Vis studentum.dk som: Mobile

Albert Skyt Wilson, London, England

Navn: Albert Skyt Wilson

Alder: 23 år

Udvekslingsby/land/universitet: 
London/England/London South Bank University (LSBU)

Uddannelse i Danmark: 

HA(Kom.) på CBS

Hvornår rejste du?

Efteråret 2019

udveksling london

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til London?

Jeg valgte at tage på udveksling, fordi jeg hverken har været på efterskole eller holdt sabbatår, så nu SKULLE jeg afsted og udfordre mig selv, men heller ikke så meget, at det ikke var et engelsktalende land, derfor valgte jeg London.


Hvordan var studielivet i London?

I forhold til det faglige niveau på LSBU føler jeg, at det er meget stille og roligt, hvis du tager bachelorfag. Som udvekslingsstuderende der tager valgfag i London, dumpede jeg sådan lidt bare ind på et studie, hvor folk havde kendt hinanden i længere tid. Det var derfor meget op til én selv at tage kontakt. Det var nok det, der adskilte sig mest fra mit studie på CBS, hvor jeg jo ligesom englænderne kender alle. 

I undervisningen blev der heller ikke brugt videnskabelige artikler, som jeg er vant til, hvert fag havde ca. 2 lærebøger, som var pensum, men udover det mindede undervisningsformen meget, om den jeg er vant til med øvelseshold og forelæsninger.

Hvad brugte du din fritid på?

Jeg boede sammen med 8 andre udvekslingsstuderende på et kollegie. Vi lavede en masse ting sammen, som at tage ud at spise og gå i biografen. Vi gik også meget i byen, hvor Slug & Lettuce var min yndlings cocktailbar - klar anbefaling. 

For at se byen fandt jeg nogle piger, der kunne vise mig London, så jeg har været en del på museer og i parker. I London er der også mange helligdage med fyrværkerishow, madmarker og der sker altid noget ved Themsen, man kan hygge sig med.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i London? 

Friheden var det bedste. Jeg havde fri mandag og fredag og skulle aldrig møde før kl. 10, så jeg havde mere weekend end almindelig uge. 

Det at prøve at være lidt alene var også fedt. Jeg vidste faktisk ikke, om jeg kunne finde ud af, da jeg jo som sagt hverken har været på efterskole, højskole eller holdt sabbatår. 

Hvad overraskede dig ved dit udvekslingsophold i London?

Hvor højt det faglige og administrative niveau er i Danmark. Efter at have været på udveksling er jeg begyndt at sætte mere pris på studielivet i Danmark, og hvordan der bare er styr på tingene. I Danmark ved man også altid, hvem man skal spørge om hjælp, det gjorde jeg ikke i London. Jeg havde f.eks. ikke fået nogle fag til at starte med, så det skulle lige ordnes, men så snart jeg fandt det rigtige kontor, var det heldigvis nemt at få fag. 

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til London?

Jeg er beviset på, at man godt kan tage afsted uden at have gjort nogen forberedelser, men et godt råd vil være at gøre sig selv en kæmpe tjeneste og forberede sig lidt inden f.eks. i forhold til det med fag - få dem søgt inden, du tager afsted. Det er også en godt ting at have lagt et budget inden. 

En ting jeg fik gjort inden var at søge ind på kollegiet, hvor jeg boede. Det vil jeg anbefale kommende udvekslingsstuderende til at gøre også, man betaler alt på forhånd, så det er ikke noget man skal tænke over, imens man er afsted.

Se dine uddannelsesmuligheder i England

Senest opdateret: 21 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-07-2020

Marie Andersen, Barcelona, Spanien

Jeg brugte meget tid på at se selve byen og nyde alle de gode og hyggelige spots, som Barcelona er fuld af. I de første måneder var vejret fantastisk, så der brugte jeg meget tid på stranden sammen med de andre udvekslingsstuderende og på at finde den bedste sangria til at slukke tørsten.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2021

