Vis studentum.dk som: Mobile

Tobias Wadskjær, Barcelona, Spanien

Navn: Tobias Wadskjær Andersen

Alder: 26

Udvekslingsby/land/universitet:
Barcelona, Spanien, Universitat Pompeu Fabra

Uddannelse i Danmark: 
HA(Kom.), CBS

Hvornår rejste du?

Foråret 2018

Barcelona

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Barcelona?

Jeg var et år afsted som udvekslingsstudent i 10. klasse og havde det bedste år i mit liv. Jeg var derfor sikker på, at jeg ville afsted igen igennem mit studie på CBS. Personligt nåede jeg at blive lidt skoletræt, så det passede helt perfekt med at få luft under vingerne og flyve til et andet land, og skabe en hverdag for samtidig også at udvikle mig personligt. Jeg endte med at vælge Barcelona, da jeg havde en idé om, at det bare ville være den fedeste by at bo i. Det er en gode blanding af storby og strand. Man kan opleve nogle fede ting og dyrke de sociale relationer igennem forskellige aktiviteter, der er en afslappet kultur, og det er også relativt billigt at leve i forhold til Danmark. Samtidig fandt jeg et universitet, hvor det faglige niveau ikke var så højt, så jeg kunne bruge mere af min energi på det sociale, som var der, jeg helst ville bruge min ressourcer.   

Hvordan var studielivet i Barcelona?

Det akademiske niveau på Universitat Pompeu Fabra var lavere end på CBS, og undervisningstilgangen var anderledes. Forelæsningsholdende var mindre, og jeg havde undervisning 4 dage om ugen. Vi skulle ikke købe nogle bøger til timerne, da alt pensum figurerede på pdf-filer – så dette var også en faktor i at holde omkostningerne nede. Universitetet har forskellige studenterorganisationer, hvoraf en af dem afholdte to ugers introduktion for alle udvekslingsstuderende, hvor vi havde rig mulighed for at netværke og skabe sociale relationer til de andre udvekslingsstuderende. Det var herigennem jeg fik de venner, jeg var sammen med resten af semestret. Studenterorganisationen blev også ved med at samle alle udvekslingsstuderende under semesteret til et par fester. Der var desværre ikke noget særligt sammenhold mellem lokale studerende og internationale studerende. Jeg tror en sprogbarriere udgør grunden for dette, så derfor ville det være et stort plus at kunne snakke spansk, hvis man ønsker mere kontakt med spaniolerne.

Hvad brugte du din fritid på?

Jeg brugte min fritid på at udforske byen og hygge mig. Overskriften for mit semester ville være – Sangria Siesta. Jeg boede sammen med en fyr fra CBS, og vi havde fået fingrene i en virkelig fed lejlighed lige midt i centrum. Grundet den endte vi faktisk med at være primus motor og samlingssted for en masse sociale arrangementer og fester for de andre udvekslingsstuderende. På den måde kunne vi også inkludere nogle af de mere stille udvekslingsstuderende, som gerne ville være med, men måske ikke selv er den mest initiativrige person.

Helt generelt i min fritid tog jeg ud og oplevede byen med en masse gode venner ved f.eks. at drikke sangria på en fortovscafé og bare nyde byen og dens stemning. Et perfekt eksempel på en af mine go to spots - er nogle bunker oppe på et bjerg. Der ville vi tage op om eftermiddagen med noget mad og vin, og sidde der og hygge imens solen gik ned over havet og byen. Det var generelt bare fedt at leve i nuet og slå hjernen fra. Man får mange skønne oplevelser i Barcelona når man spontant bare hopper rundt i byen og oplever og nyder den.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Barcelona?

Det bedste ved mit udvekslingsophold var uden tvivl den fantastiske lejlighed, vi boede i. Den var grundlaget for, at vi kunne holde så mange fester og sociale arrangementer, som senere er blevet til fantastiske minder og venskaber. Generelt var det bedste ved hele mit udvekslingsophold også bare selve hverdagen i Barcelona, der bød på afslappet spontanitet og rig mulighed for at nyde livet til fulde.  

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Barcelona?

Det overraskede mig, hvordan en del af lokalbefolkningen ikke kan snakke eller forstå grundlæggende engelsk. Det ville derfor være rigtig godt, hvis man kan lidt basale spanske gloser, når man ankommer.

Jeg blev også overrasket over, at klubberne i en så afslappet kultur, nogle steder har strikse dress codes. Så når man skal ud om aftenen er det en god idé at undersøge reglerne for indgang, inden man står i døren, og en fra venneflokken bliver afvist på grund af et par, ellers fede, shorts, der skulle have været bukser.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Barcelona?

Mine bedste råd til andre, der overvejer at tage til Barcelona på udveksling, er at få en fed lejlighed, så du altid har muligheden for at være primus motor inden for det sociale spektrum. Jeg ville ønske jeg havde kunne lidt mere spansk, da jeg tog derned – så gør dig selv en tjeneste og sæt tid af til at lære lidt af det basale inden du rejser afsted. Helt overordnet vil mit bedste råd til dig faktisk være at opsøge oplevelserne imens du er afsted. Ta’ ja-hatten på og kom ud og mød mennesker og sig ja til alle oplevelser, du får mulighed for.

