Svendborg: Danmarks 5. bedste studieby 2023

Svendborg indtager en flot 5. plads som en af de bedste byer at studere i, og det er bestemt ikke svært at forstå hvorfor byen er et strålende sted at tage sin uddannelse i. Læs mere i artiklen om de parametre byen scorer højt på.

Svendborg - Danmarks 5. bedste studieby 2023

Svendborg indtager en flot 5. plads som en af de bedste byer at studere i, og det er bestemt ikke svært at forstå hvorfor byen er et strålende sted at tage sin uddannelse i. Svendborg er en malerisk by beliggende på Sydfyn, omgivet af smukke skove og kyststrækninger, som er kendt for sine charmerende gamle huse, brostensbelagte gader og hyggelige havnemiljø. Men i vores undersøgelse er det ikke kun byens naturrigdom, som giver dem en 5. plads i kåringen af Årets Studieby 2023. Læs med og bliv klogere!


Fakta om Svendborg:

Antal indbyggere: 59.735

Antal barer og caféer: 61

Gennemsnitlig husleje: 87 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 226

En karriere i Svendborg med gode lønmuligheder

Faglighed, karriere og gode transportmuligheder er de parametre, som de studerende vægter allerhøjest, og Svendborg scorer højt på det hele. Svendborg er en by med en stærk og varieret økonomi, der tilbyder mange karrieremuligheder inden for forskellige brancher og sektorer. Byen har en stærk maritim sektor, der er en vigtig kilde til beskæftigelse i området. Derudover er der også mange andre store og små virksomheder, der opererer inden for områder som turisme, sundhedsvæsen, uddannelse, fødevareproduktion og byggeri.

En af de største fordele ved at arbejde i Svendborg er de gode lønmuligheder, som byen tilbyder. Ifølge vores undersøgelse er Svendborg rangeret som den 6. bedste by i Danmark i forhold til karrieremuligheder, målt på antallet af jobopslag og lønmulighederne i byen. Og det er et parameter, som de studerende vægter højt, nemlig som det 3. vigtigste parameter i undersøgelsen.

Desuden tilbyder Svendborg også en god balance mellem arbejde og fritid, da byen har en afslappet livsstil og et højt niveau af livskvalitet. Dette gør Svendborg til et populært sted at bo og arbejde, især for dem der søger en mere afslappet livsstil uden at skulle give afkald på karrieremulighederne.

Fagligt stærke institutioner

Svendborg er hjemsted for flere anerkendte uddannelsesinstitutioner, som alle tilbyder høje faglige standarder og stærke faglige miljøer, som er med til at sikre dig et godt udbytte af din uddannelse. Ifølge vores undersøgelse ligger Svendborg på en flot 3. plads i forhold til det faglige og sociale miljø på deres uddannelser.
Af uddannelsesinstitutioner i Svendborg kan blandt andet nævnes:

  • Svendborg Erhvervsskole
  • UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
  • Social- og Sundhedsskolen Fyn
  • SIMAC (Svendborg International Maritime Academy)

I Svendborg har du gode muligheder for at forfølge dine karrieredrømme, uanset hvilken retning dine drømme peger. På Svendborg Erhvervsskole finder du for eksempel række forskellige erhvervsuddannelser og kurser inden for områder som handel, teknologi, design og service. Skolen har et stærkt fokus på at skabe et godt fagligt og socialt miljø for deres studerende og tilbyder både moderne faciliteter og erfarne undervisere.

I byen finder du også SIMAC, som udbyder tre uddannelsesretninger. Her kan du enten tage Maskinmesteruddannelsen, Skibsføreruddannelsen eller Skibsofficersuddannelsen. Det er derfor det oplagte uddannelsesvalg i Svendborg til dig, der ønsker en fremtid indenfor det maritime.

Derudover er Svendborg også hjemsted for flere mindre uddannelsesinstitutioner, der specialiserer sig i områder som musik, kunst og håndværk. Disse skoler har også et stærkt fokus på at skabe et fagligt og socialt miljø, hvor eleverne kan udfolde deres kreativitet og udvikle deres faglige færdigheder.

I alt tilbyder Svendborg et stærkt fagligt miljø på deres uddannelsesinstitutioner, hvor både studerende og undervisere har mulighed for at udvikle deres faglige kompetencer og udveksle viden på tværs af fagområder. Dette gør Svendborg til et attraktivt sted for studerende, der søger en høj faglig standard og et godt socialt miljø på deres uddannelser.

Find din uddannelse i Svendborg her

Transport er vigtigt for de unge!

I år er transport det absolut vigtigste parameter for de studerende, og her er Svendborg altså godt med i forhold til infrastrukturen for beboerne. De indtager en 5. plads blandt undersøgelsens 27 studiebyer, målt ud fra transportmulighederne i byen, hvor de har hele 975 stoppesteder i kommunen. Svendborg er en lille by, men alligevel er der en række transportmuligheder, som gør det nemt at komme rundt og udforske byen og dens omgivelser. Der er gode busforbindelser fra byens centrum til omkringliggende byer og landsbyer, samt til togstationen i Odense, hvor man kan tage tog videre til andre dele af Danmark.

For cyklister er der også mange muligheder for at udforske byen og dens omgivelser på to hjul. Der er flere cykeludlejningssteder i byen, hvor man kan leje cykler og cykle langs de smukke kyststrækninger eller gennem skovene omkring Svendborg. Er du nysgerrig på, hvad byen ellers kan tilbyde dig som studerende? Klik her og læs mere om Svendborg.

Se hvordan Svendborg klarede sig i undersøgelsen

Parameter 

Ranking

Transport #5
Faglighed #3
Karriere #6
Studiejob #21
Kultur, sport og fritid #15
Billig bolig #13
Byliv #19
Tryghed #15


Find din uddannelse i Svendborg her


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Emilia Pedersen

Emilia Pedersen

Digital Content Editor (Vis mere)
Emilia arbejder som Digital Content Editor på studentum.dk. Emilia er blandt andet ekspert i kreative uddannelser, og så er hun skarp på barselsreglerne. Hun har en kandidat fra Københavns Universitet i Visuel Kultur. (Mindre)

Omkring

Emilia arbejder som Digital Content Editor på studentum.dk. Emilia er blandt andet ekspert i kreative uddannelser, og så er hun skarp på barselsreglerne. Hun har en kandidat fra Københavns Universitet i Visuel Kultur.

Annoncer