Frederikke Trave Func, Honolulu, Hawaii

Drømmer du om at opleve smukke Hawaii? Mød Frederikke, og hør om hendes oplevelser, da hun var på udveksling i Honolulu, Hawaii.

Frederikke Udveksling på Honolulu, Hawaii

Navn: Frederikke Trave Func

Alder: 23 år

Udvekslingsby/land/universitet: 
Honolulu/USA/Hawaii Pacific University (HPU)

Uddannelse i Danmark: 

HA(Kom.) på CBS

Hvornår rejste du?

Efteråret 2019

Udveksling Hawaii

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Hawaii?

Det var en god blanding af, at jeg gerne ville på udveksling i et engelsktalende land, der samtidig var eksotisk og langt væk fra noget, der mindede om Danmark. Hawaii var en så fjern og utænkelig rejsedestination, at jeg tænkte, det var en enestående mulighed, hvis man nogensinde skulle opleve det.


Hvordan var studielivet på Hawaii?

Studielivet på Hawaii mindede meget om gymnasiet. Det var holdundervisning med små klasser, forventet fremmøde, et lavere niveau og en karaktergivning, der ikke kun afhang af din endelige eksamen. Den form for undervisning er vist meget udbredt i hele USA. Det der var fedt ved lige netop HPU var, at universitetet er særligt kendt for diversitet. Der kommer besøgende udvekslingsstuderende fra hele verden, hvilket gav mange interessante inputs og perspektiver i undervisningen, hvilket jeg syntes var vildt fedt. Det gjorde også, at det var nemt at finde andre internationale venner, fordi det er lettere at knytte sig til dem fremfor de lokale.


Hvad brugte du din fritid på?

Min fritid kunne godt sammenlignes med en sabbatårsrejse. Jeg gik kun i skole ca. 15 timer om ugen, og eftersom jeg ikke havde visum til at arbejde, så gik fritiden rigtig meget med lange hiking-ture i den smukke natur, surfing flere gange på ugen, festlige aftener i byen, beach-volley på stranden, solnedgange over havet, campingture på North Shore, snorkling og dykning i Pacific Ocean, roadtrips til alle øens vidundere og generelt bare en masse sol og strand. Det var en livsstil, der var meget let at elske.


Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold på Hawaii?

Det bedste ved mit ophold var helt klart, at man levede i nuet, hvilket jeg tror gør sig gældende på de fleste udvekslingsophold. Kalenderen var tom i fire måneder, der var ingen påmindelser, ingen forpligtelser og ingen bekymringer. Alle aftaler var stort set spontane, så man kunne gøre lige præcis, hvad man havde lyst til. Det gav en følelse af, at man bare kunne sænke skuldrene, få noget luftforandring og suge ny viden, indtryk og oplevelser til sig. Det var total aloha spirit, og jeg elskede det! 

Hvad overraskede dig ved dit udvekslingsophold på Hawaii?

Det der overraskede mig mest ved mit ophold, det var nok de høje priser, selvom alle havde ”advaret” mig. Det er rigtig dyrt at leve på Hawaii, men når jeg ser tilbage på de fire måneder og på min tomme opsparing, så var det hver eneste krone værd.


Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Hawaii?

Stop med at overveje og kast dig ud i det uanset, om det gælder Hawaii eller en anden destination. Ellers forlænger du processen, kommer i tvivl, begynder at stresse og så dropper du det. Jeg kender ingen, der har fortrudt deres udvekslingsophold, men jeg kender mange, der fortryder, at de ikke greb chancen. Det er en lang procedure, man skal igennem, og det er mange penge, der skal spares op, så mit bedste råd er at tage en beslutning og gå i gang i god tid. Resten finder du helt naturligt ud af. På med JA-hatten og behold den på, mens du er afsted. Der er så mange gode oplevelser, smukke steder og spændende mennesker, der venter dig – særdeles på Hawaii.

Se dine uddannelsesmuligheder i USA


Annoncer