Svendborg - Danmarks 5. bedste studieby 2023
17 apr 2023

Svendborg: Danmarks 5. bedste studieby 2023

Svendborg indtager en flot 5. plads som en af de bedste byer at studere i, og det er bestemt ikke svært at forstå hvorfor byen er et strålende sted at tage sin uddannelse i. Svendborg er en malerisk by beliggende på Sydfyn, omgivet af smukke skove og kyststrækninger, som er kendt for sine charmerende gamle huse, brostensbelagte gader og hyggelige havnemiljø. Men i vores undersøgelse er det ikke kun byens naturrigdom, som giver dem en 5. plads i kåringen af Årets Studieby 2023. Læs med og bliv klogere!


Fakta om Svendborg:

Antal indbyggere: 59.735

Antal barer og caféer: 61

Gennemsnitlig husleje: 87 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 226

En karriere i Svendborg med gode lønmuligheder

Faglighed, karriere og gode transportmuligheder er de parametre, som de studerende vægter allerhøjest, og Svendborg scorer højt på det hele. Svendborg er en by med en stærk og varieret økonomi, der tilbyder mange karrieremuligheder inden for forskellige brancher og sektorer. Byen har en stærk maritim sektor, der er en vigtig kilde til beskæftigelse i området. Derudover er der også mange andre store og små virksomheder, der opererer inden for områder som turisme, sundhedsvæsen, uddannelse, fødevareproduktion og byggeri.

En af de største fordele ved at arbejde i Svendborg er de gode lønmuligheder, som byen tilbyder. Ifølge vores undersøgelse er Svendborg rangeret som den 6. bedste by i Danmark i forhold til karrieremuligheder, målt på antallet af jobopslag og lønmulighederne i byen. Og det er et parameter, som de studerende vægter højt, nemlig som det 3. vigtigste parameter i undersøgelsen.

Desuden tilbyder Svendborg også en god balance mellem arbejde og fritid, da byen har en afslappet livsstil og et højt niveau af livskvalitet. Dette gør Svendborg til et populært sted at bo og arbejde, især for dem der søger en mere afslappet livsstil uden at skulle give afkald på karrieremulighederne.

Fagligt stærke institutioner

Svendborg er hjemsted for flere anerkendte uddannelsesinstitutioner, som alle tilbyder høje faglige standarder og stærke faglige miljøer, som er med til at sikre dig et godt udbytte af din uddannelse. Ifølge vores undersøgelse ligger Svendborg på en flot 3. plads i forhold til det faglige og sociale miljø på deres uddannelser.
Af uddannelsesinstitutioner i Svendborg kan blandt andet nævnes:

  • Svendborg Erhvervsskole
  • UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
  • Social- og Sundhedsskolen Fyn
  • SIMAC (Svendborg International Maritime Academy)

I Svendborg har du gode muligheder for at forfølge dine karrieredrømme, uanset hvilken retning dine drømme peger. På Svendborg Erhvervsskole finder du for eksempel række forskellige erhvervsuddannelser og kurser inden for områder som handel, teknologi, design og service. Skolen har et stærkt fokus på at skabe et godt fagligt og socialt miljø for deres studerende og tilbyder både moderne faciliteter og erfarne undervisere.

I byen finder du også SIMAC, som udbyder tre uddannelsesretninger. Her kan du enten tage Maskinmesteruddannelsen, Skibsføreruddannelsen eller Skibsofficersuddannelsen. Det er derfor det oplagte uddannelsesvalg i Svendborg til dig, der ønsker en fremtid indenfor det maritime.

Derudover er Svendborg også hjemsted for flere mindre uddannelsesinstitutioner, der specialiserer sig i områder som musik, kunst og håndværk. Disse skoler har også et stærkt fokus på at skabe et fagligt og socialt miljø, hvor eleverne kan udfolde deres kreativitet og udvikle deres faglige færdigheder.

I alt tilbyder Svendborg et stærkt fagligt miljø på deres uddannelsesinstitutioner, hvor både studerende og undervisere har mulighed for at udvikle deres faglige kompetencer og udveksle viden på tværs af fagområder. Dette gør Svendborg til et attraktivt sted for studerende, der søger en høj faglig standard og et godt socialt miljø på deres uddannelser.

Find din uddannelse i Svendborg her

Transport er vigtigt for de unge!

I år er transport det absolut vigtigste parameter for de studerende, og her er Svendborg altså godt med i forhold til infrastrukturen for beboerne. De indtager en 5. plads blandt undersøgelsens 27 studiebyer, målt ud fra transportmulighederne i byen, hvor de har hele 975 stoppesteder i kommunen. Svendborg er en lille by, men alligevel er der en række transportmuligheder, som gør det nemt at komme rundt og udforske byen og dens omgivelser. Der er gode busforbindelser fra byens centrum til omkringliggende byer og landsbyer, samt til togstationen i Odense, hvor man kan tage tog videre til andre dele af Danmark.

