Vis studentum.dk som: Mobile

Kristine Nielsen, Wollongong, Australien

Navn: Kristine Nielsen

Alder: 23 år

Udvekslingsby/land/universitet:

Wollongong/Australien/University of Wollongong

Uddannelse i Danmark:
Jura på Københavns Universitet

Hvornår rejste du? 
Efteråret 2019

udveksling australien

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Wollongong?

Jeg valgte at tage på udveksling på University of Wollongong (UOW), fordi jeg gerne ville opleve Australien og samtidig prøve at være studerende i et andet land. Sammen med to veninder fra studiet syntes vi, at UOW havde meget at byde på både i forhold til beliggenhed, men også universitetets mange faciliteter og muligheder for at indmelde sig i forskellige societies. Wollongong er den niende største by i Australien og ligger ud til kysten, hvilket også var meget tiltalende. Derudover kendte vi til andre, der havde studeret på UOW, og havde været glade for at være studerende der, hvilket vi anså for at være et godt tegn.

En anden grund til, at jeg valgte at tage på udveskling på UOW var også, at jeg gerne ville lære mere om deres retssystem i Australien, som deler retstraditioner med bl.a. USA og Storbritannien. Som jurastuderende var det anderledes og spændende, at lære om deres retssystem (common law), hvilket er en del anderledes end det danske retssystem (civil law), og derved få en større forståelse for juraen på tværs af landegrænser.  

Hvordan var studielivet på UOW?

Studielivet på UOW havde utrolig meget at byde på herunder forskellige societies, skønne omgivelser at studere i og mange sportsfaciliteter.

Hvad brugte du din fritid på?

Jeg brugte min fritid på at opleve Australien, og nyde det altid gode vejr – hertil skal det dog nævnes, at forventningerne til vejret først blev realiseret i oktober/november måned. Da vi ankom i juli, var der overraskende koldt, fordi det stadig var ”vinter” i Australien på dette tidspunkt. Da vejret blev rigtig godt blev fritiden brugt på fornuftigvis ved at sole på stranden, træne og være sammen med de andre udvekslingsstuderende.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold på UOW?

Det bedste ved mit udvekslingsophold var de mange oplevelser både fagligt og socialt, men også personligt, som har givet mig en masse god baggage.  

Hvad overraskede dig ved dit udvekslingsophold på UOW?

Det har overrasket mig, hvor mange praktiske forhold der skal ordnes, forinden at man tager afsted. På KU lever man i en beskyttet bobbel, hvilket går op for én, når man er ude af denne.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Australien på udvekslingsophold?

Mit gode råd er, at man skal rejse rundt og opleve Australien, når man er der. Australien har den mest fantastiske natur, og de er som folkefærd enormt venlige, serviceminded og hjælpsomme, hvilket er vildt givende og smittende.

Se dine uddannelsesmuligheder i Australien

Senest opdateret: 21 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-07-2020

Amalie Vinther, New Castle, Australien

Universitetet skabte et rum for at engagere sig socialt i de mange studenterorganisationer, bl.a. involverede jeg mig selv i en for udvekslingsstudenter. Derigennem deltog jeg i mange fede arrangementer og skabte sociale relationer til alle de andre udvekslingsstuderende. Så generelt synes jeg, at der er fantastiske muligheder for at skabe sig et socialt netværk både med internationale studerende og australiere.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Magnus Lyck Hansen, Adelaide, Australien

Mit studieliv i Adelaide opfyldte bestemt mine forventninger. Gennem universitetet blev der de første uger arrangeret mange sociale events og indgange til at deltage i fællesskaber indenfor alle tænkelige interesseområder. Universitet har stor fokus på at få én integreret i de nye rammer med Orientation Week, Cultural Nights, studenternetværket ESN med ugentlige arrangementer og buddy groups.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Sophie Mølgaard Hansen, Wellington, New Zealand

Socialt var det helt fantastisk. Vi var en stor gruppe internationale studerende, som alle boede tæt på hinanden i store huse, tilmed på den samme vej. Det gjorde det super nemt at hænge ud, og der var masse af aktiviteter i starten af semestret, der gjorde vi lærte hinanden at kende.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Liv Krongaard, Auckland, New Zealand

Det bedste ved at være udvekslingsstudent i New Zealand var helt klart, at naturen er så tæt på, og at den er så varierende i forhold til, hvor du befinder dig. Både i forhold til øst- og vestkysten, men på nordøen kan opleve regnskov og meget eksotisk natur, hvor sydøen er præget af rå natur og bjerge.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Casper Düna Frederiksen, Sydney, Australien

Sydney som by er en fantastisk destination for udvekslingsstuderende, fordi den tilbyder den perfekte kombination af storbyliv og strandliv. Jeg boede ved stranden og nød at være tæt på surfing, badning og beachvolley. Om aftenen kunne jeg så drage fordel af Sydneys omfattende byliv længere inde mod centrum. Derudover er Sydney et rigtig godt udgangspunkt for at rejse videre rundt i Australien, da man kan flyve stort set alle steder hen på relativt kort tid.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Camilla Henriksen, Melbourne, Australien

Der er sindssyg mange gratis begivenheder hele tiden, som er med til at ryste udvekslingsstuderende sammen. Derudover gjorde RMIT en stor indsats for at alle følte sig velkommen. Det faglige niveau kom an på, hvilke kurser man tog, men i bund og grund var det nogle dygtige undervisere på universitetet.

Læs mere