Aalborg - Danmarks 3. bedste studieby i 2023
17 apr 2023

Aalborg - Danmarks 3. bedste studieby i 2023

Nordens Paris, Ålleren eller blot Dobbelt A - kært barn har som bekendt mange navne. Med Aalborg som studieby får du en hverdag fyldt med liv! Her har du gode muligheder for at supplere din viden fra studiet med et relevant studiejob, ligesom du nemt og hurtigt kan komme frem og tilbage grundet de gode transportmuligheder. Aalborg skal også være din kommende studieby, hvis du nyder et aktivt byliv samtidig med, at du nyder smuk natur.

Siden 2019 har Aalborg holdt sig i Top 3, når vi har kåret Årets Studieby, og i år gør byen det igen - i år ender Aalborg nemlig som den 3. bedste studieby i Danmark! Hvis du er nysgerrig på at lære mere om den unikke by og ikke mindst få en idé om, hvorfor byen ender i top 3 gang på gang, kan du læse videre her. 


Fakta om Aalborg:

Antal indbyggere:  222.571

Antal barer og caféer: 275

Gennemsnitlig husleje: 92 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 1093

Hvordan er uddannelsesmulighederne i Aalborg? 

I Aalborg er du garanteret gode og varierede uddannelsesmuligheder! Uanset om du drømmer om at studere inden for områder som business, pædagogik, sundhed eller teknologi kan du være sikker på at finde en uddannelsesinstitution i Aalborg, der tilbyder en uddannelse inden for netop dit ønskede område!

I Aalborg finder du bl.a. Aalborg Universitet, som de seneste år er gået frem på de internationale rankinglister over universiteter. Faktisk er Aalborg Universitet i *top 2% blandt verdens 17.000 universiteter og opnåede i 2022 i tredje år i streg en #1 plads for Quality Education i Times Higher Education Impact Ranking. I Nordens Paris er du altså sikret kvalitet og høj faglighed under din uddannelse. På samme tid er Aalborg Universitet ikke den eneste uddannelsesinstitution, byen har at tilbyde. Nedenfor kan du se et udvalg af de uddannelsesinstitutioner, du finder i Aalborg:

Hermed kan du både tage en professionsbachelor, en universitetsbahcelor og en kandidat i Aalborg. Mulighederne er altså mange i den nordjyske hovedstad, og du kan derfor undersøge de forskellige uddannelsesinstitutioner med udgangspunkt i, hvad du drømmer om at studere!

Find din uddannelse i Aalborg her

I Aalborg kan du nemt finde et relevant studiejob 

I vores undersøgelse ligger Aalborg på en flot fjerdeplads, når det kommer til studiejobs. Det bliver kun mere og mere vigtigt med relevant erhvervserfaring sideløbende med studiet og derfor er det fordelagtigt, at Aalborg rummer hele 1093 studiejobs årligt. Dit næste studiejob kunne meget vel være et af dem!

Aalborg - en studieby med gode transportmuligheder

Vores undersøgelse viser, at Aalborg placerer sig rigtig godt på transportparameteren, hvilket generelt er enormt vigtigt for de studerende. I årets undersøgelse er Transportmulighederne det vigtigste parameter, når unge skal vælge deres kommende studieby, hvorfor det er ekstra godt, at Aalborg i 2023 løber med andenpladsen i netop transport-parameteret.

En travl hverdag med både studie, arbejde og fritid skal kunne gå op i en højere enhed, hvilket god og nem offentlig transport hjælper meget på. Som studerende i Aalborg kan du være sikker på, at du befinder dig blandt de bedste transportmuligheder, og det bliver derfor en leg at komme fra A til B.

Aalborg er den perfekte cocktail

I Aalborg har du ikke kun gode uddannelses- og transportmuligheder, men det er også en by, hvor du altid har noget at tage dig til. Hvad enten du har brug for at gå en tur og nyde byens flotte natur eller udforske en af byens 275 barer og caféer, har du altid dit næste eventyr tæt på dig. Aalborg ranker også højt på Parameteret 'Byliv', hvor de indtager en flot tredjeplads. Dette skyldes blandt andet Jomfru Ane Gade, hvor der er noget for enhver smag. Denne gade er et godt eksempel på, hvad Aalborg har at byde på: nemlig den perfekte cocktail. Byen rummer også på en masse kulturelle oplevelser. Er du f.eks. til kunst, kan du med fordel besøge Kunsten Museum of Modern Art eller tage forbi Musikkens Hus og få dig en unik musikalsk oplevelse!

