Mød landsholdsspilleren Rikke Sevecke

Mød Rikke, der har spillet fodbold i de to største kvinde-ligaer i verden; Premier League og Ligue 1, men som startede sin rejse med college fodbold i USA! 

Rikke Sevecke: Fra college fodbold i USA til A-landsholdet!

Rikke Sevecke har spillet i den måske bedste klub indenfor kvindefodbold i Danmark, nemlig Brøndby IF, hun har spillet fodbold i to af de største kvinde-ligaer i verden, nemlig Premier League og Ligue 1 og så har hun spillet college fodbold i USA. 

Rikke Sevecke er en ud af mange atleter, der brugte et college ophold i USA som springbræt til sin karriere. Vores partnere fra CSUSA, som hjælper atleter med at realisere deres drømme om at dyrke sport i USA, har haft fornøjelsen af at interviewe Rikke, du kan læse interviewet nedenfor: 

Rikke tog i august 2017 afsted  til University of Northwestern Ohio (UNOH), som ligger i Lima, Ohio og spillede en sæson for ”The Racers” som de kaldes.

Rikke er et vaskeægte eksempel på at College fodbold i USA, kan være med til at levere spillere på højeste niveau. Rikke blev hurtigt en fast del af det dansk A-landshold efter hendes hjemkomst fra USA. I hendes ene sæson i USA endte hun med at spille 24 kampe og lave 8 mål og 10 assists, hvilket man må sige er imponerende.

Den tidligere Brøndbyspiller, er til dagligt professionel fodboldspiller for den engelske Permier League klub Everton, samtidig med at hun er fast invetar på kvindelandsholdet. 

Hvordan har din oplevelse på College i USA været?

"Det er en beslutning jeg aldrig har fortrudt. Jeg havde brug for noget nyt, en oplevelse for livet og det må siges var, hvad jeg fik. Jeg spillede på hold med folk fra 11 andre lande og lærte af den grund mange forskellige kulturer at kende.

Når jeg tænker tilbage på min oplevelse på college i USA er det med glæde og sorg.
Glæde, fordi jeg erfaret meget med fodbolden og samtidig skabte nye bånd med folk forskellige steder i hele verden. Sorg, fordi jeg nu kommer til at savne det hele, fodbolden og ikke mindst de fantastiske mennesker."

Hvad er det bedste ved at gå på College i USA?

"Hvis jeg skal sige en ting, jeg var allermest vild med omkring college, så var det at have alt tæt på mig. Fodbolden lå lige om hjørnet fra vores dorms (lejlighederne vi boede i), skolen lå lige ned af den ene gade og vigtigst af alt mine venner var omkring mig, til at støtte, til at give et kram, når der var brug for det og generelt bare være der for én."

Hvad har dit ophold på College i USA betydet for dig som fodboldspiller?

"Fodboldmæssigt fik jeg lov til at udfolde mig som spiller. Jeg fik mere ansvar end jeg før havde været vant til og det gav mig selvtillid. Troen på egne evner. Jeg voksede personligt, men også i mit spil, hvilket jeg har kunnet drage stor fordel af sidenhen."

Kan du anbefale andre at tage af sted på College til USA?

"Jeg vil helt klart anbefale andre at tage af sted! Hvis du har en drøm om at komme til udlandet og gå på College eller tanken bare lige har strejfet dig, så synes jeg du skal følge den. Hellere gøre det end at se tilbage og fortryde du ikke tog springet. Grib chancen og få en oplevelse for livet og ikke mindst venner for livet."

Drømmer du om at dyrke sport i USA? 

Har du også en drøm om at studere og dyrke sport i USA? Drømmer du om at følge i Rikkes fodspor? Så kan CSUSA hjælpe dig på din vej! Team CSUSA har stor erfaring og har siden de begyndte i 2007, hjulpet mere end 2300+ studerende fra 30+ lande til college i USA. 

Få en gratis vurdering her!


Annoncer

Du er måske også interesseret i: