Vis studentum.dk som: Mobile

Helena Jørgensen, Beijing, Kina

Navn: Helena Jørgensen

Alder: 21 år

Udvekslingsby/land/universitet: 
Beijing/Kina/University of International Business and Economics

Uddannelse i Danmark: 

HA(Kom.) på CBS

Hvornår rejste du?

Efteråret 2019

udveksling kina

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Beijing?

Til at starte med var det egentlig ikke Beijing, jeg drømte om at komme på udveksling til. I første runde søgte jeg Singapore og Hong Kong, men fordi snittet var ekstremt højt blev jeg ikke accepteret. En del af formålet med mit udvekslingsophold var at profilere mig og bo i en handelsby, fordi jeg på sigt gerne vil arbejde i Asien. Derfor tænkte jeg “Hvor er det ellers mest businesswise at tage hen i Asien?”. 

I anden runde valgte jeg at søge Beijing og Shanghai, hvor jeg så kom ind på University of International Business and Economics i Beijing. Chancen for at jeg flytter til Singapore eller Hong Kong for at arbejde, når jeg er færdiguddannet, er større end, at jeg flytter til Beijing, derfor er jeg rigtig glad for, at jeg har prøvet at bo det mest kinesiske sted i Kina, som man overhovedet kan. 


Hvordan var studielivet i Beijing?

I Beijing går man på uni på en mere gymnasieagtig måde med løbende afleveringer, mødepligt og en samlet årskarakter i stedet en eksamenskarakter, der står alene. Det gør at niveauet generelt er lidt lavere, men at man skal deltage mere i løbet af semestret.

Jeg syntes, at det var fedt at tage de fag, der handlede om Kina. Jeg havde et fag, der hed Business Essentials in China, hvilket gav mig en forståelse for, hvordan landet udvikler sig, og hvordan kinesere laver business. 

Hvad brugte du din fritid på?

I Beijing gik jeg rigtig meget i byen med de andre udvekslingsstuderende. Nattelivet er vildt fedt, der er rigtig mange promoters i Beijing, og som dansk udvekslingsstuderende kommer man gratis ind på klubberne og får gratis alkohol - forestil dig lige hvor mange penge, man sparer på et halvt år! Hver weekend i Kina var jeg også ude at se attraktioner, der er så mange, at det er helt umuligt at se dem alle. Min fritid i Beijing kan beskrives med: Party om natten - tømmermænd på den kinesiske mur om dagen.

Udover weekenderne i Kina rejste jeg også rundt for at se resten af Asien. Transportmulighederne fra Beijing er rigtig gode, hvilket gjorde det nemt og billigt at komme rundt. Jeg var i Japan, Korea, Thailand, Vietnam og Shanghai. Jeg var i Shanghai i 5 dage, hvor top 1 attraktionen på Google er dens skyline, hvilket er en stor kontrast til Beijing, hvor der er meget mere kultur. 


Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Beijing?

Jeg tror rigtig mange vælger at svare 'det sociale', når de bliver spurgt om, hvad det bedste ved deres udvekslingsophold var, men jeg tror, det gik mere op for mig, hvor glad jeg er for mine venner hjemme i Danmark. Det sociale er dog rigtig nemt i Kina, fordi de er så langt fremme technology-wise. På under en dag var jeg forbundet med alle de andre udvekslingsstuderende i Beijing på WeChat. 

Jeg tror, det fedeste for mig var, at jeg knækkede koden til Kina. Jeg fik en wow-følelse efter at have boet i Kina. Jeg føler, at jeg har fået et kæmpe advantage ved at have kendskab til Kina og have det som min anden hjemmebane. 


Hvad overraskede dig ved dit udvekslingsophold i Beijing?

Det der overraskede mig mest var, hvor lidt kineserne snakker engelsk. Et godt råd er, at lære at sige øl og ris på kinesisk inden du tager afsted. Udover sproget overraskede det mig, hvor stort alting var, og hvor lille man føler sig i Kina - man er bare en lille brik. Det var også interessant, hvor meget regeringen bestemmer og regulerer. Alt er kontrolleret, men samtidig har man en følelse af, at man har rigtig mange muligheder. 

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Beijing?

  1. Tag væk fra Kina i Golden Week, som er kinesernes helt store ferieuge. Hver gang man skal ud af Kina, skal man søge Visum for at komme ind i landet igen, men op til Golden Week er der rigtig lang ventetid på Visum. Der var mange udvekslingsstuderende, der ikke kunne nå at få deres visum inden Golden Week, så de ikke kunne tage ud at rejse. Det er derfor en god idé at søge i starten af dit ophold.

