Vis studentum.dk som: Mobile

Livet som college spiller, mød Joel Rydstrand!

Livet som college atlet - Hvordan er det at blive draftet til MLS? - Mød Joel rydstrand!

Her kan du læse om Joel Rydstrands utrolige college-fodboldkarriere, som CSUSA hjalp ham i gang med. 

Joels fodboldkarriere blev sparket i gang i Sverige, hvor han ikke fik meget spilletid. Dette resulterede i, at Joel i samarbejde med CSUSA drog afsted til USA for at spille college-fodbold. CSUSA har fanget Joel efter hans college-fodboldkarriere er afsluttet, du kan læse hvad han havde at sige nedenfor: 

Du spillede på meget højt niveau i Sverige, så hvorfor valgte du at tage til USA i første omgang?

"Inden jeg forlod Sverige til fordel for USA tilbage i 2014, var jeg på kontrakt med IK Sirius i 2.division i Sverige, og jeg spillede næsten aldrig. Sommeren fik det mig til at tænke på at prøve noget nyt for at få min glæde for spillet tilbage. Jeg startede med blive lejet ud til et hold inden for fjerde division i Sverige, hvor jeg spillede anden halvdel af sæsonen. Herefter kom for første gang i kontakt med Carl på College Scholarships USA og begyndte at overvejele college vejen. Da vi begyndte at se på hold og diskutere, hvornår jeg kunne tage til USA, blev jeg mere og mere hooked på muligheden. Ret hurtigt op til efteråret følte jeg, at det var det her, jeg skulle gøre. Det føltes som noget nyt og noget spændende. Dengang var der ikke mange svenskere, der havde gjort det før. Jeg sagde til mig selv, hvorfor ikke, og i januar endte jeg med at tage afsted."

De fleste fodboldspillere plejer at starte i efterårssemesteret, men du besluttede dig for at starte i januar. Er det noget du vil anbefale?

"For alle, der overvejer at tage til USA i januar, vil jeg sige, gør det! Det giver dig den rigtige mængde tid til at finde ud af studierne samt at lære dine holdkammerater at kende, mens du arbejder med dit sprog. Der bliver kastet meget efter dig på én gang, når du ankommer, så det første semester giver dig tid til at tilpasse dig, og når sæsonen kommer, føler du allerede, at du ved, hvad du laver. Hvis nogen har muligheden for at tage afsted i januar, vil jeg sige gå efter det."

Som du nævnte spillede du på et højt niveau i Sverige, så hvordan besluttede du dig for at det lige netop skulle være Creighton University du skulle skrive under med?

"Jeg kiggede på NCAA-ranglisten på det tidspunkt, og Creighton var omkring 20. Jeg var også i kontakt med nogle andre skoler, som var højere rangeret, men det var først, da Creighton sagde, at de ville sende nogen over for at se mit spille i Sverige, at jeg tog det seriøst. Det var den indsats, de gjorde for at rekruttere mig, der skilte sig ud. Primært derfor gik jeg med Creighton."

Hvad var dine første tanker og oplevelser med de faciliteter, du nu fik adgang til som student-athlete?

Vanvittige. De har ressourcer, som ikke mange klubber i verden har. Jeg havde inden afrejse set nogle billeder og fået virtuelle rundvisninger på skolen. Når man så kommer dertil, og du ser boblebad, isbad, et løbebånd under poolen, et fitnesscenter som ingen anden. Det er vildt. Creighton har et dejligt stadion og et førsteklasses omklædningsrum. Det gør det hele oplevelsen fantastisk.

Hvordan er overgangen fra college fodbold til professionel fodbold?

Når du først flytter fra college og ind i professionel fodbold miljø, er det ting, folk på college har taget for givet. Ikke alle hold på et professionelt hold har adgang til samme ressourcer. College spillere er meget heldigt at have disse faciliteter i de år, de spiller på college.

Hvordan vil du sammenligne dit hold i Sverige med dit hold hos Creighton?

Helt klart anderledes. College spillet har et fantastisk højt tempo, men andre steder i verden har lidt mere rytme. Det kræver meget at din fysiske form og tilstand for at få succes på college. Der er mange rigtig gode spillere i den svenske anden division der kan få meget ud af at få den del af spillet forbedret.

Du har spillet mere end 80 kampe i din college-karriere, hvilket er en fantastisk statistik at have. Du fik heller ingen skader i den tidsramme. Hvorfor tror du at du at de gik så godt?

