Danmarks 4. bedste studieby i 2023: Odense
17 apr 2023

Odense - Danmarks 4. bedste studieby i 2023

Kunne du tænke dig at studere i en enormt studievenlig by, hvor du har nemt kan komme rundt, har gode muligheder for at få et studiejob og som samtidig har et livligt byliv? Så er Odense måske den perfekte studieby til dig! 

Odense bliver for tredje år i træk kåret som Danmarks 4. bedste studieby. Dette skyldes blandt andet byens gode transportmuligheder, herunder dens letbane, som er kommet til inden for de seneste par år, og gør det nemt for studerende at transportere sig rundt i byen. Vælger du Odense som din kommende studieby har du også gode muligheder for at erhverve dig et studiejob, da byen placerer sig på en tredjeplads i parameteret 'Studiejobs'. 

Det er desuden også værd at nævne den kulturelle dimension af byen. Odense har nemlig et rigt kulturliv med mange kulturelle seværdigheder og aktiviteter - blandt andet kan du opleve H.C. Andersens barndomshjem. 


Fakta om Odense:

Antal indbyggere: 207.762

Antal barer og caféer: 251

Gennemsnitlig husleje: 107 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 1458

Dine uddannelsesmuligheder i Odense 

I Odense har du en lang række uddannelsesmuligheder, uanset hvad du ønsker at studere. Byen byder på mange forskellige uddannelsestyper, som blandt andet professionsbachelor, erhvervsakademiuddannelse, erhvervsuddannelse og private uddannelser. For dig, der ønsker en universitetsuddannelse, så tilbyder Odense også en række bacheloruddannelser, kandidatuddannelser og masteruddannelser på Syddansk Universitet. Universitetet er kendt for at have et højt fagligt niveau og en stærk forskningstradition, og det tiltrækker studerende fra hele Danmark og udlandet. Nedenfor kan du se et par eksempler på uddannelsesudbydere og uddannelser, du kan læse i Odense: 

Alt i alt har Odense en rig og mangfoldig uddannelsessektor, og byen tilbyder en bred vifte af uddannelsesmuligheder på tværs af forskellige fagområder.

I Odense findes der ikke blot et rigt udbud af uddannelsesmuligheder, men også en dynamisk bykultur, der blomstrer med mere end 250 livlige barer og caféer. Her kan du og dine medstuderende nyde en god frokost eller tage en velfortjent pause fra studiebøgerne og nyde en øl. Byens energiske byliv byder på et bredt udvalg af muligheder, så uanset om man er til afslappet caféhygge, eller vil udforske det pulserende natteliv, er der noget for enhver smag.

Find din uddannelse i Odense

Forsød din hverdag med et studiejob i Odense 

Et studiejob er altid en rigtig god ide og kan være med til at gøre hverdagen lidt sjovere. Samtidig giver et relevant studiejob dig også helt centrale kompetencer og erfaringer, som kan være enormt betydningsfulde at have på dit CV, når du efter endt uddannelse skal ud og have et fuldtidsjob i den branche, du har uddannet dig inden for. Drømmer du om at få dig et studiejob, mens du studerer i Odense, så har byen heldigvis sikret sig en tredjeplads på parameteret 'Studiejob', hvilket betyder, at Odense er den tredje bedste by i Danmark at erhverve sig et studiejob. Helt konkret betyder dette, at der bliver slået et hav af studiejobs op med placering i Odense, og derfor også perfekt for dig, der vægter nem og hurtig transport mellem studie og arbejde højt. 

Hvis du vælger at læse enten en professionsbachelor eller en lang videregående uddannelse i Odense, kan du med fordel søge om et studiesamarbejde med Odense Kommune. Et studiesamarbejde med Odense Kommune giver dig blandt andet rig mulighed for at udforme dit professionelle netværk, som er en stor fordel, når du skal søge job i fremtiden*. 

Et rigt kulturliv i Odense 

For dig, der elsker kulturelle oplevelser og ønsker at bosætte dig i en by med en masse spændende seværdigheder og  begivenheder, er Odense lige studiebyen for dig! Odense byder nemlig på et hav af spændende og hyggelige oplevelser, du kan foretage dig, når du ikke sidder med snuden nede i studiebøgerne. Odense er en by, der er kendt for sin livlige og festlige stemning. Hvert år afholdes der en række forskellige festivaler i byen, som tiltrækker besøgende fra nær og fjern. Uanset hvilken type festival du er interesseret i, er der helt sikkert en festival i Odense, der vil falde i din smag.