Mie Mester, Nantes, Frankrig

Det var selvfølgelig rigtig fedt at få lov til at bo der og samtidig få oplevet en ny by i Frankrig end sædvanlige Paris, som folk tager til. Jeg fik øvet mig en del på sproget, og jeg har lært, at det er tusind gange bedre at lære fransk af franskmænd og ikke af danskere. På grund af, at min udveksling var i Frankrig, var størstedelen af de andre udvekslingsstudenter fra min klasse også fra Europa, hvilket betyder, at de venner, som jeg har fået der, ikke er særlig langt væk.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Oskar Torp Massesson, Valencia, Spanien

I min fritid spillede jeg rigtig meget padel tennis i solen sammen med de andre udvekslingsstuderende. Padel tennis er rigtig stort i Spanien og er klart en sport, du SKAL prøve, hvis du er i Spanien. Alle UV's fakulteter har et tilhørende sportsfakultet, hvor der er gratis brug af tennis-, padel tennis-, beach volley-, basket- og fodboldbaner.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Johanne Brøgger, München, Tyskland

München er virkelig slet ikke, hvad man forbinder med Tyskland. Jeg havde ikke været her før, så det var egentlig lidt et sats. Men her er et skønt bymiljø med floden, der løber gennem byen, hvor folk bader om sommeren og surfer på den ene bølge, der er. Og så er det som dansker også skønt at opleve, at man efter 1 times kørsel kan stå på ski i
Alperne.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Katrine Christiansen, Paris, Frankrig

Jeg synes for at være helt ærlig, at det bedste er, at CBS går så meget op i udveksling. CBS er virkelig gode til at hjælpe dig og få dig afsted til det land, du gerne vil til. Jeg har efterfølgende haft et halvt år i praktik i London, hvor det gik op for mig, hvor nemt CBS egentlige gjorde min udveksling i Paris.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Karen Pedersen, Valencia, Spanien

Et godt råd er at melde sig ind i WhatsApp grupperne for Erasmus-studerende, der er beskeder om events, weekendture eller folk der mangler en spiller til beach volley. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Cecilie Hostrup Meibom, Madrid, Spanien

Alle på udveksling er ivrige efter at lære nye mennesker at kende, fordi alle jo er afsted alene. 

Noget af det bedste var, at man kan spise ude nærmest hver dag uden at blive ruineret. I Madrid er der en virkelig god og hyggelig stemning, folk går meget ud, så der er altid mennesker og en god stemning omkring en.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Cecilia Pedersen, Stockholm, Sverige

Stuck in Stockholm

Det overraskede mig, at Stockholm er så dejlig en by. Der er virkelig smukt og dejligt, det er en super undervurderet by. Måske fordi den ikke lyder så eksotisk for os danskere, og man ikke hører om så mange, der tager på ferie til Stockholm. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Malene Sødergren, Colchester, England

Det en god ide at pakke en masse sportstøj, da der ikke dét, som du ikke kan lave på Campus. Det er verdens fedeste Campus, hvor du bogstavelig kan lave alt. Et andet godt råd er – don’t worry about your modules! Der er rigeligt med tid, når du kommer derover til at ændre og tilføje fag. De er meget fleksible.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Tobias Wadskjær, Barcelona, Spanien

Helt generelt i min fritid tog jeg ud og oplevede byen med en masse gode venner ved f.eks. at drikke sangria på en fortovscafé og bare nyde byen og dens stemning. Et perfekt eksempel på en af mine go to spots - er nogle bunker oppe på et bjerg. Der ville vi tage op om eftermiddagen med noget mad og vin, og sidde der og hygge, imens solen gik ned over havet og byen.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Emily Ane Wittnebel, Bath, England

Det overraskede mig derfor, at jeg oplevede det stik modsatte, da jeg startede på Bath Spa Universitet. Jeg oplever et stort nærvær fra mine undervisere og professorer, i og med at de kender mit navn, og ved hvem jeg er.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Line Holmberg, Barcelona, Spanien

Det bedste ved at være udvekslingsstudent i Barcelona var faktisk selve byen og alt, hvad den indeholder og byder på. Dét at Barcelona både er en storby og strandby, synes jeg er helt fantastisk. Jeg elskede at bo i det spanske klima og dét at kunne gå i T-shirts helt indtil november, frem for, ligesom i Danmark, at hoppe i sweateren i september. 

Læs mere