Vis studentum.dk som: Mobile

Clara Geoffroy, Seoul, Sydkorea

Navn: Clara Geoffroy

Alder: 22 år

Udvekslingsby/land/universitet:

Seoul/Sydkorea/Korea University

Uddannelse i Danmark:
HA(Kom.) på CBS

Hvornår rejste du?
Efteråret 2019

udveksling korea

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Seoul?

Oprindeligt havde jeg egentlig søgt om at komme til Hong Kong, men kom ikke ind. Jeg vidste dog, at jeg gerne ville til Asien for at prøve noget nyt og få muligheden for at rejse rundt i asien og opleve en anden kultur. Jeg valgte derfor Seoul, da jeg havde hørt godt om det fra en ven, der tidligere havde været der. Derudover synes jeg, at det kunne være fedt at komme til et land, som jeg egentlig ikke kendte særlig meget til.

Hvordan er studielivet i Seoul?

Meget anderledes end i Danmark. Først og fremmest fordi at ens karakter er en helhedsvurdering af din samlede indsats og ikke kun den sidste eksamen. Det kræver, at du hele tiden er på. Det minder meget om at gå i gymnasiet igen, også fordi der er fravær, og hvis man misser mere end fire timer, så kan man risikere at dumpe et fag. Koreanerne er også enormt flittige, så man bliver påvirket at den måde, kulturen er på.

Hvad brugte/bruger du din fritid på?

Ud over skolearbejde (som vi brugte ret meget tid på) gik tiden meget på at udforske byen. Seoul er jo kæmpestor, så der er nok at se til. Både natur (hike), museer, storby – der er lidt af det hele. Vi festede også en hel del, eftersom det også er en stor del af den koreanske kultur, og de opfordrede aktivt til det ved at holde arrangementer hele tiden. Derudover rejste jeg også rundt til andre dele af Asien – Filippinerne, Japan og Vietnam, hvilket var helt fantastisk.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingophold i Seoul?

Jeg blev meget positivt overrasket over koreanerne. De er enormt søde, og hele deres kultur er virkelig fascinerende, fordi den er så anderledes end den danske. Seoul i sig selv overraskede mig også, og jeg blev virkelig grebet af stemningen og byen. Derudover var det helt klart alle de skønne mennesker, man lærte at kende fra rundt omkring i verden. Så det sociale var helt klart det, der gjorde turen fantastisk.

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Seoul?

Jeg ved ikke om det som sådan overraskede mig, men bare hele den kultur der er omkring at studere. De går enormt meget op i det og har en selvdisciplin man sjældent ser i Danmark. Koreanerne læser nærmest døgnet rundt og alle cafeer har døgnåbent fordi koreanerne sidder der og læser til kl 4 om natten, det synes jeg er ret vildt.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Seoul?

Gør det! Kulturen er fantastisk og landet ligetil. Jeg er ærgerlig over, at jeg ikke nåede at meget andet end Seoul, fordi Korea har en masse fantastiske byer at besøge, hvilket vi burde have gjort. Men tiden løber fra en.

Se dine uddannelsesmuligheder i Korea

Senest opdateret: 21 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 20-03-2019

Mathilde Stouby Strøm, Ho Chi Ming City, Vietnam

Socialt var det rigtig godt! Alle udvekslingsstudenter havde fået tilbudt en ”buddy” hjemmefra, som skulle komme og hente en i lufthavnen, finde simkort til en, hjælpe med bolig etc., hvilket gjorde man følte sig velkommen og mere tryg i en ellers meget hektisk by. Derudover var der et ”buddyteam”, der sørgede for arrangementer for alle os, hvilket betød city-tour, vietnamesisk undervisning, temafester, cooking-class etc., og det gjorde vi udvekslingsstudenter havde det rigtig fedt sammen socialt.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Helena Jørgensen, Beijing, Kina

Det  fedeste ved mit udvekslingsophold var, at jeg knækkede koden til Kina. Jeg fik en wow-følelse efter at have boet i Kina. Jeg føler, at jeg har fået et kæmpe advantage ved at have kendskab til Kina og have det som min anden hjemmebane. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Joakim Niels Østergaard, Taipei, Taiwan

Et godt råd er, at man skal forsøge at lære bare en smule kinesisk, forinden man tager derhen og samtidig må man ikke lade dette skræmme en væk, fordi Taiwan er virkelig fusionen af vestlig og kinesisk kultur, og det kan virkelig give en indsigtsfuld oplevelse af den kultur, som en gang også eksisterede i Kina.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Minna Nadia Shukri, Ho Chi Minh City, Vietnam

Socialt har det været den skønneste oplevelse! Alle de internationale studerende har været så imødekommende, og vores vietnamesiske buddies har sørget for en del arrangementer i starten. Vi kunne godt selv have gjort mere resten af semesteret. Men vi har ofte været ude og spise sammen, været i byen osv. Jeg har fået tætte venner fra hele verden, og det er jeg simpelthen så taknemmelig for!

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Pernille Cathrine Pedersen, Singapore

Det bedste ved at være studerende i Singapore var det studieliv, jeg oplevede på campus. Jeg fik gode venskaber på tværs af kulturer med mennesker, jeg måske ikke havde taget kontakt til, hvis jeg mødte dem i Danmark. Men samtidig mødte jeg også en god portion søde danske studerende, som jeg stadig kan nyde en kop kaffe med i ny og næ. Så for mig var det sociale og venskaberne helt klart noget af det bedste ved at være udvekslingsstuderende i Singapore.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Aleksander Billesø, Borneo, Malaysia

Det var fedt at prøve en anderledes form for undervisning og få et afbræk fra studielivet hjemme i Danmark. En sidste ting, der var rart ved at være på udveksling var, at man ikke skulle tænke på andet end at være det sted, man var - ingen fritidsjob, ingen aftaler og ingen iPhone-calendar.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Rebekka Hviid Kanstrup, Hong Kong, Kina

Home Kong

Studielivet var meget sjovt, fordi det var så anderledes. Kulturen i Hong Kong er meget anderledes end i Danmark, hvilket førte til mange sjove episoder. Bare det at være i klasselokale med asiater er anderledes, det var ikke unormalt, at folk lige tog en lur midt i undervisningen, eller sad og spillede Tetris og Pokemon.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Olivia Karoline Fløe Lyng, Hong Kong, Kina

Det var helt vildt fedt, fordi at Hong Kong har så meget at byde på, og derfor havde vi altid nye ting at lave hver weekend. Fra Hong Kongs infamøse byliv til vandretur med camping på ødestrande. Fordi vi boede på campus og studielivet var så koncentreret, fik man hurtigt venner, og man fik venner fra alle mulige områder - alt for biotech til psykologi, hvilket gav vores samtale unikke perspektiver fra flere forskellige verdenssyn og metoder.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Camilla Reiflin Larsen, Ho Chi Minh City, Vietnam

Alle internationale studerende havde fået tilknyttet en vietnamesisk studerende, som man kunne gå til, hvis man havde problemer eller spørgsmål. Det gjorde, at jeg fik en bedre tilknytning til den vietnamesiske skolekultur og studielivet på skolen. Der var en god atmosfære, og vi blev behandlet på lige fod med de vietnamesiske studerende, hvilket gjorde det let at falde ind. 

Læs mere