Sønderborg 9. bedste studieby
17 apr 2023

Sønderborg - Danmarks 9. bedste studieby 2023

Sønderborg kan i 2023 kalde sig den 9. bedste studieby i Danmark og er altså en del af de 10 allerbedste byer at studere i, i Danmark. Det er helt forståeligt, hvorfor flere og flere studerende rykker til Sønderborg for at tage deres uddannelse, det er nemlig en by i rivende udvikling med gode uddannelsesmuligheder. Læs med i artiklen, og bliv klogere på, hvorfor Sønderborg er en fantastisk studieby!


Fakta om Sønderborg:

Antal indbyggere: 74.380

Antal barer og caféer: 51

Gennemsnitlig husleje: 72 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 320

Gode karrieremuligheder – tæt samarbejde med erhvervslivet

Byen har i de senere år gjort en stor indsats for at tiltrække og fastholde studerende fra hele landet. Det har resulteret i en stærk og levende studiekultur og en flot 3. plads på karriereparametret i kåringen af Årets studieby. Det er en utrolig flot placering op imod byer med en del flere indbyggere, som eksempelvis København og Aarhus. Karrieremuligheder er nemlig utrolig vigtigt for de studerende, som i vores undersøgelse vægter det som det 3. vigtigste parameter, når de skal vælge uddannelse. Sønderborg vægter især højt på antallet af jobopslag og ligger helt i top, når vi ser på løn og lønudviklingen i byen.

En af de vigtigste faktorer i Sønderborgs succes på karrierefronten er dens beliggenhed tæt på grænsen til Tyskland. Det gør det nemlig nemt for studerende at rejse til andre europæiske lande, men også at bygge bro til et stort industriland som Tyskland. Derudover har Sønderborg et tæt samarbejde med universiteter og andre uddannelsesinstitutioner i regionen, hvilket giver studerende adgang til en bred vifte af kurser og muligheder. Sønderborg er også kendt for at have en stærk iværksætterkultur, der giver studerende mulighed for at udvikle og realisere deres ideer og projekter. Byen har etableret et innovativt økosystem med en række startups og virksomheder, der er baseret på teknologi og innovation. Det giver de studerende en særlig god mulighed for at få praktisk erfaring og netværke med fagfolk i deres foretrukne branche.

Garanti for en billig bolig

En af de store fordele ved at studere i Sønderborg er de relativt lave boligpriser, hvor byen kommer på en 5. plads på boligomkostningsparameteret. Priserne på boliger og lejligheder i Sønderborg er generelt lavere end i større byer som København og Aarhus. Der er også et bredt udvalg af forskellige boligtyper at vælge imellem, herunder lejligheder, værelser og kollegier. Der er også flere boligselskaber, der tilbyder studieboliger til meget rimelige priser.

Vores undersøgelse viste nemlig, at Sønderborg er en af de billigste byer i Danmark at leje bolig i, med en gennemsnitlig lejepris på 72 kr./kvm. Derudover er der garanti for at få et kollegieværelse, hvis man vælger at studere i Sønderborg. Sønderborg Kollegierne er en stor kollegieforening, der tilbyder over 1500 kollegieværelser til studerende. Det er en af de største kollegieforeninger i Danmark, og der er et bredt udvalg af forskellige typer af boliger at vælge imellem. Der er også mulighed for at bo i et kollegieværelse med eget bad og toilet, hvilket er en sjældenhed i Danmark.

Alt i alt betyder de relativt lave boligpriser og garanterede studieboliger, at det er overkommeligt for studerende at finde et sted at bo i Sønderborg, hvilket gør byen til et attraktivt valg for studerende i Danmark.

Hvad kan man læse i Sønderborg?

Sønderborg er hjemsted for flere uddannelsesinstitutioner, der tilbyder en bred vifte af uddannelser på både bachelor- og kandidatniveau. Nedenfor er nogle af de mest populære uddannelser i Sønderborg:

Syddansk Universitet, Campus Sønderborg: Syddansk Universitet (SDU) har en afdeling i Sønderborg, hvor de tilbyder en række tekniske og naturvidenskabelige uddannelser. Nogle af de mest populære uddannelser inkluderer:

  • Civilingeniør i Robotteknologi
  • Civilingeniør i Softwareteknologi
  • Diplomingeniør i Maskinteknik

Erhvervsakademi Sydvest: Erhvervsakademi Sydvest har en afdeling i Sønderborg, hvor du finder forskellige erhvervsrettede uddannelser indenfor flere fagområder. Her kan du for eksempel finde uddannelser indenfor IT & Medier, Design, Salg & Marketing samt Byggeri og Teknologi. Her finder du derfor noget for enhver smag.

