Læs hvorfor Esbjerg er et oplagt valg som din studieby
17 apr 2023

Esbjerg - Danmarks 6. bedste studieby i 2023

Søger du en studieby, der byder på lidt af alt det gode? Så skal du ikke søge videre! Vi har nemlig fundet det bedste frem ved Esbjerg og lavet en masse forarbejde, så du ikke behøver. I Esbjerg er du sikret gode transportmuligheder, et spændende udvalg af studiejobs og et varieret udvalg af uddannelser.

Esbjerg er Danmarks femtestørste by og er, foruden at være en hyggelig og rummelig by, en oplagt studieby, da du kan finde det hele i byen: attraktivt og hyggeligt byliv, et bredt udvalg af fritidsaktiviteter, gode uddannelsesmuligheder og billige studieboliger, som du nemt kan finansiere med et af byens mange studiejobs. I vores undersøgelse lander byen i top 10 i hele seks ud af undersøgelsens otte parametre! Og det er lige præcis det, vi vil komme nærmere ind på her. 


Fakta om Esbjerg:

Antal indbyggere: 115.758

Antal barer og caféer: 109

Gennemsnitlig husleje: 83 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 586 

Hvordan er dine uddannelsesmuligheder i Esbjerg?

Vælger du Esbjerg som din kommende studieby, kan du være sikker på, at du får et godt udvalg af forskellige uddannelsesinstitutioner, der alle vægter faglighed og høj kvalitet af uddannelsen højt. Til trods for at Esbjerg er en mindre by, er der ikke sparet på udvalget af uddannelser, og dermed er dine uddannelsesmuligheder fortsat varierede. Følgende er de uddannelsesinstitutioner, du kan finde i Esbjerg: 

Uddannelsesinstitutionerne tilbyder overordnet set uddannelser inden for interesseområder som IT og elektronik, musik og kultur, naturvidenskab og kommunikation. Der er altså gode muligheder for at finde en uddannelse, der matcher netop dine interesser og kompetencer. Specifikt tilbyder Syddansk Universitet f.eks. uddannelser inden for blandt andet ingeniørfag, naturvidenskab, samfundsvidenskab og humaniora, mens Erhverhvsakademi Sydvest er mere erhvervsorienteret og tilbyder uddannelser inden for områder som handel, marketing, finans og teknologi. 

 Find din uddannelse i Esbjerg her

Esbjerg - En studieby med mange muligheder

Vores undersøgelse viser, at Esbjerg både rummer gode muligheder for studiejobs, høj faglighed og gode transportmuligheder. Det er en mindre by, og derfor kommer du hurtigt fra A-B, hvilket vil give dig mere tid i din hverdag til de ting, du faktisk vil bruge energi på! Den offentlige transport er altså nem og overskuelig, hvilket mange studerende har givet udtryk for, er vigtigt for dem. 

Esbjerg skal også være din studieby, hvis du ønsker at have mere luft i økonomien. Her finder du nemlig billige studieboliger, hvor den gennemsnitlige husleje kun lyder på 83 kr. pr. kvm., hvilket er under halvdelen af, hvad huslejen lyder på i København. Derudover ranker byen også i top 10, når det kommer til at finde et studiejob, hvilket er en oplagt mulighed både erfaringsmæssigt og økonomisk. I parameteret 'Studiejob' sikrer Esbjerg sig nemlig en 7. plads, så der burde være mulighed for at finde noget, der supplerer din SU-indkomst og som samtidig pynter på CV'et.

Når du engang både har fri fra studiet og studiejobbet, har Esbjerg fortsat meget at byde på! Hvad enten du foretrækker at bruge din fritid på en hyggelig café eller tage forbi Danmarks bedste svømmehal, for ja den ligger i Esbjerg, har du altid noget at tage dig til. Derudover rummer byen en masse sports- og fritidsaktiviteter, du kan udforske alt efter din interesse. Det kan du læse mere om her, hvis du er nysgerrig på dine muligheder.

Se hvordan Esbjerg klarede sig i undersøgelsen

Parameter 

Ranking

Transport #7
Faglighed #9
Karriere #12
Studiejob #7
Kultur, sport og fritid #9
Billig bolig #10
Byliv #6
Tryghed #22

 

Find din uddannelse i Esbjerg her


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 17 apr 2023
Jana Khoraizat
Jana Khoraizat
Kommunikationsassistent

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2023.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studiebyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2023. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2023.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Bedste kultur-, sports- og fritdsmuligheder

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater, eller er du mere til koncerter og biografture? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste kultur-, sports- og fritidsaktiviteter.

