Esbjerg - Danmarks 6. bedste studieby i 2023

Søger du en studieby hvor der er plads til både en rolig og nærværende hverdag, men også gode muligheder for en masse fritidsaktiviteter? Så skal du ikke søge længere! Vi har nemlig samlet alle de gode grunde til at Esbjerg lander på en 6. plads i Årets Studieby 2023. 

Læs hvorfor Esbjerg er et oplagt valg som din studieby

Søger du en studieby, der byder på lidt af alt det gode? Så skal du ikke søge videre! Vi har nemlig fundet det bedste frem ved Esbjerg og lavet en masse forarbejde, så du ikke behøver. I Esbjerg er du sikret gode transportmuligheder, et spændende udvalg af studiejobs og et varieret udvalg af uddannelser.

Esbjerg er Danmarks femtestørste by og er, foruden at være en hyggelig og rummelig by, en oplagt studieby, da du kan finde det hele i byen: attraktivt og hyggeligt byliv, et bredt udvalg af fritidsaktiviteter, gode uddannelsesmuligheder og billige studieboliger, som du nemt kan finansiere med et af byens mange studiejobs. I vores undersøgelse lander byen i top 10 i hele seks ud af undersøgelsens otte parametre! Og det er lige præcis det, vi vil komme nærmere ind på her. 


Fakta om Esbjerg:

Antal indbyggere: 115.758

Antal barer og caféer: 109

Gennemsnitlig husleje: 83 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 586 

Hvordan er dine uddannelsesmuligheder i Esbjerg?

Vælger du Esbjerg som din kommende studieby, kan du være sikker på, at du får et godt udvalg af forskellige uddannelsesinstitutioner, der alle vægter faglighed og høj kvalitet af uddannelsen højt. Til trods for at Esbjerg er en mindre by, er der ikke sparet på udvalget af uddannelser, og dermed er dine uddannelsesmuligheder fortsat varierede. Følgende er de uddannelsesinstitutioner, du kan finde i Esbjerg: 

Uddannelsesinstitutionerne tilbyder overordnet set uddannelser inden for interesseområder som IT og elektronik, musik og kultur, naturvidenskab og kommunikation. Der er altså gode muligheder for at finde en uddannelse, der matcher netop dine interesser og kompetencer. Specifikt tilbyder Syddansk Universitet f.eks. uddannelser inden for blandt andet ingeniørfag, naturvidenskab, samfundsvidenskab og humaniora, mens Erhverhvsakademi Sydvest er mere erhvervsorienteret og tilbyder uddannelser inden for områder som handel, marketing, finans og teknologi. 

 Find din uddannelse i Esbjerg her

Esbjerg - En studieby med mange muligheder

Vores undersøgelse viser, at Esbjerg både rummer gode muligheder for studiejobs, høj faglighed og gode transportmuligheder. Det er en mindre by, og derfor kommer du hurtigt fra A-B, hvilket vil give dig mere tid i din hverdag til de ting, du faktisk vil bruge energi på! Den offentlige transport er altså nem og overskuelig, hvilket mange studerende har givet udtryk for, er vigtigt for dem. 

Esbjerg skal også være din studieby, hvis du ønsker at have mere luft i økonomien. Her finder du nemlig billige studieboliger, hvor den gennemsnitlige husleje kun lyder på 83 kr. pr. kvm., hvilket er under halvdelen af, hvad huslejen lyder på i København. Derudover ranker byen også i top 10, når det kommer til at finde et studiejob, hvilket er en oplagt mulighed både erfaringsmæssigt og økonomisk. I parameteret 'Studiejob' sikrer Esbjerg sig nemlig en 7. plads, så der burde være mulighed for at finde noget, der supplerer din SU-indkomst og som samtidig pynter på CV'et.

Når du engang både har fri fra studiet og studiejobbet, har Esbjerg fortsat meget at byde på! Hvad enten du foretrækker at bruge din fritid på en hyggelig café eller tage forbi Danmarks bedste svømmehal, for ja den ligger i Esbjerg, har du altid noget at tage dig til. Derudover rummer byen en masse sports- og fritidsaktiviteter, du kan udforske alt efter din interesse. Det kan du læse mere om her, hvis du er nysgerrig på dine muligheder.

Se hvordan Esbjerg klarede sig i undersøgelsen

Parameter 

Ranking

Transport #7
Faglighed #9
Karriere #12
Studiejob #7
Kultur, sport og fritid #9
Billig bolig #10
Byliv #6
Tryghed #22

 

Find din uddannelse i Esbjerg her


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Jana Khoraizat

Jana Khoraizat

Kommunikationsassistent (Vis mere)
Som Kommunikationsassistent sidder Jana bl.a. med content creation på studentum.dk. Her skaber hun content omkring alle former for uddannelser og kurser indenfor brancher som f.eks. kommunikation og medicin. Son kandidatstuderende i International Business Communication, besidder Jana blandt andet viden om, hvordan kommunikationen tilpasses, således at målgruppen rammes bedst muligt. (Mindre)

Omkring

Som Kommunikationsassistent sidder Jana bl.a. med content creation på studentum.dk. Her skaber hun content omkring alle former for uddannelser og kurser indenfor brancher som f.eks. kommunikation og medicin. Son kandidatstuderende i International Business Communication, besidder Jana blandt andet viden om, hvordan kommunikationen tilpasses, således at målgruppen rammes bedst muligt.

Annoncer