Populære uddannelser på Erhvervsakademi SydVest inkluderer:

  • Byggekoordinator
  • Designteknolog
  • Finansøkonom
  • Produktionsteknolog

Find din uddannelse i Sønderborg her

Sønderborg: en lille studieby med store muligheder

En anden faktor, der har bidraget til Sønderborgs succes, er byens beboeres engagement i at skabe et godt miljø for studerende. Der er en række frivillige organisationer og initiativer, der arbejder på at hjælpe studerende med at finde deres vej i byen og møde nye mennesker. Dette inkluderer alt fra sportsklubber og musikgrupper til mentorfunktioner og sociale arrangementer. Endelig er Sønderborg kendt for sin smukke natur og rige historie, der giver studerende mulighed for at udforske og opleve regionen. Byen ligger ved kysten og har en række naturskønne steder og parker, der er ideelle til at slappe af og nyde frisk luft. Derudover har Sønderborg en rig historie og kultur, der afspejles i byens arkitektur, museer og kulturelle arrangementer.

I alt gør Sønderborgs engagement i at skabe en positiv og indbydende atmosfære for studerende, dens tætte samarbejde med uddannelsesinstitutioner og iværksætterkultur, samt dens smukke natur og rige historie byen, til et fantastisk sted at studere og bo. Det er ikke overraskende, at Sønderborg er med i top 10 i Årets Studieby i Danmark for 2023, og vi kan forvente, at byen vil fortsætte med at tiltrække og inspirere studerende fra hele landet og verden.

Se hvordan Sønderborg klarede sig i undersøgelsen

Parameter 

Ranking

Transport #14
Faglighed #8
Karriere #3
Studiejob #18
Kultur, sport og fritid #22
Billig bolig #5
Byliv #22
Tryghed #8


Find din uddannelse i Sønderborg her


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 17 apr 2023
Emilia Rooed Pedersen
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2023.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2023. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2023.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs.

Læs mere
Sidst opdateret 09-11-2020

Aalborg: Danmarks 3. Bedste Studieby 2020

Skal du til at søge ind på en uddannelse, og er du i tvivl om, hvilken studieby du skal vælge? Kig mod Nordens Paris, Aalborg, som kåres til Danmarks 3. Bedste Studieby 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-02-2022

Silkeborg: Danmarks 8. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo billigt i en central placeret lejlighed, mens du studerer? Elsker du natur og grønne områder? Så er Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg, den perfekte studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 01-05-2020

Herning: Danmarks 4. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en by, hvor udbuddet af sports- og fritidsaktiviteter er stort? Hvor du har rig mulighed for at opleve smuk natur? Så er Herning måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Sønderborg: Danmarks 5. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i Danmarks billigste studieby? Drømmer du om at gøre karriere internationalt? Så er Sønderborg måske den rette studieby for dig med billige studieboliger og placeret tæt på den tyske grænse, som åbner op til resten af Europa. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2020

København: Danmarks Bedste Studieby 2020

Overvejer du København som din kommende studieby, eller læser du allerede i København? Så har du truffet det rette valg! København er netop blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby 2020!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aarhus: Danmarks 2. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studerere i Danmarks anden største by? Og Jyllands bedste studieby? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2023

Årets Studieby 2023: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2023? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-05-2020

Copenhagen: Denmark’s best student city 2020

Are you considering studying in Copenhagen? Then you have made a good decision! Copenhagen has been crowned the best student city in Denmark in a survey conducted by studentum.dk.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Aarhus - Vinder af Årets Studieby 2023

Drømmer du om, at din kommende studieby byder på gode transportmuligheder og gode muligheder for studiejob og fremtidig karriere? Så kan vi anbefale dig at rette blikket mod det jyske. Nærmere bestemt kan du rette blikket mod Aarhus - Årets studieby 2023.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Aalborg - Danmarks 3. bedste studieby i 2023

Lyder gode transport- og karrieremuligheder samt et aktivt byliv og smuk natur for godt til at være sandt? Så har vi rigtig gode nyheder - du får nemlig alt dette, og mere til, med Aalborg som din studieby. Læs videre her hvis det lyder som noget for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Vejle - Danmarks 7. bedste studieby i 2023

Vægter du et levende og pulserende byliv, gode muligheder for studiejob og gode karrieremuligheder efter endt uddannelse højt, når du undersøger, hvilken by der skal danne rammerne for din studietid? Så er Vejle muligvis den helt rigtige studieby for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

København - Danmarks 2. bedste studieby i 2023

Drømmer du om at studere i Danmarks hovedstad, København? En by, der byder på et livligt byliv og som samtidig stiller en masse spændende karrieremuligheder til rådighed. Så kan du med fordel overveje om København skal være din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Viborg - Danmarks 8. bedste studieby i 2023

Høj faglighed, forholdsvis billige boliger, gode transportmuligheder og en by, hvor det er trygt at færdes. Er disse ting vigtige for dig, og er det også det, du gerne vil kunne associere din kommende studieby med? Så bør du kigge i retning af Viborg.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Odense - Danmarks 4. bedste studieby i 2023

Drømmer du om at studere i en by, der tilbyder alt hvad en studerende kunne ønske sig? Odense er kendt for sin studievenlige atmosfære, dens gode muligheder for at få et studiejob og den livlige byliv. Odense er i år kåret som Danmarks 4. bedste studieby. Læs mere om Odense her! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Top 10 best student cities in Denmark in 2023

We have ranked Denmark’s best student cities to guide you to the right choice of future place of study. For the third year in a row, Aarhus - ‘The city of smiles’ - took our top spot. See the list of top 10-best cities in 2023 here.

Læs mere