Vis studentum.dk som: Mobile

Frederikke Trave Func, Honolulu, Hawaii

Navn: Frederikke Trave Func

Alder: 23 år

Udvekslingsby/land/universitet: 
Honolulu/USA/Hawaii Pacific University (HPU)

Uddannelse i Danmark: 

HA(Kom.) på CBS

Hvornår rejste du?

Efteråret 2019

Udveksling Hawaii

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Hawaii?

Det var en god blanding af, at jeg gerne ville på udveksling i et engelsktalende land, der samtidig var eksotisk og langt væk fra noget, der mindede om Danmark. Hawaii var en så fjern og utænkelig rejsedestination, at jeg tænkte, det var en enestående mulighed, hvis man nogensinde skulle opleve det.


Hvordan var studielivet på Hawaii?

Studielivet på Hawaii mindede meget om gymnasiet. Det var holdundervisning med små klasser, forventet fremmøde, et lavere niveau og en karaktergivning, der ikke kun afhang af din endelige eksamen. Den form for undervisning er vist meget udbredt i hele USA. Det der var fedt ved lige netop HPU var, at universitetet er særligt kendt for diversitet. Der kommer besøgende udvekslingsstuderende fra hele verden, hvilket gav mange interessante inputs og perspektiver i undervisningen, hvilket jeg syntes var vildt fedt. Det gjorde også, at det var nemt at finde andre internationale venner, fordi det er lettere at knytte sig til dem fremfor de lokale.


Hvad brugte du din fritid på?

Min fritid kunne godt sammenlignes med en sabbatårsrejse. Jeg gik kun i skole ca. 15 timer om ugen, og eftersom jeg ikke havde visum til at arbejde, så gik fritiden rigtig meget med lange hiking-ture i den smukke natur, surfing flere gange på ugen, festlige aftener i byen, beach-volley på stranden, solnedgange over havet, campingture på North Shore, snorkling og dykning i Pacific Ocean, roadtrips til alle øens vidundere og generelt bare en masse sol og strand. Det var en livsstil, der var meget let at elske.


Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold på Hawaii?

Det bedste ved mit ophold var helt klart, at man levede i nuet, hvilket jeg tror gør sig gældende på de fleste udvekslingsophold. Kalenderen var tom i fire måneder, der var ingen påmindelser, ingen forpligtelser og ingen bekymringer. Alle aftaler var stort set spontane, så man kunne gøre lige præcis, hvad man havde lyst til. Det gav en følelse af, at man bare kunne sænke skuldrene, få noget luftforandring og suge ny viden, indtryk og oplevelser til sig. Det var total aloha spirit, og jeg elskede det! 

Hvad overraskede dig ved dit udvekslingsophold på Hawaii?

Det der overraskede mig mest ved mit ophold, det var nok de høje priser, selvom alle havde ”advaret” mig. Det er rigtig dyrt at leve på Hawaii, men når jeg ser tilbage på de fire måneder og på min tomme opsparing, så var det hver eneste krone værd.


Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Hawaii?

Stop med at overveje og kast dig ud i det uanset, om det gælder Hawaii eller en anden destination. Ellers forlænger du processen, kommer i tvivl, begynder at stresse og så dropper du det. Jeg kender ingen, der har fortrudt deres udvekslingsophold, men jeg kender mange, der fortryder, at de ikke greb chancen. Det er en lang procedure, man skal igennem, og det er mange penge, der skal spares op, så mit bedste råd er at tage en beslutning og gå i gang i god tid. Resten finder du helt naturligt ud af. På med JA-hatten og behold den på, mens du er afsted. Der er så mange gode oplevelser, smukke steder og spændende mennesker, der venter dig – særdeles på Hawaii.

Se dine uddannelsesmuligheder i USA

Senest opdateret: 21 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-07-2020

Jens Pedersen, San Diego, USA

San Diego og det at være på udveksling er meget socialt, så det meste af min fritid brugte jeg på at være sammen med mine nye roomies og venner. Vi tog bl.a. til sportsevents som baseball og football, da det er meget en fælles ting i San Diego, hvor alle bakker op om de lokale hold på uni. Udover det er der et stort kulturelt udbud, hvor der er rigtig mange fede events og koncerter. Jeg tog også på mange weekendture til b.la. Las Vegas, Hawaii og nationalparker i området.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Ann-Louise Blom, San Diego, USA