For cyklister er der også mange muligheder for at udforske byen og dens omgivelser på to hjul. Der er flere cykeludlejningssteder i byen, hvor man kan leje cykler og cykle langs de smukke kyststrækninger eller gennem skovene omkring Svendborg. Er du nysgerrig på, hvad byen ellers kan tilbyde dig som studerende? Klik her og læs mere om Svendborg.

Se hvordan Svendborg klarede sig i undersøgelsen

Parameter 

Ranking

Transport #5
Faglighed #3
Karriere #6
Studiejob #21
Kultur, sport og fritid #15
Billig bolig #13
Byliv #19
Tryghed #15


Find din uddannelse i Svendborg her


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 17 apr 2023
Emilia Rooed Pedersen
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2023. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2023.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Bedste kultur-, sports- og fritdsmuligheder

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater, eller er du mere til koncerter og biografture? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste kultur-, sports- og fritidsaktiviteter.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs.

Læs mere
Sidst opdateret 09-11-2020

Aalborg: Danmarks 3. Bedste Studieby 2020

Skal du til at søge ind på en uddannelse, og er du i tvivl om, hvilken studieby du skal vælge? Kig mod Nordens Paris, Aalborg, som kåres til Danmarks 3. Bedste Studieby 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-05-2020

Herning: Danmarks 4. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en by, hvor udbuddet af sports- og fritidsaktiviteter er stort? Hvor du har rig mulighed for at opleve smuk natur? Så er Herning måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Sønderborg: Danmarks 5. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i Danmarks billigste studieby? Drømmer du om at gøre karriere internationalt? Så er Sønderborg måske den rette studieby for dig med billige studieboliger og placeret tæt på den tyske grænse, som åbner op til resten af Europa. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2020

København: Danmarks Bedste Studieby 2020

Overvejer du København som din kommende studieby, eller læser du allerede i København? Så har du truffet det rette valg! København er netop blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby 2020!

Læs mere
Sidst opdateret 04-06-2020

Kolding: Danmarks 9. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en mindre jysk by tæt på vand og omgivet af smuk natur? Og er det vigtigt for dig at blive en del af et stærkt socialt fællesskab med andre studerende? Så er Kolding måske studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2023? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-05-2020

Copenhagen: Denmark’s best student city 2020

Are you considering studying in Copenhagen? Then you have made a good decision! Copenhagen has been crowned the best student city in Denmark in a survey conducted by studentum.dk.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Aalborg - Danmarks 3. bedste studieby i 2023

Lyder gode transport- og karrieremuligheder samt et aktivt byliv og smuk natur for godt til at være sandt? Så har vi rigtig gode nyheder - du får nemlig alt dette, og mere til, med Aalborg som din studieby. Læs videre her hvis det lyder som noget for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Sønderborg - Danmarks 9. bedste studieby 2023

Sønderborg beholder sin plads som den 9.bedste studieby i Danmark, og er altså en del af de 10 allerbedste byer at studere i, i Danmark. Læs med i artiklen og bliv klogere på hvorfor de studerende elsker at tage deres uddannelse her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

København - Danmarks 2. bedste studieby i 2023

Drømmer du om at studere i Danmarks hovedstad, København? En by, der byder på et livligt byliv og som samtidig stiller en masse spændende karrieremuligheder til rådighed. Så kan du med fordel overveje om København skal være din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Viborg - Danmarks 8. bedste studieby i 2023

Høj faglighed, forholdsvis billige boliger, gode transportmuligheder og en by, hvor det er trygt at færdes. Er disse ting vigtige for dig, og er det også det, du gerne vil kunne associere din kommende studieby med? Så bør du kigge i retning af Viborg.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Odense - Danmarks 4. bedste studieby i 2023

Drømmer du om at studere i en by, der tilbyder alt hvad en studerende kunne ønske sig? Odense er kendt for sin studievenlige atmosfære, dens gode muligheder for at få et studiejob og den livlige byliv. Odense er i år kåret som Danmarks 4. bedste studieby. Læs mere om Odense her! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Esbjerg - Danmarks 6. bedste studieby i 2023

Søger du en studieby hvor der er plads til både en rolig og nærværende hverdag, men også gode muligheder for en masse fritidsaktiviteter? Så skal du ikke søge længere! Vi har nemlig samlet alle de gode grunde til at Esbjerg lander på en 6. plads i Årets Studieby 2023. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-04-2023

Herning - Danmarks 10. bedste studieby 2023

Herning kommer med i top 10 blandt de bedste studieby i Danmark i 2023, og er altså en del af de bedste danske byer at studere i. I denne artikel bliver du klogere på alt om Herning som studieby – så læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Top 10 best student cities in Denmark in 2023

We have ranked Denmark’s best student cities to guide you to the right choice of future place of study. For the third year in a row, Aarhus - ‘The city of smiles’ - took our top spot. See the list of top 10-best cities in 2023 here.

Læs mere