Det er takket være de ressourcer, du har derovre, og støtten. Jeg var i stand til at se på mig selv og se, hvad jeg ikke havde gjort godt tidligere, og hvad jeg skal gøre for at passe mere på min krop. Jeg havde brug for at lave mere styrketræning, da jeg ikke var særlig fysisk, da jeg ankom til USA. De har ressourcerne og faciliteterne, så jeg havde alt, hvad jeg havde brug for, så det var op til mig at forbedre mig fysisk.

Du havde en fantastisk start på din college-karriere, hvor du kom på  All-Freshman Team i Big East. Ud af alle de nye spillere i den liga var du placeret i top 11. Hvordan føltes det at være placeret så højt?

Vi havde et rigtig godt hold det år, og det hjalp mig meget i næste sæson også, da holdet var i stand til at blive sammen. Vi havde et rigtig godt hold, og jeg fandt hurtigt min rolle på det hold og havde støtten fra træneren, som gjorde det muligt for mig at spille hver eneste kamp.

Hvilket råd vil du give til nogle af de spillere, der spiller på topniveau i deres hjemland og er i tvivl om, hvorvidt de skal spille college-niveau i USA?

I Danmark eller Sverige kan niveauet meget ens i f.eks 1. divison eller 2. division og mange kommer ikke videre derfra. På college får du en uddannelse, du får en oplevelse som intet andet, du får alle disse ressourcer og faciliteter, så du bliver forberedt til næste fase i dit liv. Niveauet er højt, og det er godt, at folk tager college-vejen i modsætning til at blive i deres hjemland og spille anden division, for så har man ikke den uddannelse og den erfaring, man får fra college.

Du spiller lige nu professionelt i Spanien. Hvorfor har du forladt USA og hvorfor Spanien?

Det var en kombination af mange ting. Jeg begyndte at kigge ud og spørge folk om mulighederne i Europa. På det tidspunkt opstod denne mulighed i Spanien, og jeg havde ikke meget tid til at overveje tilbuddet. Vi tog den, fløj til Spanien og har været her i et år og fire måneder nu.

Du kan læse det fulde interview med Joel på CSUSAs hjemmeside her.

Vil du også gerne forfølge din drøm og kombinere sport med uddannelse? Så kan du få en gratis vurdering hos CSUSA! 


Gratis vurdering

Senest opdateret: 28 apr 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 27-04-2022

Mød landsholdsspilleren Rikke Sevecke

Rikke Sevecke har spillet i den måske bedste klub indenfor kvindefodbold i Danmark, nemlig Brøndby IF, hun har spillet fodbold i to af de største kvinde-ligaer i verden, nemlig Premier League og Ligue 1 og så har hun spillet college fodbold i USA.  Rikke Sevecke er en ud af mange atleter, der brugte et college ophold i USA som springbræt til sin karriere.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2020

Guide til dit udlandsstudie i Santa Monica

Drømmer du tit og ofte om at kaste dig ud i noget helt nyt og gøre op med dine vante tryghedsrammer? Kunne du forestille dig at studere i en by, som er hjemsted for mange Hollywood-berømtheder, surfere, fagfolk og studerende? 

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i New Zealand: Alt du skal vide

Der er mere end bare én grund til, at New Zealand tiltrækker studerende fra hele verden. New Zealands beliggenhed gør landet til en eksotisk rejsedestination med en helt unik kultur og natur med mange aktivitetsmuligheder indenfor sport og eventyr. Derudover har New Zealand et uddannelsessystem af højeste kvalitet – et uddannelsessystem, som er anerkendt i hele verden.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Ann-Louise Blom, San Diego, USA

På San Diego State Universty havde vi mulighed for både at tage fag sammen med nationale studerende og internationale studerende. Det var virkelig lærerigt at se, hvordan studerende fra andre kulturer tænker og studerer på. Der var rigtig mange danskere afsted, hvilket gjorde det sociale virkelig hyggeligt, og fagligt var folk også meget engagerede.

Læs mere
Sidst opdateret 16-06-2021

Bedste universiteter i Spanien 2020

Hvilket er det bedste universitet i Spanien? Vi har samlet top 10 universiteter i Spanien herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Spanien der er bedst. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-08-2020

Studér i Malaysia - Alt du skal vide

På trods af at Malaysia ikke helt kan hamle op med andre asiatiske lande så som Singapore og Kina når det kommer til uddannelse, er de godt på vej. Uddannelserne i Malaysia stiger i niveau hvert år, og på nuværende tidspunkt har de to skoler, der ligger top 100 i verden. Du vil finde mange forskellige kulturer i Malaysia, og da det er et billigt land vil du have råd til at pleje dit sociale liv.

