Sønderborg - Danmarks 9. bedste studieby 2023

Sønderborg beholder sin plads som den 9.bedste studieby i Danmark, og er altså en del af de 10 allerbedste byer at studere i, i Danmark. Læs med i artiklen og bliv klogere på hvorfor de studerende elsker at tage deres uddannelse her.

Sønderborg 9. bedste studieby

Sønderborg kan i 2023 kalde sig den 9. bedste studieby i Danmark og er altså en del af de 10 allerbedste byer at studere i, i Danmark. Det er helt forståeligt, hvorfor flere og flere studerende rykker til Sønderborg for at tage deres uddannelse, det er nemlig en by i rivende udvikling med gode uddannelsesmuligheder. Læs med i artiklen, og bliv klogere på, hvorfor Sønderborg er en fantastisk studieby!


Fakta om Sønderborg:

Antal indbyggere: 74.380

Antal barer og caféer: 51

Gennemsnitlig husleje: 72 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 320

Gode karrieremuligheder – tæt samarbejde med erhvervslivet

Byen har i de senere år gjort en stor indsats for at tiltrække og fastholde studerende fra hele landet. Det har resulteret i en stærk og levende studiekultur og en flot 3. plads på karriereparametret i kåringen af Årets studieby. Det er en utrolig flot placering op imod byer med en del flere indbyggere, som eksempelvis København og Aarhus. Karrieremuligheder er nemlig utrolig vigtigt for de studerende, som i vores undersøgelse vægter det som det 3. vigtigste parameter, når de skal vælge uddannelse. Sønderborg vægter især højt på antallet af jobopslag og ligger helt i top, når vi ser på løn og lønudviklingen i byen.

En af de vigtigste faktorer i Sønderborgs succes på karrierefronten er dens beliggenhed tæt på grænsen til Tyskland. Det gør det nemlig nemt for studerende at rejse til andre europæiske lande, men også at bygge bro til et stort industriland som Tyskland. Derudover har Sønderborg et tæt samarbejde med universiteter og andre uddannelsesinstitutioner i regionen, hvilket giver studerende adgang til en bred vifte af kurser og muligheder. Sønderborg er også kendt for at have en stærk iværksætterkultur, der giver studerende mulighed for at udvikle og realisere deres ideer og projekter. Byen har etableret et innovativt økosystem med en række startups og virksomheder, der er baseret på teknologi og innovation. Det giver de studerende en særlig god mulighed for at få praktisk erfaring og netværke med fagfolk i deres foretrukne branche.

Garanti for en billig bolig

En af de store fordele ved at studere i Sønderborg er de relativt lave boligpriser, hvor byen kommer på en 5. plads på boligomkostningsparameteret. Priserne på boliger og lejligheder i Sønderborg er generelt lavere end i større byer som København og Aarhus. Der er også et bredt udvalg af forskellige boligtyper at vælge imellem, herunder lejligheder, værelser og kollegier. Der er også flere boligselskaber, der tilbyder studieboliger til meget rimelige priser.

Vores undersøgelse viste nemlig, at Sønderborg er en af de billigste byer i Danmark at leje bolig i, med en gennemsnitlig lejepris på 72 kr./kvm. Derudover er der garanti for at få et kollegieværelse, hvis man vælger at studere i Sønderborg. Sønderborg Kollegierne er en stor kollegieforening, der tilbyder over 1500 kollegieværelser til studerende. Det er en af de største kollegieforeninger i Danmark, og der er et bredt udvalg af forskellige typer af boliger at vælge imellem. Der er også mulighed for at bo i et kollegieværelse med eget bad og toilet, hvilket er en sjældenhed i Danmark.

Alt i alt betyder de relativt lave boligpriser og garanterede studieboliger, at det er overkommeligt for studerende at finde et sted at bo i Sønderborg, hvilket gør byen til et attraktivt valg for studerende i Danmark.

Hvad kan man læse i Sønderborg?

Sønderborg er hjemsted for flere uddannelsesinstitutioner, der tilbyder en bred vifte af uddannelser på både bachelor- og kandidatniveau. Nedenfor er nogle af de mest populære uddannelser i Sønderborg:

Syddansk Universitet, Campus Sønderborg: Syddansk Universitet (SDU) har en afdeling i Sønderborg, hvor de tilbyder en række tekniske og naturvidenskabelige uddannelser. Nogle af de mest populære uddannelser inkluderer:

  • Civilingeniør i Robotteknologi
  • Civilingeniør i Softwareteknologi
  • Diplomingeniør i Maskinteknik

Erhvervsakademi Sydvest: Erhvervsakademi Sydvest har en afdeling i Sønderborg, hvor du finder forskellige erhvervsrettede uddannelser indenfor flere fagområder. Her kan du for eksempel finde uddannelser indenfor IT & Medier, Design, Salg & Marketing samt Byggeri og Teknologi. Her finder du derfor noget for enhver smag.

Populære uddannelser på Erhvervsakademi SydVest inkluderer:

  • Byggekoordinator
  • Designteknolog
  • Finansøkonom
  • Produktionsteknolog

Find din uddannelse i Sønderborg her

Sønderborg: en lille studieby med store muligheder

En anden faktor, der har bidraget til Sønderborgs succes, er byens beboeres engagement i at skabe et godt miljø for studerende. Der er en række frivillige organisationer og initiativer, der arbejder på at hjælpe studerende med at finde deres vej i byen og møde nye mennesker. Dette inkluderer alt fra sportsklubber og musikgrupper til mentorfunktioner og sociale arrangementer. Endelig er Sønderborg kendt for sin smukke natur og rige historie, der giver studerende mulighed for at udforske og opleve regionen. Byen ligger ved kysten og har en række naturskønne steder og parker, der er ideelle til at slappe af og nyde frisk luft. Derudover har Sønderborg en rig historie og kultur, der afspejles i byens arkitektur, museer og kulturelle arrangementer.

I alt gør Sønderborgs engagement i at skabe en positiv og indbydende atmosfære for studerende, dens tætte samarbejde med uddannelsesinstitutioner og iværksætterkultur, samt dens smukke natur og rige historie byen, til et fantastisk sted at studere og bo. Det er ikke overraskende, at Sønderborg er med i top 10 i Årets Studieby i Danmark for 2023, og vi kan forvente, at byen vil fortsætte med at tiltrække og inspirere studerende fra hele landet og verden.

Se hvordan Sønderborg klarede sig i undersøgelsen

Parameter 

Ranking

Transport #14
Faglighed #8
Karriere #3
Studiejob #18
Kultur, sport og fritid #22
Billig bolig #5
Byliv #22
Tryghed #8


Find din uddannelse i Sønderborg her


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Emilia Pedersen

Emilia Pedersen

Digital Content Editor (Vis mere)
Emilia arbejder som Digital Content Editor på studentum.dk. Emilia er blandt andet ekspert i kreative uddannelser, og så er hun skarp på barselsreglerne. Hun har en kandidat fra Københavns Universitet i Visuel Kultur. (Mindre)

Omkring

Emilia arbejder som Digital Content Editor på studentum.dk. Emilia er blandt andet ekspert i kreative uddannelser, og så er hun skarp på barselsreglerne. Hun har en kandidat fra Københavns Universitet i Visuel Kultur.

Annoncer