Livet som college spiller, mød Joel Rydstrand!

Her kan du læse om Joel Rydstrands utrolige college-fodboldkarriere, som CSUSA hjalp ham i gang med. 

Livet som college atlet - Hvordan er det at blive draftet til MLS? - Mød Joel rydstrand!

Her kan du læse om Joel Rydstrands utrolige college-fodboldkarriere, som CSUSA hjalp ham i gang med. 

Joels fodboldkarriere blev sparket i gang i Sverige, hvor han ikke fik meget spilletid. Dette resulterede i, at Joel i samarbejde med CSUSA drog afsted til USA for at spille college-fodbold. CSUSA har fanget Joel efter hans college-fodboldkarriere er afsluttet, du kan læse hvad han havde at sige nedenfor: 

Du spillede på meget højt niveau i Sverige, så hvorfor valgte du at tage til USA i første omgang?

"Inden jeg forlod Sverige til fordel for USA tilbage i 2014, var jeg på kontrakt med IK Sirius i 2.division i Sverige, og jeg spillede næsten aldrig. Sommeren fik det mig til at tænke på at prøve noget nyt for at få min glæde for spillet tilbage. Jeg startede med blive lejet ud til et hold inden for fjerde division i Sverige, hvor jeg spillede anden halvdel af sæsonen. Herefter kom jeg for første gang i kontakt med Carl på College Scholarships USA og begyndte at overvejele college vejen. Da vi begyndte at se på hold og diskutere, hvornår jeg kunne tage til USA, blev jeg mere og mere hooked på muligheden. Ret hurtigt op til efteråret følte jeg, at det var det her jeg skulle gøre. Det føltes som noget nyt og noget spændende. Dengang var der ikke mange svenskere, der havde gjort det før. Jeg sagde til mig selv, hvorfor ikke, og i januar endte jeg med at tage afsted."

De fleste fodboldspillere plejer at starte i efterårssemesteret, men du besluttede dig for at starte i januar. Er det noget du vil anbefale?

"For alle, der overvejer at tage til USA i januar, vil jeg sige, gør det! Det giver dig den rigtige mængde tid til at finde ud af studierne samt at lære dine holdkammerater at kende, mens du arbejder med dit sprog. Der bliver kastet meget efter dig på én gang, når du ankommer, så det første semester giver dig tid til at tilpasse dig, og når sæsonen kommer, føler du allerede, at du ved, hvad du laver. Hvis nogen har muligheden for at tage afsted i januar, vil jeg sige gå efter det."

Som du nævnte spillede du på et højt niveau i Sverige, så hvordan besluttede du dig for at det lige netop skulle være Creighton University du skulle skrive under med?

"Jeg kiggede på NCAA-ranglisten på det tidspunkt, og Creighton var omkring 20. Jeg var også i kontakt med nogle andre skoler, som var højere rangeret, men det var først, da Creighton sagde, at de ville sende nogen over for at se mit spille i Sverige, at jeg tog det seriøst. Det var den indsats, de gjorde for at rekruttere mig, der skilte sig ud. Primært derfor gik jeg med Creighton."

Hvad var dine første tanker og oplevelser med de faciliteter, du nu fik adgang til som student-athlete?

Vanvittige. De har ressourcer, som ikke mange klubber i verden har. Jeg havde inden afrejse set nogle billeder og fået virtuelle rundvisninger på skolen. Når man så kommer dertil, og du ser boblebad, isbad, et løbebånd under poolen, et fitnesscenter som ingen anden. Det er vildt. Creighton har et dejligt stadion og et førsteklasses omklædningsrum. Det gør det hele oplevelsen fantastisk.

Hvordan er overgangen fra college fodbold til professionel fodbold?

Når du først flytter fra college og ind i professionel fodbold miljø, er det ting, folk på college har taget for givet. Ikke alle hold på et professionelt hold har adgang til samme ressourcer. College spillere er meget heldigt at have disse faciliteter i de år, de spiller på college.

Hvordan vil du sammenligne dit hold i Sverige med dit hold hos Creighton?

Helt klart anderledes. College spillet har et fantastisk højt tempo, men andre steder i verden har lidt mere rytme. Det kræver meget at din fysiske form og tilstand for at få succes på college. Der er mange rigtig gode spillere i den svenske anden division der kan få meget ud af at få den del af spillet forbedret.

Du har spillet mere end 80 kampe i din college-karriere, hvilket er en fantastisk statistik at have. Du fik heller ingen skader i den tidsramme. Hvorfor tror du at du at de gik så godt?

Det er takket være de ressourcer, du har derovre, og støtten. Jeg var i stand til at se på mig selv og se, hvad jeg ikke havde gjort godt tidligere, og hvad jeg skal gøre for at passe mere på min krop. Jeg havde brug for at lave mere styrketræning, da jeg ikke var særlig fysisk, da jeg ankom til USA. De har ressourcerne og faciliteterne, så jeg havde alt, hvad jeg havde brug for, så det var op til mig at forbedre mig fysisk.

Du havde en fantastisk start på din college-karriere, hvor du kom på  All-Freshman Team i Big East. Ud af alle de nye spillere i den liga var du placeret i top 11. Hvordan føltes det at være placeret så højt?

Vi havde et rigtig godt hold det år, og det hjalp mig meget i næste sæson også, da holdet var i stand til at blive sammen. Vi havde et rigtig godt hold, og jeg fandt hurtigt min rolle på det hold og havde støtten fra træneren, som gjorde det muligt for mig at spille hver eneste kamp.

Hvilket råd vil du give til nogle af de spillere, der spiller på topniveau i deres hjemland og er i tvivl om, hvorvidt de skal spille college-niveau i USA?

I Danmark eller Sverige kan niveauet meget ens i f.eks 1. divison eller 2. division og mange kommer ikke videre derfra. På college får du en uddannelse, du får en oplevelse som intet andet, du får alle disse ressourcer og faciliteter, så du bliver forberedt til næste fase i dit liv. Niveauet er højt, og det er godt, at folk tager college-vejen i modsætning til at blive i deres hjemland og spille anden division, for så har man ikke den uddannelse og den erfaring, man får fra college.

Du spiller lige nu professionelt i Spanien. Hvorfor har du forladt USA og hvorfor Spanien?

Det var en kombination af mange ting. Jeg begyndte at kigge ud og spørge folk om mulighederne i Europa. På det tidspunkt opstod denne mulighed i Spanien, og jeg havde ikke meget tid til at overveje tilbuddet. Vi tog den, fløj til Spanien og har været her i et år og fire måneder nu.

Du kan læse det fulde interview med Joel på CSUSAs hjemmeside her.

Vil du også gerne forfølge din drøm og kombinere sport med uddannelse? Så kan du få en gratis vurdering hos CSUSA! 


Gratis vurdering


Annoncer