Se dine uddannelsesmuligheder i Spanien

Senest opdateret: 21 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-07-2020

Cecilie Hostrup Meibom, Madrid, Spanien

Alle på udveksling er ivrige efter at lære nye mennesker at kende, fordi alle jo er afsted alene. 

Noget af det bedste var, at man kan spise ude nærmest hver dag uden at blive ruineret. I Madrid er der en virkelig god og hyggelig stemning, folk går meget ud, så der er altid mennesker og en god stemning omkring en.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Marie Andersen, Barcelona, Spanien

Jeg brugte meget tid på at se selve byen og nyde alle de gode og hyggelige spots, som Barcelona er fuld af. I de første måneder var vejret fantastisk, så der brugte jeg meget tid på stranden sammen med de andre udvekslingsstuderende og på at finde den bedste sangria til at slukke tørsten.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2021

Mie Mester, Nantes, Frankrig

Det var selvfølgelig rigtig fedt at få lov til at bo der og samtidig få oplevet en ny by i Frankrig end sædvanlige Paris, som folk tager til. Jeg fik øvet mig en del på sproget, og jeg har lært, at det er tusind gange bedre at lære fransk af franskmænd og ikke af danskere. På grund af, at min udveksling var i Frankrig, var størstedelen af de andre udvekslingsstudenter fra min klasse også fra Europa, hvilket betyder, at de venner, som jeg har fået der, ikke er særlig langt væk.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Cecilia Pedersen, Stockholm, Sverige

Stuck in Stockholm

Det overraskede mig, at Stockholm er så dejlig en by. Der er virkelig smukt og dejligt, det er en super undervurderet by. Måske fordi den ikke lyder så eksotisk for os danskere, og man ikke hører om så mange, der tager på ferie til Stockholm. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Katrine Christiansen, Paris, Frankrig

Jeg synes for at være helt ærlig, at det bedste er, at CBS går så meget op i udveksling. CBS er virkelig gode til at hjælpe dig og få dig afsted til det land, du gerne vil til. Jeg har efterfølgende haft et halvt år i praktik i London, hvor det gik op for mig, hvor nemt CBS egentlige gjorde min udveksling i Paris.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Albert Skyt Wilson, London, England

Jeg valgte at tage på udveksling, fordi jeg hverken har været på efterskole eller holdt sabbatår, så nu SKULLE jeg afsted og udfordre mig selv lidt, men heller ikke så meget, at det ikke var et engelsktalende land, derfor valgte jeg London i England.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Karen Pedersen, Valencia, Spanien

Et godt råd er at melde sig ind i WhatsApp grupperne for Erasmus-studerende, der er beskeder om events, weekendture eller folk der mangler en spiller til beach volley. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Line Holmberg, Barcelona, Spanien

Det bedste ved at være udvekslingsstudent i Barcelona var faktisk selve byen og alt, hvad den indeholder og byder på. Dét at Barcelona både er en storby og strandby, synes jeg er helt fantastisk. Jeg elskede at bo i det spanske klima og dét at kunne gå i T-shirts helt indtil november, frem for, ligesom i Danmark, at hoppe i sweateren i september. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Emily Ane Wittnebel, Bath, England

Det overraskede mig derfor, at jeg oplevede det stik modsatte, da jeg startede på Bath Spa Universitet. Jeg oplever et stort nærvær fra mine undervisere og professorer, i og med at de kender mit navn, og ved hvem jeg er.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Malene Sødergren, Colchester, England

Det en god ide at pakke en masse sportstøj, da der ikke dét, som du ikke kan lave på Campus. Det er verdens fedeste Campus, hvor du bogstavelig kan lave alt. Et andet godt råd er – don’t worry about your modules! Der er rigeligt med tid, når du kommer derover til at ændre og tilføje fag. De er meget fleksible.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Oskar Torp Massesson, Valencia, Spanien

I min fritid spillede jeg rigtig meget padel tennis i solen sammen med de andre udvekslingsstuderende. Padel tennis er rigtig stort i Spanien og er klart en sport, du SKAL prøve, hvis du er i Spanien. Alle UV's fakulteter har et tilhørende sportsfakultet, hvor der er gratis brug af tennis-, padel tennis-, beach volley-, basket- og fodboldbaner.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Johanne Brøgger, München, Tyskland

München er virkelig slet ikke, hvad man forbinder med Tyskland. Jeg havde ikke været her før, så det var egentlig lidt et sats. Men her er et skønt bymiljø med floden, der løber gennem byen, hvor folk bader om sommeren og surfer på den ene bølge, der er. Og så er det som dansker også skønt at opleve, at man efter 1 times kørsel kan stå på ski i
Alperne.

Læs mere