Læs mere
Sidst opdateret 02-02-2022

Silkeborg: Danmarks 8. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo billigt i en central placeret lejlighed, mens du studerer? Elsker du natur og grønne områder? Så er Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg, den perfekte studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Roskilde: Danmarks 10. Bedste Studieby 2020

Hvis du gerne vil bo i en studieby, der er fyldt med studerende, så er Roskilde det oplagte valg for dig! På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Roskilde på en velfortjent 10. plads. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-05-2020

Viborg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo i en billig studieby, hvor der er et højt fagligt niveau og et stærkt socialt fællesskab på byens uddannelsesinstitutioner? Så er Viborg måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Sønderborg: Danmarks 5. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i Danmarks billigste studieby? Drømmer du om at gøre karriere internationalt? Så er Sønderborg måske den rette studieby for dig med billige studieboliger og placeret tæt på den tyske grænse, som åbner op til resten af Europa. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Skive: Danmarks 6. Bedste Studieby 2020

Er du i gang med at finde ud af, hvor du skal læse din uddannelse? Er det vigtigt for dig, at du kan føle dig tryg, finde en billig bolig og bo tæt på smuk natur i din kommende studieby? Så er Skive måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2020

København: Danmarks Bedste Studieby 2020

Overvejer du København som din kommende studieby, eller læser du allerede i København? Så har du truffet det rette valg! København er netop blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby 2020!

Læs mere
Sidst opdateret 04-06-2020

Kolding: Danmarks 9. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en mindre jysk by tæt på vand og omgivet af smuk natur? Og er det vigtigt for dig at blive en del af et stærkt socialt fællesskab med andre studerende? Så er Kolding måske studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Årets Studieby 2023: Her finder du de bedste transportmuligheder

Vægter du også dine transportmuligheder højt når du skal vælge hvor du vil studere? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste transportmuligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Aarhus - Vinder af Årets Studieby 2023

Drømmer du om, at din kommende studieby byder på gode transportmuligheder og gode muligheder for studiejob og fremtidig karriere? Så kan vi anbefale dig at rette blikket mod det jyske. Nærmere bestemt kan du rette blikket mod Aarhus - Årets studieby 2023.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Aalborg - Danmarks 3. bedste studieby i 2023

Lyder gode transport- og karrieremuligheder samt et aktivt byliv og smuk natur for godt til at være sandt? Så har vi rigtig gode nyheder - du får nemlig alt dette, og mere til, med Aalborg som din studieby. Læs videre her hvis det lyder som noget for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Vejle - Danmarks 7. bedste studieby i 2023

Vægter du et levende og pulserende byliv, gode muligheder for studiejob og gode karrieremuligheder efter endt uddannelse højt, når du undersøger, hvilken by der skal danne rammerne for din studietid? Så er Vejle muligvis den helt rigtige studieby for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Viborg - Danmarks 8. bedste studieby i 2023

Høj faglighed, forholdsvis billige boliger, gode transportmuligheder og en by, hvor det er trygt at færdes. Er disse ting vigtige for dig, og er det også det, du gerne vil kunne associere din kommende studieby med? Så bør du kigge i retning af Viborg.

Læs mere
Sidst opdateret 20-04-2023

Herning - Danmarks 10. bedste studieby 2023

Herning kommer med i top 10 blandt de bedste studieby i Danmark i 2023, og er altså en del af de bedste danske byer at studere i. I denne artikel bliver du klogere på alt om Herning som studieby – så læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Svendborg: Danmarks 5. bedste studieby 2023

Svendborg indtager en flot 5. plads som en af de bedste byer at studere i, og det er bestemt ikke svært at forstå hvorfor byen er et strålende sted at tage sin uddannelse i. Læs mere i artiklen om de parametre byen scorer højt på.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Top 10 best student cities in Denmark in 2023

We have ranked Denmark’s best student cities to guide you to the right choice of future place of study. For the third year in a row, Aarhus - ‘The city of smiles’ - took our top spot. See the list of top 10-best cities in 2023 here.

Læs mere