Vejle - Danmarks 7. bedste studieby i 2023

Vægter du et levende og pulserende byliv, gode muligheder for studiejob og gode karrieremuligheder efter endt uddannelse højt, når du undersøger, hvilken by der skal danne rammerne for din studietid? Så er Vejle muligvis den helt rigtige studieby for dig. 

Vejle - Danmarks 7. bedste studieby i 2023

Vægter du et levende og pulserende byliv, gode muligheder for at tjene en ekstra skilling ved siden af SU'en gennem et studiejob og gode karrieremuligheder efter endt uddannelse højt, når du undersøger, hvilken by der skal danne rammerne for din studietid? Så er Vejle muligvis den helt rigtige studieby for dig.

2023 er femte år, vi hos studentum.dk kårer Årets studieby. Vejle har været repræsenteret i top 10 i 2019, 2021 og 2022 - og det samme er de i 2023! I år lander Vejle på en flot 7. plads, hvilket vil sige, at byen er rykket godt frem i top 10, da de sidste år scorede 10. pladsen. I år skyldes Vejles flotte placering deres rangering i parametre som 'Transport', 'Byliv' og 'Studiejob'.


Fakta om Vejle:

Antal indbyggere: 120.949

Antal barer og caféer: 129

Gennemsnitlig husleje: 88 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 514

Dine uddannelsesmuligheder i Vejle

I Vejle har du gode uddannelsesmuligheder, nærmest uanset hvilken retning du ønsker at gå og hvilke ønsker du har til fremtiden. I Vejle finder du over 6500 videregående uddannelsespladser, der er fordelt på forskellige uddannelser. I Vejle finder du ligeledes flere uddannelsesinstitutioner, der tilbyder et bredt udvalg af uddannelser. Herunder ser du nogle eksempler på, hvilke uddannelsesinstitutioner og hvilke uddannelser, du kan finde i Vejle: 

  • University College Lillebælt (UCL): Tilbyder en række uddannelser inden for sundhed, pædagogik og socialt arbejde.

  • Politiskolen: Her kan du tage de to politiuddannelser politikadet og politibetjent.

  • Campus Vejle

  • Syddansk Erhvervsskole Vejle SDE

Udover at du har gode muligheder for at finde en uddannelse, er Vejle også kendt for sit tætte samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne og virksomheder i området, hvilket giver studerende mulighed for at opbygge vigtige forbindelser og få relevant erhvervserfaring. Men! Det hele behøver jo heller ikke være så praktisk - i hvert fald ikke altid. Når du trænger til at slappe af, slå hovedet fra og lade op, så er der også gode muligheder for det i Vejle. Udover sin smukke natur byder Vejle også på et livligt byliv. På dette parameter sikrer Vejle sig en femteplads, så der er altså gode muligheder for at forsøde tilværelsen og tage på opdagelse i Vejles natteliv samt deres udvalg af lækre og hyggelige caféer, barer og restauranter. 

Find din uddannelse i Vejle

Karrieremuligheder i Vejle og omegn

Du behøver ikke være bange for, at din tilværelse i Vejle stopper, når du er færdig med din uddannelse. I byen er der nemlig gode karrieremuligheder, så du kan roligt gå med tanker om at slå dig ned i den skønne jyske by. Alene i Vejle finder du mere end *50.000 arbejdspladser og der kommer hele tiden flere til. Det betyder også, at hvis du på et senere tidspunkt skulle ønske at skifte job, eller hvis du bliver ledig, så er der stor sandsynlighed for, at du hurtigt finder et nyt job i området.

Hvis drømmejobbet ikke findes indenfor bygrænsen eller inden for Vejle kommune, er det også oplagt at du udvider din søgning og udforsker dine karrieremuligheder i hele trekantsområdet. I Vejle kan du nemlig se frem til en god infrastruktur, så det bliver nemt for dig at komme rundt til andre jyske byer. Af samme årsag sikrer Vejle sig en sjetteplads i 'Transport' i årets undersøgelse. De gode forbindelser og de gode transportmuligheder åbner dermed op for rigtig mange karrieremuligheder, hvis du ønsker at blive boende, når du er færdig med din uddannelse (og det er der gode chancer for). Anskaffer du dig en bil, tæller dine gode jobmuligheder faktisk hele *600.000 stillinger inden for en times kørsel.

Lad dit arbejdsliv begynde med et studiejob

Vi kan selvfølgelig godt forstå, hvis du allerede nu går med tanker om at komme ud i erhvervslivet, så du gennem et fritidsjob kan supplere din SU og måske også få bygget noget relevant erhvervserfaring på dit CV. Derfor er det heldigt, at vi har gode nyheder til dig! Vejle er nemlig landet på en 8. plads i 'Studiejob'. For med 514 opslåede stillinger i kategorien Studiejob og fritidsjob burde der være gode muligheder for at finde et studiejob i Vejle, der matcher dine ønsker. De mange gode stunder og hyggelige oplevelser, Vejle har at byde på, er jo som bekendt langt hen ad vejen ikke gratis, så der er det rart med et studiejob, der kan supplere din SU og gøre, at du får råd til sjovere ting i tilværelsen end at betale regninger og handle studiebøger og mad. Så bliver der måske også råd til noget lidt mere spændende end pasta med ketchup.

Klik her, hvis du gerne vil læse mere om Vejle som studieby og blive klogere på dine muligheder for at finde en bolig, studiemiljøet i byen, og hvad Vejle har at byde på af oplevelser.

Se hvordan Vejle klarede sig i undersøgelsen

Parameter 

Ranking

Transport #6
Faglighed #24
Karriere #19
Studiejob #8
Kultur, sport og fritid #23
Billig bolig #14
Byliv #5
Tryghed #13


Find din uddannelse i Vejle her

*Kilde: Vejle kommune


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer