Martin Krogh, Californien, USA

Martin var på udveksling på California State University, i Long Beach, Los Angeles, USA.

Navn: Martin Krogh Sørensen

Alder: 24

Udvekslingsby/land/universitet:

Los Angeles, USA. California State University, Long Beach

Uddannelse i Danmark:

Medievidenskab på Syddansk Universitet

Hvornår rejste du?

Foråret 2020

Hvorfor valgte du at tage på udveksling i Californien?

Jeg elsker alt, hvad der har med Sol, sommer og strand at gøre, hvilket var grunden til at jeg valgte Californien. Staten har det hele. Du kan bo 5 minutter fra stranden, og du kan køre to timer og være på ski, hvilket er noget jeg sætter pris på. Derudover har jeg altid haft lyst til at bo i Los Angeles området, og jeg ser mig selv bo her i fremtiden også. Los Angeles er også stedet for underholdningskulturen, hvilket er den karrierevej, jeg ønsker at tage efter endt uddannelse.


Hvordan er studielivet (fagligt og socialt) i Californien?

Studielivet i Californien er super godt, også når man kommer som international studerende. Study Abroad programmet på California State Long Beach har virkelig været godt da hele introduktionsforløbet gjorde, at man var klar til start og allerede havde lært alle de andre internationale studerende at kende.

Det er super nemt at komme i kontakt med andre studerende på universitet, og folk er super venlige og interesseret i de ting du laver, og hvor du kommer fra. Mange af de amerikanske studerende er meget ambitiøse, når det kommer til deres studier.

Uheldigvis blev hele universitetsoplevelsen sat på pause, da coronavirussen ramte landet. Jeg nåede derfor kun at få lidt mere end to måneder fysisk undervisning på universitetet, inden alt flyttede til online undervisning, hvilket jo var super ærgerligt.


Hvad brugte/bruger du din fritid på?

Min fritid gik med opleve Californien, være sammen med venner og bare nyde livet under solskinnen. Jeg forsøgte at være så aktiv som muligt på skolen for at skabe et netværk, jeg i fremtiden kan trække på. Jeg spillede en del basketball på uni, da det var en god måde at møde amerikanske studerende på. Derudover startede jeg med at surfe, hvilket er noget man helt sikkert skal prøve kræfter med, hvis man bor i det sydlige Californien. 


Hvad er det bedste ved dit udvekslingophold i Californien?

Der er som sådan ikke én ting jeg kan pinpointe som det absolut bedste ved mit udvekslingsophold. Jeg tror hele oplevelsen med at gå på college har været det bedste ved dette ophold, selvom det blev afbrudt af coronavirus. Dertil har jeg mødt rigtig mange inspirerende mennesker som jeg håber, at jeg møder i fremtiden.

Der er ingenting, der slår solskinnet i det sydlige Californien!


Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Californien?

Jeg tror det der overraskede mig mest som udvekslingsstudent er, hvordan universitetskulturen er anderledes fra den vi har i Danmark. Der foregår så mange ting på universitet, hvilket er super fedt, når det gælder sport. De amerikanske studerende er super dedikerede til det Universitet de har valgt at gå på, hvilket giver en helt særlig atmosfære til basketball kampe, volleyball kampe og Baseball. Helt vildt fedt at være en del af!


Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Californien?

Et råd til andre studerende ville helt klart være at gøre det! Kast dig ud i tingene og vær ikke bange for at spørge eller kontakte folk. Ofte er de i samme båd som dig, hvilket gør, at i kan hjælpe hinanden. Så hvis du elsker solskin, sommer og gode vibes, så er det sydlige Californien helt sikkert noget for dig!

Se dine uddannelsesmuligheder i USA


Annoncer