Vejle - Danmarks 7. bedste studieby i 2023
17 apr 2023

Vejle - Danmarks 7. bedste studieby i 2023

Vægter du et levende og pulserende byliv, gode muligheder for at tjene en ekstra skilling ved siden af SU'en gennem et studiejob og gode karrieremuligheder efter endt uddannelse højt, når du undersøger, hvilken by der skal danne rammerne for din studietid? Så er Vejle muligvis den helt rigtige studieby for dig.

2023 er femte år, vi hos studentum.dk kårer Årets studieby. Vejle har været repræsenteret i top 10 i 2019, 2021 og 2022 - og det samme er de i 2023! I år lander Vejle på en flot 7. plads, hvilket vil sige, at byen er rykket godt frem i top 10, da de sidste år scorede 10. pladsen. I år skyldes Vejles flotte placering deres rangering i parametre som 'Transport', 'Byliv' og 'Studiejob'.


Fakta om Vejle:

Antal indbyggere: 120.949

Antal barer og caféer: 129

Gennemsnitlig husleje: 88 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 514

Dine uddannelsesmuligheder i Vejle

I Vejle har du gode uddannelsesmuligheder, nærmest uanset hvilken retning du ønsker at gå og hvilke ønsker du har til fremtiden. I Vejle finder du over 6500 videregående uddannelsespladser, der er fordelt på forskellige uddannelser. I Vejle finder du ligeledes flere uddannelsesinstitutioner, der tilbyder et bredt udvalg af uddannelser. Herunder ser du nogle eksempler på, hvilke uddannelsesinstitutioner og hvilke uddannelser, du kan finde i Vejle: 

  • University College Lillebælt (UCL): Tilbyder en række uddannelser inden for sundhed, pædagogik og socialt arbejde.

  • Politiskolen: Her kan du tage de to politiuddannelser politikadet og politibetjent.

  • Campus Vejle

  • Syddansk Erhvervsskole Vejle SDE

Udover at du har gode muligheder for at finde en uddannelse, er Vejle også kendt for sit tætte samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne og virksomheder i området, hvilket giver studerende mulighed for at opbygge vigtige forbindelser og få relevant erhvervserfaring. Men! Det hele behøver jo heller ikke være så praktisk - i hvert fald ikke altid. Når du trænger til at slappe af, slå hovedet fra og lade op, så er der også gode muligheder for det i Vejle. Udover sin smukke natur byder Vejle også på et livligt byliv. På dette parameter sikrer Vejle sig en femteplads, så der er altså gode muligheder for at forsøde tilværelsen og tage på opdagelse i Vejles natteliv samt deres udvalg af lækre og hyggelige caféer, barer og restauranter. 

Find din uddannelse i Vejle

Karrieremuligheder i Vejle og omegn

Du behøver ikke være bange for, at din tilværelse i Vejle stopper, når du er færdig med din uddannelse. I byen er der nemlig gode karrieremuligheder, så du kan roligt gå med tanker om at slå dig ned i den skønne jyske by. Alene i Vejle finder du mere end *50.000 arbejdspladser og der kommer hele tiden flere til. Det betyder også, at hvis du på et senere tidspunkt skulle ønske at skifte job, eller hvis du bliver ledig, så er der stor sandsynlighed for, at du hurtigt finder et nyt job i området.

Hvis drømmejobbet ikke findes indenfor bygrænsen eller inden for Vejle kommune, er det også oplagt at du udvider din søgning og udforsker dine karrieremuligheder i hele trekantsområdet. I Vejle kan du nemlig se frem til en god infrastruktur, så det bliver nemt for dig at komme rundt til andre jyske byer. Af samme årsag sikrer Vejle sig en sjetteplads i 'Transport' i årets undersøgelse. De gode forbindelser og de gode transportmuligheder åbner dermed op for rigtig mange karrieremuligheder, hvis du ønsker at blive boende, når du er færdig med din uddannelse (og det er der gode chancer for). Anskaffer du dig en bil, tæller dine gode jobmuligheder faktisk hele *600.000 stillinger inden for en times kørsel.

Lad dit arbejdsliv begynde med et studiejob

Vi kan selvfølgelig godt forstå, hvis du allerede nu går med tanker om at komme ud i erhvervslivet, så du gennem et fritidsjob kan supplere din SU og måske også få bygget noget relevant erhvervserfaring på dit CV. Derfor er det heldigt, at vi har gode nyheder til dig! Vejle er nemlig landet på en 8. plads i 'Studiejob'. For med 514 opslåede stillinger i kategorien Studiejob og fritidsjob burde der være gode muligheder for at finde et studiejob i Vejle, der matcher dine ønsker. De mange gode stunder og hyggelige oplevelser, Vejle har at byde på, er jo som bekendt langt hen ad vejen ikke gratis, så der er det rart med et studiejob, der kan supplere din SU og gøre, at du får råd til sjovere ting i tilværelsen end at betale regninger og handle studiebøger og mad. Så bliver der måske også råd til noget lidt mere spændende end pasta med ketchup.