Odense er også hjem til et studenterhus. Studenterhuset afholder forskellige arrangementer som blandt andet koncerter, events og debatter, der i høj grad henvender sig til studerende. Derfor er det også en rigtig god mulighed for at møde studerende fra andre uddannelser og på den måde netværke og skabe unikke forbindelser. Vil du vide mere om dine mange muligheder i Odense? Klik her og læs mere om den hyggelige studieby.

Se hvordan Odense klarede sig i undersøgelsen

Parameter 

Ranking

Transport #3
Faglighed #19
Karriere #7
Studiejob #3
Kultur, sport og fritid #5
Billig bolig #22
Byliv #4
Tryghed #24

Find din uddannelse i Odense

Kilde: Odense Kommune


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 17 apr 2023
Frederikke Erlund Buur
Frederikke Erlund Buur
Digital kommunikationassistent

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studiebyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2023. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs.

Læs mere
Sidst opdateret 09-11-2020

Aalborg: Danmarks 3. Bedste Studieby 2020

Skal du til at søge ind på en uddannelse, og er du i tvivl om, hvilken studieby du skal vælge? Kig mod Nordens Paris, Aalborg, som kåres til Danmarks 3. Bedste Studieby 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Sønderborg: Danmarks 5. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i Danmarks billigste studieby? Drømmer du om at gøre karriere internationalt? Så er Sønderborg måske den rette studieby for dig med billige studieboliger og placeret tæt på den tyske grænse, som åbner op til resten af Europa. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Skive: Danmarks 6. Bedste Studieby 2020

Er du i gang med at finde ud af, hvor du skal læse din uddannelse? Er det vigtigt for dig, at du kan føle dig tryg, finde en billig bolig og bo tæt på smuk natur i din kommende studieby? Så er Skive måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2020

København: Danmarks Bedste Studieby 2020

Overvejer du København som din kommende studieby, eller læser du allerede i København? Så har du truffet det rette valg! København er netop blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby 2020!

Læs mere
Sidst opdateret 04-06-2020

Kolding: Danmarks 9. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en mindre jysk by tæt på vand og omgivet af smuk natur? Og er det vigtigt for dig at blive en del af et stærkt socialt fællesskab med andre studerende? Så er Kolding måske studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2023

Årets Studieby 2023: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2023? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-05-2020

Copenhagen: Denmark’s best student city 2020

Are you considering studying in Copenhagen? Then you have made a good decision! Copenhagen has been crowned the best student city in Denmark in a survey conducted by studentum.dk.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Her finder du de bedste transportmuligheder

Vægter du også dine transportmuligheder højt når du skal vælge hvor du vil studere? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste transportmuligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Aalborg - Danmarks 3. bedste studieby i 2023

Lyder gode transport- og karrieremuligheder samt et aktivt byliv og smuk natur for godt til at være sandt? Så har vi rigtig gode nyheder - du får nemlig alt dette, og mere til, med Aalborg som din studieby. Læs videre her hvis det lyder som noget for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Sønderborg - Danmarks 9. bedste studieby 2023

Sønderborg beholder sin plads som den 9.bedste studieby i Danmark, og er altså en del af de 10 allerbedste byer at studere i, i Danmark. Læs med i artiklen og bliv klogere på hvorfor de studerende elsker at tage deres uddannelse her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

København - Danmarks 2. bedste studieby i 2023

Drømmer du om at studere i Danmarks hovedstad, København? En by, der byder på et livligt byliv og som samtidig stiller en masse spændende karrieremuligheder til rådighed. Så kan du med fordel overveje om København skal være din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Viborg - Danmarks 8. bedste studieby i 2023

Høj faglighed, forholdsvis billige boliger, gode transportmuligheder og en by, hvor det er trygt at færdes. Er disse ting vigtige for dig, og er det også det, du gerne vil kunne associere din kommende studieby med? Så bør du kigge i retning af Viborg.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Esbjerg - Danmarks 6. bedste studieby i 2023

Søger du en studieby hvor der er plads til både en rolig og nærværende hverdag, men også gode muligheder for en masse fritidsaktiviteter? Så skal du ikke søge længere! Vi har nemlig samlet alle de gode grunde til at Esbjerg lander på en 6. plads i Årets Studieby 2023. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Svendborg: Danmarks 5. bedste studieby 2023

Svendborg indtager en flot 5. plads som en af de bedste byer at studere i, og det er bestemt ikke svært at forstå hvorfor byen er et strålende sted at tage sin uddannelse i. Læs mere i artiklen om de parametre byen scorer højt på.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Top 10 best student cities in Denmark in 2023

We have ranked Denmark’s best student cities to guide you to the right choice of future place of study. For the third year in a row, Aarhus - ‘The city of smiles’ - took our top spot. See the list of top 10-best cities in 2023 here.

Læs mere