                                          

Se hvordan Aalborg klarede sig i undersøgelsen

Parameter 

Ranking

Transport #2
Faglighed #14
Karriere #10
Studiejob #4
Kultur, sport og fritid #8
Billig bolig #18
Byliv #3
Tryghed #19

Find din uddannelse i Aalborg her

*Kilde: www.aau.dk


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 17 apr 2023
Jana Khoraizat
Jana Khoraizat
Kommunikationsassistent

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2023.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studiebyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2023. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Bedste kultur-, sports- og fritdsmuligheder

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater, eller er du mere til koncerter og biografture? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste kultur-, sports- og fritidsaktiviteter.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs.

Læs mere
Sidst opdateret 09-11-2020

Aalborg: Danmarks 3. Bedste Studieby 2020

Skal du til at søge ind på en uddannelse, og er du i tvivl om, hvilken studieby du skal vælge? Kig mod Nordens Paris, Aalborg, som kåres til Danmarks 3. Bedste Studieby 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-02-2022

Silkeborg: Danmarks 8. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo billigt i en central placeret lejlighed, mens du studerer? Elsker du natur og grønne områder? Så er Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg, den perfekte studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 15-05-2020

Viborg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo i en billig studieby, hvor der er et højt fagligt niveau og et stærkt socialt fællesskab på byens uddannelsesinstitutioner? Så er Viborg måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 01-05-2020

Herning: Danmarks 4. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en by, hvor udbuddet af sports- og fritidsaktiviteter er stort? Hvor du har rig mulighed for at opleve smuk natur? Så er Herning måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Sønderborg: Danmarks 5. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i Danmarks billigste studieby? Drømmer du om at gøre karriere internationalt? Så er Sønderborg måske den rette studieby for dig med billige studieboliger og placeret tæt på den tyske grænse, som åbner op til resten af Europa. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2023

Årets Studieby 2023: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2023? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Aarhus - Vinder af Årets Studieby 2023

Drømmer du om, at din kommende studieby byder på gode transportmuligheder og gode muligheder for studiejob og fremtidig karriere? Så kan vi anbefale dig at rette blikket mod det jyske. Nærmere bestemt kan du rette blikket mod Aarhus - Årets studieby 2023.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Vejle - Danmarks 7. bedste studieby i 2023

Vægter du et levende og pulserende byliv, gode muligheder for studiejob og gode karrieremuligheder efter endt uddannelse højt, når du undersøger, hvilken by der skal danne rammerne for din studietid? Så er Vejle muligvis den helt rigtige studieby for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

København - Danmarks 2. bedste studieby i 2023

Drømmer du om at studere i Danmarks hovedstad, København? En by, der byder på et livligt byliv og som samtidig stiller en masse spændende karrieremuligheder til rådighed. Så kan du med fordel overveje om København skal være din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Odense - Danmarks 4. bedste studieby i 2023

Drømmer du om at studere i en by, der tilbyder alt hvad en studerende kunne ønske sig? Odense er kendt for sin studievenlige atmosfære, dens gode muligheder for at få et studiejob og den livlige byliv. Odense er i år kåret som Danmarks 4. bedste studieby. Læs mere om Odense her! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Esbjerg - Danmarks 6. bedste studieby i 2023

Søger du en studieby hvor der er plads til både en rolig og nærværende hverdag, men også gode muligheder for en masse fritidsaktiviteter? Så skal du ikke søge længere! Vi har nemlig samlet alle de gode grunde til at Esbjerg lander på en 6. plads i Årets Studieby 2023. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-04-2023

Herning - Danmarks 10. bedste studieby 2023

Herning kommer med i top 10 blandt de bedste studieby i Danmark i 2023, og er altså en del af de bedste danske byer at studere i. I denne artikel bliver du klogere på alt om Herning som studieby – så læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Svendborg: Danmarks 5. bedste studieby 2023

Svendborg indtager en flot 5. plads som en af de bedste byer at studere i, og det er bestemt ikke svært at forstå hvorfor byen er et strålende sted at tage sin uddannelse i. Læs mere i artiklen om de parametre byen scorer højt på.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Top 10 best student cities in Denmark in 2023

We have ranked Denmark’s best student cities to guide you to the right choice of future place of study. For the third year in a row, Aarhus - ‘The city of smiles’ - took our top spot. See the list of top 10-best cities in 2023 here.

Læs mere