale aspekt af livet i byen. De mange forskellige typer af barer og caféer gør det også muligt for studerende at finde et sted, der passer til deres præferencer og interesser. Fra trendy cafeer til hippe cocktailbarer og alt derimellem, er der noget for enhver smag i København.

Find din uddannelse i København

Dine karrieremuligheder i København og omegn 

Drømmer du om at slå dig ned i København efter endt uddannelse og gøre karriere i Danmarks hovedstad kan du uden bekymring gøre dette. København er en af de mest attraktive byer for jobmuligheder i Danmark, og byen har indtaget 1. pladsen på parameteret 'Karriere'. I perioden fra den 1. januar 2022 til den 1. januar 2023 blev der slået næsten 70.000 jobopslag op i København, hvilket er en imponerende mængde jobmuligheder for studerende og professionelle.

Hvis du ikke kan finde dit drømmejob i Københavns kommune, skal du ikke være bange for at udvide din jobsøgning til omegnen. København har en god infrastruktur, hvilket betyder, at du nemt og hurtigt kan transportere dig til nærliggende byer. København scorer en flot 4. plads på parameteret 'Transport' og du kan benytte dig af den offentlige transport, som er både effektiv og pålidelig, til at pendle til dit nye job. Der er gode tog- og busforbindelser mellem København og de omkringliggende byer og kommuner, hvilket gør det nemt at komme frem og tilbage.

Få vigtig erhvervserfaring med et studiejob i København

Tilværelsen i København kan hurtigt blive dyr - faktisk har København placeret sig på en 8. plads over verdens dyreste byer*. Det betyder også, at SU'en måske ikke dækker alle udgifter for en studerende i byen, som både skal betale husleje og samtidig have muligheden for at drikke en kop kaffe i ny og næ. Derfor kan det være en rigtig god ide at erhverve sig et studiejob ved siden af studiet. Ikke alene kan et studiejob være med til at forsøde hverdagen ved at give dig lidt ekstra penge til f.eks. fornøjelser, men det kan også hjælpe dig med at opbygge vigtige færdigheder, som du kan bruge i din fremtidige karriere. Derudover kan et studiejob give dig mulighed for at netværke og opbygge forbindelser med andre i din foretrukne branche.

Det kan føre til fremtidige karrieremuligheder og give dig en fordel, når du søger efter et job. Heldigt nok ranker København sig faktisk som nummer 1 på parameteret 'Studiejob', hvilket betyder, at København er den studieby i Danmark med flest studiejobs, og derfor har du altså gode chancer for at score dig drømmestudiejobbet i København. 

Se hvordan København klarede sig i undersøgelsen

Parameter 

Ranking

Transport #4
Faglighed #20
Karriere #1
Studiejob #1
Kultur, sport og fritid #24
Billig bolig #27
Byliv #1
Tryghed #27

Find din uddannelse i København

*Kilde: Finans


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 17 apr 2023
Frederikke Erlund Buur
Frederikke Erlund Buur
Digital kommunikationassistent

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2023.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studiebyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2023. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2023.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs.

Læs mere
Sidst opdateret 02-02-2022

Silkeborg: Danmarks 8. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo billigt i en central placeret lejlighed, mens du studerer? Elsker du natur og grønne områder? Så er Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg, den perfekte studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Roskilde: Danmarks 10. Bedste Studieby 2020

Hvis du gerne vil bo i en studieby, der er fyldt med studerende, så er Roskilde det oplagte valg for dig! På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Roskilde på en velfortjent 10. plads. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-05-2020

Viborg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo i en billig studieby, hvor der er et højt fagligt niveau og et stærkt socialt fællesskab på byens uddannelsesinstitutioner? Så er Viborg måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Sønderborg: Danmarks 5. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i Danmarks billigste studieby? Drømmer du om at gøre karriere internationalt? Så er Sønderborg måske den rette studieby for dig med billige studieboliger og placeret tæt på den tyske grænse, som åbner op til resten af Europa. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Skive: Danmarks 6. Bedste Studieby 2020

Er du i gang med at finde ud af, hvor du skal læse din uddannelse? Er det vigtigt for dig, at du kan føle dig tryg, finde en billig bolig og bo tæt på smuk natur i din kommende studieby? Så er Skive måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2020

København: Danmarks Bedste Studieby 2020

Overvejer du København som din kommende studieby, eller læser du allerede i København? Så har du truffet det rette valg! København er netop blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby 2020!

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2023? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-05-2020

Copenhagen: Denmark’s best student city 2020

Are you considering studying in Copenhagen? Then you have made a good decision! Copenhagen has been crowned the best student city in Denmark in a survey conducted by studentum.dk.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Aarhus - Vinder af Årets Studieby 2023

Drømmer du om, at din kommende studieby byder på gode transportmuligheder og gode muligheder for studiejob og fremtidig karriere? Så kan vi anbefale dig at rette blikket mod det jyske. Nærmere bestemt kan du rette blikket mod Aarhus - Årets studieby 2023.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Aalborg - Danmarks 3. bedste studieby i 2023

Lyder gode transport- og karrieremuligheder samt et aktivt byliv og smuk natur for godt til at være sandt? Så har vi rigtig gode nyheder - du får nemlig alt dette, og mere til, med Aalborg som din studieby. Læs videre her hvis det lyder som noget for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Viborg - Danmarks 8. bedste studieby i 2023

Høj faglighed, forholdsvis billige boliger, gode transportmuligheder og en by, hvor det er trygt at færdes. Er disse ting vigtige for dig, og er det også det, du gerne vil kunne associere din kommende studieby med? Så bør du kigge i retning af Viborg.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Odense - Danmarks 4. bedste studieby i 2023

Drømmer du om at studere i en by, der tilbyder alt hvad en studerende kunne ønske sig? Odense er kendt for sin studievenlige atmosfære, dens gode muligheder for at få et studiejob og den livlige byliv. Odense er i år kåret som Danmarks 4. bedste studieby. Læs mere om Odense her! 

Læs mere
Sidst opdateret 20-04-2023

Herning - Danmarks 10. bedste studieby 2023

Herning kommer med i top 10 blandt de bedste studieby i Danmark i 2023, og er altså en del af de bedste danske byer at studere i. I denne artikel bliver du klogere på alt om Herning som studieby – så læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Svendborg: Danmarks 5. bedste studieby 2023

Svendborg indtager en flot 5. plads som en af de bedste byer at studere i, og det er bestemt ikke svært at forstå hvorfor byen er et strålende sted at tage sin uddannelse i. Læs mere i artiklen om de parametre byen scorer højt på.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Top 10 best student cities in Denmark in 2023

We have ranked Denmark’s best student cities to guide you to the right choice of future place of study. For the third year in a row, Aarhus - ‘The city of smiles’ - took our top spot. See the list of top 10-best cities in 2023 here.

Læs mere