Vis studentum.dk som: Mobile

Mød landsholdsspilleren Rikke Sevecke

Rikke Sevecke: Fra college fodbold i USA til A-landsholdet!

Rikke Sevecke har spillet i den måske bedste klub indenfor kvindefodbold i Danmark, nemlig Brøndby IF, hun har spillet fodbold i to af de største kvinde-ligaer i verden, nemlig Premier League og Ligue 1 og så har hun spillet college fodbold i USA. 

Rikke Sevecke er en ud af mange atleter, der brugte et college ophold i USA som springbræt til sin karriere. Vores partnere fra CSUSA, som hjælper atleter med at realisere deres drømme om at dyrke sport i USA, har haft fornøjelsen af at interviewe Rikke, du kan læse interviewet nedenfor: 

Rikke tog i august 2017 afsted  til University of Northwestern Ohio (UNOH), som ligger i Lima, Ohio og spillede en sæson for ”The Racers” som de kaldes.

Rikke er et vaskeægte eksempel på at College fodbold i USA, kan være med til at levere spillere på højeste niveau. Rikke blev hurtigt en fast del af det dansk A-landshold efter hendes hjemkomst fra USA. I hendes ene sæson i USA endte hun med at spille 24 kampe og lave 8 mål og 10 assists, hvilket man må sige er imponerende.

Den tidligere Brøndbyspiller, er til dagligt professionel fodboldspiller for den engelske Permier League klub Everton, samtidig med at hun er fast invetar på kvindelandsholdet. 

Hvordan har din oplevelse på College i USA været?

"Det er en beslutning jeg aldrig har fortrudt. Jeg havde brug for noget nyt, en oplevelse for livet og det må siges var, hvad jeg fik. Jeg spillede på hold med folk fra 11 andre lande og lærte af den grund mange forskellige kulturer at kende.

Når jeg tænker tilbage på min oplevelse på college i USA er det med glæde og sorg.
Glæde, fordi jeg erfaret meget med fodbolden og samtidig skabte nye bånd med folk forskellige steder i hele verden. Sorg, fordi jeg nu kommer til at savne det hele, fodbolden og ikke mindst de fantastiske mennesker."

Hvad er det bedste ved at gå på College i USA?

"Hvis jeg skal sige en ting, jeg var allermest vild med omkring college, så var det at have alt tæt på mig. Fodbolden lå lige om hjørnet fra vores dorms (lejlighederne vi boede i), skolen lå lige ned af den ene gade og vigtigst af alt mine venner var omkring mig, til at støtte, til at give et kram, når der var brug for det og generelt bare være der for én."

Hvad har dit ophold på College i USA betydet for dig som fodboldspiller?

"Fodboldmæssigt fik jeg lov til at udfolde mig som spiller. Jeg fik mere ansvar end jeg før havde været vant til og det gav mig selvtillid. Troen på egne evner. Jeg voksede personligt, men også i mit spil, hvilket jeg har kunnet drage stor fordel af sidenhen."

Kan du anbefale andre at tage af sted på College til USA?

"Jeg vil helt klart anbefale andre at tage af sted! Hvis du har en drøm om at komme til udlandet og gå på College eller tanken bare lige har strejfet dig, så synes jeg du skal følge den. Hellere gøre det end at se tilbage og fortryde du ikke tog springet. Grib chancen og få en oplevelse for livet og ikke mindst venner for livet."

Drømmer du om at dyrke sport i USA? 

Har du også en drøm om at studere og dyrke sport i USA? Drømmer du om at følge i Rikkes fodspor? Så kan CSUSA hjælpe dig på din vej! Team CSUSA har stor erfaring og har siden de begyndte i 2007, hjulpet mere end 2300+ studerende fra 30+ lande til college i USA. 

Få en gratis vurdering her!

Senest opdateret: 27 apr 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 28-04-2022

Livet som college spiller, mød Joel Rydstrand!

Her kan du læse om Joel Rydstrands utrolige college-fodboldkarriere, som CSUSA hjalp ham i gang med. Joels fodboldkarriere blev sparket i gang i Sverige, hvor han ikke fik meget spilletid. Dette resulterede i, at Joel i samarbejde med CSUSA drog afsted til USA for at spille college-fodbold. CSUSA har fanget Joel efter hans college-fodboldkarriere er afsluttet, du kan læse hvad han havde at sige her!

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Tine Kowalewski Jahnsen, Montréal, Canada

Generelt brugte jeg størstedelen af min fritid sammen med andre, og selvom jeg normalvis godt kan have brug for bare at være i mit eget selskab, så nød jeg virkelig at få nye venner og slappe af og lave noget andet end skole sammen med dem hele tiden, da det også var én af mine store motivationsfaktorer for at tage på udveksling.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Andrea Falk Pedersen, Monterrey, Mexico

Det, som jeg mindes tydeligst og til tider også savner, er det stærke sociale fællesskab blandt de udvekslingsstuderende og muligheden for spontanitet – som gav hverdagen et ekstra pift, samt de mange timers arbejde på at skitsere og modellere et projekt.  Det sidstnævnte var nok ikke det bedste, men set i bakspejlet, gav det det bedste læringsudbytte rent fagligt.

