Albert Skyt Wilson, London, England

Drømmer du om udveksling i England? Mød Albert og hør om hans oplevelser da han var på udveksling i London. Læs mere her.

Udveksling i London - Læs om Alberts oplevelse her

Navn: Albert Skyt Wilson

Alder: 23 år

Udvekslingsby/land/universitet: 
London/England/London South Bank University (LSBU)

Uddannelse i Danmark: 

HA(Kom.) på CBS

Hvornår rejste du?

Efteråret 2019

udveksling london

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til London?

Jeg valgte at tage på udveksling, fordi jeg hverken har været på efterskole eller holdt sabbatår, så nu SKULLE jeg afsted og udfordre mig selv, men heller ikke så meget, at det ikke var et engelsktalende land, derfor valgte jeg London.


Hvordan var studielivet i London?

I forhold til det faglige niveau på LSBU føler jeg, at det er meget stille og roligt, hvis du tager bachelorfag. Som udvekslingsstuderende der tager valgfag i London, dumpede jeg sådan lidt bare ind på et studie, hvor folk havde kendt hinanden i længere tid. Det var derfor meget op til én selv at tage kontakt. Det var nok det, der adskilte sig mest fra mit studie på CBS, hvor jeg jo ligesom englænderne kender alle. 

I undervisningen blev der heller ikke brugt videnskabelige artikler, som jeg er vant til, hvert fag havde ca. 2 lærebøger, som var pensum, men udover det mindede undervisningsformen meget, om den jeg er vant til med øvelseshold og forelæsninger.

Hvad brugte du din fritid på?

Jeg boede sammen med 8 andre udvekslingsstuderende på et kollegie. Vi lavede en masse ting sammen, som at tage ud at spise og gå i biografen. Vi gik også meget i byen, hvor Slug & Lettuce var min yndlings cocktailbar - klar anbefaling. 

For at se byen fandt jeg nogle piger, der kunne vise mig London, så jeg har været en del på museer og i parker. I London er der også mange helligdage med fyrværkerishow, madmarker og der sker altid noget ved Themsen, man kan hygge sig med.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i London? 

Friheden var det bedste. Jeg havde fri mandag og fredag og skulle aldrig møde før kl. 10, så jeg havde mere weekend end almindelig uge. 

Det at prøve at være lidt alene var også fedt. Jeg vidste faktisk ikke, om jeg kunne finde ud af, da jeg jo som sagt hverken har været på efterskole, højskole eller holdt sabbatår. 

Hvad overraskede dig ved dit udvekslingsophold i London?

Hvor højt det faglige og administrative niveau er i Danmark. Efter at have været på udveksling er jeg begyndt at sætte mere pris på studielivet i Danmark, og hvordan der bare er styr på tingene. I Danmark ved man også altid, hvem man skal spørge om hjælp, det gjorde jeg ikke i London. Jeg havde f.eks. ikke fået nogle fag til at starte med, så det skulle lige ordnes, men så snart jeg fandt det rigtige kontor, var det heldigvis nemt at få fag. 

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til London?

Jeg er beviset på, at man godt kan tage afsted uden at have gjort nogen forberedelser, men et godt råd vil være at gøre sig selv en kæmpe tjeneste og forberede sig lidt inden f.eks. i forhold til det med fag - få dem søgt inden, du tager afsted. Det er også en godt ting at have lagt et budget inden. 

En ting jeg fik gjort inden var at søge ind på kollegiet, hvor jeg boede. Det vil jeg anbefale kommende udvekslingsstuderende til at gøre også, man betaler alt på forhånd, så det er ikke noget man skal tænke over, imens man er afsted.

Se dine uddannelsesmuligheder i England


Annoncer