Clara Geoffroy, Seoul, Sydkorea

Er Sydkorea på din liste over drømmedestinationer? Mød Clara, og hør om hendes oplevelser, da hun var på udveksling i Seoul, Sydkorea.

Clara Geoffroy: Udveksling i Seoul, Sydkorea

Navn: Clara Geoffroy

Alder: 22 år

Udvekslingsby/land/universitet:

Seoul/Sydkorea/Korea University

Uddannelse i Danmark:
HA(Kom.) på CBS

Hvornår rejste du?
Efteråret 2019

udveksling korea

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Seoul?

Oprindeligt havde jeg egentlig søgt om at komme til Hong Kong, men kom ikke ind. Jeg vidste dog, at jeg gerne ville til Asien for at prøve noget nyt og få muligheden for at rejse rundt i asien og opleve en anden kultur. Jeg valgte derfor Seoul, da jeg havde hørt godt om det fra en ven, der tidligere havde været der. Derudover synes jeg, at det kunne være fedt at komme til et land, som jeg egentlig ikke kendte særlig meget til.

Hvordan er studielivet i Seoul?

Meget anderledes end i Danmark. Først og fremmest fordi at ens karakter er en helhedsvurdering af din samlede indsats og ikke kun den sidste eksamen. Det kræver, at du hele tiden er på. Det minder meget om at gå i gymnasiet igen, også fordi der er fravær, og hvis man misser mere end fire timer, så kan man risikere at dumpe et fag. Koreanerne er også enormt flittige, så man bliver påvirket at den måde, kulturen er på.

Hvad brugte/bruger du din fritid på?

Ud over skolearbejde (som vi brugte ret meget tid på) gik tiden meget på at udforske byen. Seoul er jo kæmpestor, så der er nok at se til. Både natur (hike), museer, storby – der er lidt af det hele. Vi festede også en hel del, eftersom det også er en stor del af den koreanske kultur, og de opfordrede aktivt til det ved at holde arrangementer hele tiden. Derudover rejste jeg også rundt til andre dele af Asien – Filippinerne, Japan og Vietnam, hvilket var helt fantastisk.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingophold i Seoul?

Jeg blev meget positivt overrasket over koreanerne. De er enormt søde, og hele deres kultur er virkelig fascinerende, fordi den er så anderledes end den danske. Seoul i sig selv overraskede mig også, og jeg blev virkelig grebet af stemningen og byen. Derudover var det helt klart alle de skønne mennesker, man lærte at kende fra rundt omkring i verden. Så det sociale var helt klart det, der gjorde turen fantastisk.

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Seoul?

Jeg ved ikke om det som sådan overraskede mig, men bare hele den kultur der er omkring at studere. De går enormt meget op i det og har en selvdisciplin man sjældent ser i Danmark. Koreanerne læser nærmest døgnet rundt og alle cafeer har døgnåbent fordi koreanerne sidder der og læser til kl 4 om natten, det synes jeg er ret vildt.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Seoul?

Gør det! Kulturen er fantastisk og landet ligetil. Jeg er ærgerlig over, at jeg ikke nåede at meget andet end Seoul, fordi Korea har en masse fantastiske byer at besøge, hvilket vi burde have gjort. Men tiden løber fra en.

Se dine uddannelsesmuligheder i Korea


Annoncer