Aalborg - Danmarks 3. bedste studieby i 2023

Lyder gode transport- og karrieremuligheder samt et aktivt byliv og smuk natur for godt til at være sandt? Så har vi rigtig gode nyheder - du får nemlig alt dette, og mere til, med Aalborg som din studieby. Læs videre her hvis det lyder som noget for dig. 

Aalborg - Danmarks 3. bedste studieby i 2023

Nordens Paris, Ålleren eller blot Dobbelt A - kært barn har som bekendt mange navne. Med Aalborg som studieby får du en hverdag fyldt med liv! Her har du gode muligheder for at supplere din viden fra studiet med et relevant studiejob, ligesom du nemt og hurtigt kan komme frem og tilbage grundet de gode transportmuligheder. Aalborg skal også være din kommende studieby, hvis du nyder et aktivt byliv samtidig med, at du nyder smuk natur.

Siden 2019 har Aalborg holdt sig i Top 3, når vi har kåret Årets Studieby, og i år gør byen det igen - i år ender Aalborg nemlig som den 3. bedste studieby i Danmark! Hvis du er nysgerrig på at lære mere om den unikke by og ikke mindst få en idé om, hvorfor byen ender i top 3 gang på gang, kan du læse videre her. 


Fakta om Aalborg:

Antal indbyggere:  222.571

Antal barer og caféer: 275

Gennemsnitlig husleje: 92 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 1093

Hvordan er uddannelsesmulighederne i Aalborg? 

I Aalborg er du garanteret gode og varierede uddannelsesmuligheder! Uanset om du drømmer om at studere inden for områder som business, pædagogik, sundhed eller teknologi kan du være sikker på at finde en uddannelsesinstitution i Aalborg, der tilbyder en uddannelse inden for netop dit ønskede område!

I Aalborg finder du bl.a. Aalborg Universitet, som de seneste år er gået frem på de internationale rankinglister over universiteter. Faktisk er Aalborg Universitet i *top 2% blandt verdens 17.000 universiteter og opnåede i 2022 i tredje år i streg en #1 plads for Quality Education i Times Higher Education Impact Ranking. I Nordens Paris er du altså sikret kvalitet og høj faglighed under din uddannelse. På samme tid er Aalborg Universitet ikke den eneste uddannelsesinstitution, byen har at tilbyde. Nedenfor kan du se et udvalg af de uddannelsesinstitutioner, du finder i Aalborg:

Hermed kan du både tage en professionsbachelor, en universitetsbahcelor og en kandidat i Aalborg. Mulighederne er altså mange i den nordjyske hovedstad, og du kan derfor undersøge de forskellige uddannelsesinstitutioner med udgangspunkt i, hvad du drømmer om at studere!

Find din uddannelse i Aalborg her

I Aalborg kan du nemt finde et relevant studiejob 

I vores undersøgelse ligger Aalborg på en flot fjerdeplads, når det kommer til studiejobs. Det bliver kun mere og mere vigtigt med relevant erhvervserfaring sideløbende med studiet og derfor er det fordelagtigt, at Aalborg rummer hele 1093 studiejobs årligt. Dit næste studiejob kunne meget vel være et af dem!

Aalborg - en studieby med gode transportmuligheder

Vores undersøgelse viser, at Aalborg placerer sig rigtig godt på transportparameteren, hvilket generelt er enormt vigtigt for de studerende. I årets undersøgelse er Transportmulighederne det vigtigste parameter, når unge skal vælge deres kommende studieby, hvorfor det er ekstra godt, at Aalborg i 2023 løber med andenpladsen i netop transport-parameteret.

En travl hverdag med både studie, arbejde og fritid skal kunne gå op i en højere enhed, hvilket god og nem offentlig transport hjælper meget på. Som studerende i Aalborg kan du være sikker på, at du befinder dig blandt de bedste transportmuligheder, og det bliver derfor en leg at komme fra A til B.

Aalborg er den perfekte cocktail

I Aalborg har du ikke kun gode uddannelses- og transportmuligheder, men det er også en by, hvor du altid har noget at tage dig til. Hvad enten du har brug for at gå en tur og nyde byens flotte natur eller udforske en af byens 275 barer og caféer, har du altid dit næste eventyr tæt på dig. Aalborg ranker også højt på Parameteret 'Byliv', hvor de indtager en flot tredjeplads. Dette skyldes blandt andet Jomfru Ane Gade, hvor der er noget for enhver smag. Denne gade er et godt eksempel på, hvad Aalborg har at byde på: nemlig den perfekte cocktail. Byen rummer også på en masse kulturelle oplevelser. Er du f.eks. til kunst, kan du med fordel besøge Kunsten Museum of Modern Art eller tage forbi Musikkens Hus og få dig en unik musikalsk oplevelse!

                                          

Se hvordan Aalborg klarede sig i undersøgelsen

Parameter 

Ranking

Transport #2
Faglighed #14
Karriere #10
Studiejob #4
Kultur, sport og fritid #8
Billig bolig #18
Byliv #3
Tryghed #19

Find din uddannelse i Aalborg her

*Kilde: www.aau.dk


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Jana Khoraizat

Jana Khoraizat

Kommunikationsassistent (Vis mere)
Som Kommunikationsassistent sidder Jana bl.a. med content creation på studentum.dk. Her skaber hun content omkring alle former for uddannelser og kurser indenfor brancher som f.eks. kommunikation og medicin. Son kandidatstuderende i International Business Communication, besidder Jana blandt andet viden om, hvordan kommunikationen tilpasses, således at målgruppen rammes bedst muligt. (Mindre)

Omkring

Som Kommunikationsassistent sidder Jana bl.a. med content creation på studentum.dk. Her skaber hun content omkring alle former for uddannelser og kurser indenfor brancher som f.eks. kommunikation og medicin. Son kandidatstuderende i International Business Communication, besidder Jana blandt andet viden om, hvordan kommunikationen tilpasses, således at målgruppen rammes bedst muligt.

Annoncer