Klik her, hvis du gerne vil læse mere om Vejle som studieby og blive klogere på dine muligheder for at finde en bolig, studiemiljøet i byen, og hvad Vejle har at byde på af oplevelser.

Se hvordan Vejle klarede sig i undersøgelsen

Parameter 

Ranking

Transport #6
Faglighed #24
Karriere #19
Studiejob #8
Kultur, sport og fritid #23
Billig bolig #14
Byliv #5
Tryghed #13


Find din uddannelse i Vejle her

*Kilde: Vejle kommune


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 17 apr 2023
Michelle Hjorth
Digital Content Specialist

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2023.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studiebyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2023. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs.

Læs mere
Sidst opdateret 09-11-2020

Aalborg: Danmarks 3. Bedste Studieby 2020

Skal du til at søge ind på en uddannelse, og er du i tvivl om, hvilken studieby du skal vælge? Kig mod Nordens Paris, Aalborg, som kåres til Danmarks 3. Bedste Studieby 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-02-2022

Silkeborg: Danmarks 8. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo billigt i en central placeret lejlighed, mens du studerer? Elsker du natur og grønne områder? Så er Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg, den perfekte studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 15-05-2020

Viborg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo i en billig studieby, hvor der er et højt fagligt niveau og et stærkt socialt fællesskab på byens uddannelsesinstitutioner? Så er Viborg måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 01-05-2020

Herning: Danmarks 4. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en by, hvor udbuddet af sports- og fritidsaktiviteter er stort? Hvor du har rig mulighed for at opleve smuk natur? Så er Herning måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Skive: Danmarks 6. Bedste Studieby 2020

Er du i gang med at finde ud af, hvor du skal læse din uddannelse? Er det vigtigt for dig, at du kan føle dig tryg, finde en billig bolig og bo tæt på smuk natur i din kommende studieby? Så er Skive måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 04-06-2020

Kolding: Danmarks 9. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en mindre jysk by tæt på vand og omgivet af smuk natur? Og er det vigtigt for dig at blive en del af et stærkt socialt fællesskab med andre studerende? Så er Kolding måske studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aarhus: Danmarks 2. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studerere i Danmarks anden største by? Og Jyllands bedste studieby? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2023

Årets Studieby 2023: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere
Sidst opdateret 06-05-2020

Copenhagen: Denmark’s best student city 2020

Are you considering studying in Copenhagen? Then you have made a good decision! Copenhagen has been crowned the best student city in Denmark in a survey conducted by studentum.dk.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Aarhus - Vinder af Årets Studieby 2023

Drømmer du om, at din kommende studieby byder på gode transportmuligheder og gode muligheder for studiejob og fremtidig karriere? Så kan vi anbefale dig at rette blikket mod det jyske. Nærmere bestemt kan du rette blikket mod Aarhus - Årets studieby 2023.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Aalborg - Danmarks 3. bedste studieby i 2023

Lyder gode transport- og karrieremuligheder samt et aktivt byliv og smuk natur for godt til at være sandt? Så har vi rigtig gode nyheder - du får nemlig alt dette, og mere til, med Aalborg som din studieby. Læs videre her hvis det lyder som noget for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Sønderborg - Danmarks 9. bedste studieby 2023

Sønderborg beholder sin plads som den 9.bedste studieby i Danmark, og er altså en del af de 10 allerbedste byer at studere i, i Danmark. Læs med i artiklen og bliv klogere på hvorfor de studerende elsker at tage deres uddannelse her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

København - Danmarks 2. bedste studieby i 2023

Drømmer du om at studere i Danmarks hovedstad, København? En by, der byder på et livligt byliv og som samtidig stiller en masse spændende karrieremuligheder til rådighed. Så kan du med fordel overveje om København skal være din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Odense - Danmarks 4. bedste studieby i 2023

Drømmer du om at studere i en by, der tilbyder alt hvad en studerende kunne ønske sig? Odense er kendt for sin studievenlige atmosfære, dens gode muligheder for at få et studiejob og den livlige byliv. Odense er i år kåret som Danmarks 4. bedste studieby. Læs mere om Odense her! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Esbjerg - Danmarks 6. bedste studieby i 2023

Søger du en studieby hvor der er plads til både en rolig og nærværende hverdag, men også gode muligheder for en masse fritidsaktiviteter? Så skal du ikke søge længere! Vi har nemlig samlet alle de gode grunde til at Esbjerg lander på en 6. plads i Årets Studieby 2023. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Svendborg: Danmarks 5. bedste studieby 2023

Svendborg indtager en flot 5. plads som en af de bedste byer at studere i, og det er bestemt ikke svært at forstå hvorfor byen er et strålende sted at tage sin uddannelse i. Læs mere i artiklen om de parametre byen scorer højt på.

Læs mere