Læs mere
Sidst opdateret 16-06-2021

Bedste universiteter i Verden 2020

Hvilket er det bedste universitet i Verden? Vi har samlet top 10 universiteter i Verden herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Verden der er bedst. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-11-2020

Udveksling under Covid-19

Har du overvejet at tage på udveksling i udlandet i forbindelse med dit studie? Så har du sikkert genovervejet din situation efter Covid-19 kom i udbrud. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-04-2022

Idrætsstipendium i USA

Hvorfor ikke få en hel eller dele af en uddannelse finansieret i USA, mens du dyrker idræt på højt niveau? Med et idrætsstipendium kan du nemlig kombinere 'the college experience' med din favoritsport på et plan, der næsten er det samme, som at være professionel.

Læs mere
Sidst opdateret 06-04-2022

Studér i USA: Alt du skal vide

NYC, San Diego, Chicago, LA, Boston, Portland eller San Francisco? Mulighederne for at studere i USA er næsten uendelige - lige meget om du elsker ski eller surf, så kan du finde en by og et uni, der passer til dig i USA. Tag et semester, et år eller hele din uddannelse i USA og tilegn dig nye kompetencer, erfaringer og få minder for livet!  

Læs mere
Sidst opdateret 06-06-2019

Sundhedsfaglig rejse i sabbatåret med Try Medics

Overvejer du en sundhedsfaglig uddannelse? Kom 4-12 uger i observationspraktik på et hospital i udlandet og få indsigt i sundhedsfagligt arbejde ved at følge hospitalspersonale.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Magnus Kristensen, Victoria, Canada

Man kan opleve en masse, og alle udvekslingsstuderende er imødekommende og venlige. Dette er selvfølgelig mere forventeligt, da de selv har valgt at tage på udveksling, men det er nemlig de lokale studerende, som også er super imødekommende og gerne vil vide mere om ens hjemland og kultur. Det sociale liv og alsidigheden på Vancouver Island gør, at man kan tilbringe et helt semester der og rejse konstant, men stadig ikke har oplevet det hele.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Anne Louise Ellingsøe, Atlanta, USA

Det bedste var at få lidt luftforandring. Det var enormt befriende at opleve et liv og en hverdag uden for Danmarks grænser og at få ny viden, indsigt og perspektiv. Samtidig var det bare vanvittigt fedt at få lov til at bo 5 måneder i en storby sammen med en masse spændende mennesker fra hele verden.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

Bliv klar til udlandsstudier med en sprogtest

Drømmer du om at studere i udlandet? Inden du kan komme ind på din drømmeuddannelse i udlandet, skal du ofte have taget en sprogtest. Her kan du læse om de forskellige sprogtests og finde ud af hvilken en, der er den rette for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 09-01-2018

Gi’ din karriere et boost - med en udveksling

Har du overvejet at tage på udveksling? Enten med eller udenom studiet? Vi har samlet 6 gode grunde til, hvorfor det er en god ide! 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Italien: Alt du skal vide

Over 30000 internationale studerende vælger at studere i Italien, og det er der en grund til! Italien er et fantastisk land, der er rig på forskellige kulturer. Det er hjemsted for noget af den flotteste arkitektur i verdenen, samtidig er det støvleformede land hjemsted for nogen af verdens ældste universiteter. Der er noget for enhver smag i Italien, så om du er til sne i alperne eller sol i syden, så er Italien noget for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Singapore: Alt du skal vide

Studerende er tiltrukket af Singapore for deres velrenommerede uddannelsessystem. Singapores seks lokale universiteter giver  studerende mulighed for at studere på bachelor-, kandidat- eller doktorgradsniveau i en lang række forskellige programmer. Alle universiteterne deler visionen om at give lokale og internationale studerende en uddannelse, der vil gøre dem klar til nutudens arbejdsmarked, og fremtidens verden. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-06-2021

Bedste universiteter i England

England er, som destination, det absolutte førstevalg for tusindvis af internationale studerende. Det skyldes ganske enkelt, at nogle af verdens bedste og mest prestigefyldte universiteter findes i Storbritannien. Se listen her. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Den ultimative guide til TOEFL-testen

Skal du til TOEFL-test, men er i tvivl, om du kan bestå? Læs den her guide med håndgribelige råd, der sikrer dig et godt resultat! 

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2019

Din guide til TOEFL-testen

Du er nok stødt på TOEFL en del gange, når du har set på uddannelser i USA eller andre engelsksprogede lande. Det er ikke tilfældigt. Sprogtesten har nemlig mere end 50 år bag sig. I dag er der mere end 9.000 universiteter i verden, der kræver, at du har bestået TOEFL.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2020

Guide til dit udlandsstudie i Los Angeles

Har du et brændende ønske om at studere i englenes by - Los Angeles, og udforske byens fænomenale oplevelser og attraktioner? Los Angeles er USA's næststørste by, og dette er selvfølgelig ensbetydende med, at byen byder på det hele!

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Stinne Nøttrup, Montréal, Canada

Jeg synes, at Montréal er en rigtig fed by med masser af muligheder og plads til alle slags mennesker. Det er en meget multikulturel by, hvor mennesker fra hele verden bor. Blandingen mellem engelsk og fransk har også sin charme! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2016

5 bud på frivilligt arbejde i udlandet

Frivilligt arbejde i udlandet bidrager blandt andet til bedre sprogkundskaber og kulturforståelse.Der er mulighed for at arbejde med dyr, gadebørn, miljø, undervisning og meget andet. Endelig vil du med et frivilligt arbejde i udlandet blive udfordret og få erfaringer, som anerkendes både i erhvervslivet og uddannelsessektoren. 

Læs mere