  2. Sense - Kig dig omkring, sug ind. Og få dig en kinesisk ven, der kan give dig nogle insides om at være kineser.

  3. Rejs, fordi man har muligheden. Man kan hurtigt komme ind i sådan en hverdag, hvor man bare går i byen hver eneste weekend, men det er virkelig fedt at være ude at se ting. Så gør det. Stop op og kom afsted. 

Se dine uddannelsesmuligheder i Kina

Senest opdateret: 21 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-07-2020

Clara Geoffroy, Seoul, Sydkorea

Jeg blev meget positivt overrasket over koreanerne. De er enormt søde, og hele deres kultur er virkelig fascinerende, fordi den er så anderledes end den danske. Seoul i sig selv overraskede mig også, og jeg blev virkelig grebet af stemningen og byen.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Pernille Cathrine Pedersen, Singapore

Det bedste ved at være studerende i Singapore var det studieliv, jeg oplevede på campus. Jeg fik gode venskaber på tværs af kulturer med mennesker, jeg måske ikke havde taget kontakt til, hvis jeg mødte dem i Danmark. Men samtidig mødte jeg også en god portion søde danske studerende, som jeg stadig kan nyde en kop kaffe med i ny og næ. Så for mig var det sociale og venskaberne helt klart noget af det bedste ved at være udvekslingsstuderende i Singapore.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Aleksander Billesø, Borneo, Malaysia

Det var fedt at prøve en anderledes form for undervisning og få et afbræk fra studielivet hjemme i Danmark. En sidste ting, der var rart ved at være på udveksling var, at man ikke skulle tænke på andet end at være det sted, man var - ingen fritidsjob, ingen aftaler og ingen iPhone-calendar.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Olivia Karoline Fløe Lyng, Hong Kong, Kina

Det var helt vildt fedt, fordi at Hong Kong har så meget at byde på, og derfor havde vi altid nye ting at lave hver weekend. Fra Hong Kongs infamøse byliv til vandretur med camping på ødestrande. Fordi vi boede på campus og studielivet var så koncentreret, fik man hurtigt venner, og man fik venner fra alle mulige områder - alt for biotech til psykologi, hvilket gav vores samtale unikke perspektiver fra flere forskellige verdenssyn og metoder.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Joakim Niels Østergaard, Taipei, Taiwan

Et godt råd er, at man skal forsøge at lære bare en smule kinesisk, forinden man tager derhen og samtidig må man ikke lade dette skræmme en væk, fordi Taiwan er virkelig fusionen af vestlig og kinesisk kultur, og det kan virkelig give en indsigtsfuld oplevelse af den kultur, som en gang også eksisterede i Kina.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Camilla Reiflin Larsen, Ho Chi Minh City, Vietnam

Alle internationale studerende havde fået tilknyttet en vietnamesisk studerende, som man kunne gå til, hvis man havde problemer eller spørgsmål. Det gjorde, at jeg fik en bedre tilknytning til den vietnamesiske skolekultur og studielivet på skolen. Der var en god atmosfære, og vi blev behandlet på lige fod med de vietnamesiske studerende, hvilket gjorde det let at falde ind. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Minna Nadia Shukri, Ho Chi Minh City, Vietnam

Socialt har det været den skønneste oplevelse! Alle de internationale studerende har været så imødekommende, og vores vietnamesiske buddies har sørget for en del arrangementer i starten. Vi kunne godt selv have gjort mere resten af semesteret. Men vi har ofte været ude og spise sammen, været i byen osv. Jeg har fået tætte venner fra hele verden, og det er jeg simpelthen så taknemmelig for!

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Rebekka Hviid Kanstrup, Hong Kong, Kina

Home Kong

Studielivet var meget sjovt, fordi det var så anderledes. Kulturen i Hong Kong er meget anderledes end i Danmark, hvilket førte til mange sjove episoder. Bare det at være i klasselokale med asiater er anderledes, det var ikke unormalt, at folk lige tog en lur midt i undervisningen, eller sad og spillede Tetris og Pokemon.

Læs mere
Sidst opdateret 20-03-2019

Mathilde Stouby Strøm, Ho Chi Ming City, Vietnam

Socialt var det rigtig godt! Alle udvekslingsstudenter havde fået tilbudt en ”buddy” hjemmefra, som skulle komme og hente en i lufthavnen, finde simkort til en, hjælpe med bolig etc., hvilket gjorde man følte sig velkommen og mere tryg i en ellers meget hektisk by. Derudover var der et ”buddyteam”, der sørgede for arrangementer for alle os, hvilket betød city-tour, vietnamesisk undervisning, temafester, cooking-class etc., og det gjorde vi udvekslingsstudenter havde det rigtig fedt sammen socialt.

Læs mere