Læs mere
Sidst opdateret 06-06-2019

Sundhedsfaglig rejse i sabbatåret med Try Medics

Overvejer du en sundhedsfaglig uddannelse? Kom 4-12 uger i observationspraktik på et hospital i udlandet og få indsigt i sundhedsfagligt arbejde ved at følge hospitalspersonale.

Læs mere
Sidst opdateret 30-07-2020

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

5 gode grunde til at tage på højskole i udlandet

Spring ud i højskolelivet og gør det i udlandet. Sådan lyder det fra Theis, Johanne og Rasmus. Læs deres 5 bedste bud på, hvorfor du bør tage på højskole i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-09-2020

Studér i Brasilien - Alt du skal vide!

Brasilien er Sydamerikas største land, og vi forbinder som oftest landet med karneval, fest og farver. Brasilien har dog inden for de seneste år oplevelet stor økonomisk fremgang, og dette har medført en stor uddannelsesmæssig fremgang i landet. Brasilien er derfor den ideelle destination for dig, som drømmer om at studere i et land, som både byder på store faglige og kulturelle oplevelser.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

3 tips til din legatsøgning

Et udlandsophold er en investering i din fremtid. Du får et internationalt netværk, lærer en ny kultur at kende og får en erfaring på dit CV, der er guld værd, når du skal søge dit første job.Men hvad med økonomien? Her samler vi vores bedste tips til legatsøgning til dig, der drømmer om at studere i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Marc Künkel Pedersen, Michigan, USA

Gør det! Lige meget hvor i USA, du overvejer at tage til, så tag afsted. Oplev kulturen, bo på campus sammen med tusinde andre studerende og få bekræftet alle dine fordomme om cheerleaders, atleter og alle de andre kliker, der er på college. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-08-2020

Studér i Peru - Alt du skal vide

Peru er et fantastisk land, der byder på meget forskelligt. I Peru kan du surfte, vandre, spise dig mæt i eksotisk mad og meget mere. Folkefærdet er kendt for at være velkomne og hjælpsomme. Som studerende vil du opleve et højt niveau, og engagerede medstuderende. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Norge: Alt du skal vide

Vil du gerne studere i verdens bedste land at bo i? Så tag din uddannelse i Norge! Vi har samlet alt du skal vide om ansøgning, bolig og det norske uddannelsessystem her. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-10-2017

FAQ om udveksling og udlandsstudier

Du vil gerne studere i udlandet. God beslutning, men du har sikkert en masse spørgsmål om, hvordan du lige griber det hele an. Helt forståeligt, og vi har derfor samlet de 10 hyppigste spørgsmål og svar lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Storbritannien: Alt du skal vide

En uddannelse i Storbritannien er en mulighed for at fordybe dig i en uddannelsestradition, der stammer langt tilbage. I Storbritannien finder du nogle af verdens højest rangerede univeristeter, og du er sikret en uddannelse på et højt fagligt niveau.

Læs mere
Sidst opdateret 28-08-2020

Studér i Thailand: Alt du skal vide

Tag til smilenes land og få en oplevelse du sent vil glemme. Det thailandske folkefærd er kendt for deres smil og deresimødekommenhed. Som international studerende i Thailand vil du uden tvivl blive rigere på oplevelser og venner. Uanset hvor i landet du vælger at læse, vil du alle steder støde på nye oplevelser. Du vil kunne opleve smuk natur og travle storbyer som ingen andre steder. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2016

Følg en bioanalytikerstuderende i praktik i Grønland

”Naturen i Grønland er jo virkelig fascinerende. Praktikopholdet har også udviklet mig meget både personligt og fagligt. Jeg blev kastet ud i nogle ting, som jeg måske ikke ellers ville gøre – eller som jeg ville sige nej til herhjemme,” fortæller Malene Hykkelbjerg Nielsen på 22 år om sit ni uger lange praktikophold i Grønland.

Læs mere
Sidst opdateret 16-06-2021

Bedste universiteter i USA 2020

Hvilket er det bedste universitet i USA?  Vi har samlet top 10 universiteter i USA herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i USA der er bedst. 

Læs mere