Kristine Nielsen, Wollongong, Australien

Vil du gerne opleve Australien? Mød Kristine, der her giver dig et indblik i hendes oplevelser, da hun var på udveksling i Wollongong, Australien.

Kristine Nielsen: Udveksling i Wollongong, Australien

Navn: Kristine Nielsen

Alder: 23 år

Udvekslingsby/land/universitet:

Wollongong/Australien/University of Wollongong

Uddannelse i Danmark:
Jura på Københavns Universitet

Hvornår rejste du? 
Efteråret 2019

udveksling australien

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Wollongong?

Jeg valgte at tage på udveksling på University of Wollongong (UOW), fordi jeg gerne ville opleve Australien og samtidig prøve at være studerende i et andet land. Sammen med to veninder fra studiet syntes vi, at UOW havde meget at byde på både i forhold til beliggenhed, men også universitetets mange faciliteter og muligheder for at indmelde sig i forskellige societies. Wollongong er den niende største by i Australien og ligger ud til kysten, hvilket også var meget tiltalende. Derudover kendte vi til andre, der havde studeret på UOW, og havde været glade for at være studerende der, hvilket vi anså for at være et godt tegn.

En anden grund til, at jeg valgte at tage på udveksling på UOW var også, at jeg gerne ville lære mere om deres retssystem i Australien, som deler retstraditioner med bl.a. USA og Storbritannien. Som jurastuderende var det anderledes og spændende, at lære om deres retssystem (common law), hvilket er en del anderledes end det danske retssystem (civil law), og derved få en større forståelse for juraen på tværs af landegrænser.  

Hvordan var studielivet på UOW?

Studielivet på UOW havde utrolig meget at byde på herunder forskellige societies, skønne omgivelser at studere i og mange sportsfaciliteter.

Hvad brugte du din fritid på?

Jeg brugte min fritid på at opleve Australien, og nyde det altid gode vejr – hertil skal det dog nævnes, at forventningerne til vejret først blev realiseret i oktober/november måned. Da vi ankom i juli, var der overraskende koldt, fordi det stadig var ”vinter” i Australien på dette tidspunkt. Da vejret blev rigtig godt blev fritiden brugt på fornuftigvis ved at sole på stranden, træne og være sammen med de andre udvekslingsstuderende.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold på UOW?

Det bedste ved mit udvekslingsophold var de mange oplevelser både fagligt og socialt, men også personligt, som har givet mig en masse god baggage.  

Hvad overraskede dig ved dit udvekslingsophold på UOW?

Det har overrasket mig, hvor mange praktiske forhold der skal ordnes, forinden at man tager afsted. På KU lever man i en beskyttet bobbel, hvilket går op for én, når man er ude af denne.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Australien på udvekslingsophold?

Mit gode råd er, at man skal rejse rundt og opleve Australien, når man er der. Australien har den mest fantastiske natur, og de er som folkefærd enormt venlige, serviceminded og hjælpsomme, hvilket er vildt givende og smittende.

Se dine uddannelsesmuligheder i Australien


Annoncer