På San Diego State Universty havde vi mulighed for både at tage fag sammen med nationale studerende og internationale studerende. Det var virkelig lærerigt at se, hvordan studerende fra andre kulturer tænker og studerer på. Der var rigtig mange danskere afsted, hvilket gjorde det sociale virkelig hyggeligt, og fagligt var folk også meget engagerede.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Joan Juul, Montréal, Canada

Det var virkelig fedt at bo i en så multikulturel by. Montréal er virkelig fyldt med mennesker fra hele verden, og det er svært at give en stereotyp af, hvordan en person fra Montréal ser ud. Det giver en super fed vibe. Det er også en by med virkelig mange universiteter og studerende, så der er massere ting at lave for studerende. Noget af det fedeste har også været at møde så mange nye mennesker og få nye venner fra forskellige steder i verdenen.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2019

Mark Henriksen, Oregon, USA

Man skal tage til OSU, hvis man gerne vil opleve et universitet, som ikke er alt for stort med gode muligheder for social intimitet, samtidig med at skolen heller ikke er for lille. Der er en meget speciel atmosfære på OSU, og hvis man kan finde sig nogle gode kammerater, kan man få et fantastisk studieophold – det havde jeg i hvert fald.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Tine Kowalewski Jahnsen, Montréal, Canada

Generelt brugte jeg størstedelen af min fritid sammen med andre, og selvom jeg normalvis godt kan have brug for bare at være i mit eget selskab, så nød jeg virkelig at få nye venner og slappe af og lave noget andet end skole sammen med dem hele tiden, da det også var én af mine store motivationsfaktorer for at tage på udveksling.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Marc Künkel Pedersen, Michigan, USA

Gør det! Lige meget hvor i USA, du overvejer at tage til, så tag afsted. Oplev kulturen, bo på campus sammen med tusinde andre studerende og få bekræftet alle dine fordomme om cheerleaders, atleter og alle de andre kliker, der er på college. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Laura Hoff Larsen, Toronto, Canada

Socialt var det over alt forventning. Vi var gode til at ses, før semestret endnu var startet og støttede op om fester. Det var også fantastisk at møde så mange dejlige mennesker og få oplevet en fantastisk natur - en natur, som du ikke lige kan finde i DK!

Læs mere
Sidst opdateret 22-07-2020

Martin Krogh, Californien, USA

Jeg elsker alt, hvad der har med Sol, sommer og strand at gøre, hvilket var grunden til at jeg valgte Californien. Staten har det hele. Du kan bo 5 minutter fra stranden, og du kan køre to timer og være på ski, hvilket er noget jeg sætter pris på.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Gustav Emil Thuesen, Vancouver, Canada

Jeg føler, at jeg lærte en masse fagligt fra den undervisning, jeg modtog. Derudover har jeg fået en masse fede oplevelser i den vilde natur, som ligger lige i ens “baghave”. Men det bedste er nok de venskaber, jeg fik, imens jeg var på udveksling. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Magnus Kristensen, Victoria, Canada

Man kan opleve en masse, og alle udvekslingsstuderende er imødekommende og venlige. Dette er selvfølgelig mere forventeligt, da de selv har valgt at tage på udveksling, men det er nemlig de lokale studerende, som også er super imødekommende og gerne vil vide mere om ens hjemland og kultur. Det sociale liv og alsidigheden på Vancouver Island gør, at man kan tilbringe et helt semester der og rejse konstant, men stadig ikke har oplevet det hele.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Andrea Falk Pedersen, Monterrey, Mexico

Det, som jeg mindes tydeligst og til tider også savner, er det stærke sociale fællesskab blandt de udvekslingsstuderende og muligheden for spontanitet – som gav hverdagen et ekstra pift, samt de mange timers arbejde på at skitsere og modellere et projekt.  Det sidstnævnte var nok ikke det bedste, men set i bakspejlet, gav det det bedste læringsudbytte rent fagligt.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Stinne Nøttrup, Montréal, Canada

Jeg synes, at Montréal er en rigtig fed by med masser af muligheder og plads til alle slags mennesker. Det er en meget multikulturel by, hvor mennesker fra hele verden bor. Blandingen mellem engelsk og fransk har også sin charme! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Anne Louise Ellingsøe, Atlanta, USA

Det bedste var at få lidt luftforandring. Det var enormt befriende at opleve et liv og en hverdag uden for Danmarks grænser og at få ny viden, indsigt og perspektiv. Samtidig var det bare vanvittigt fedt at få lov til at bo 5 måneder i en storby sammen med en masse spændende mennesker fra hele verden.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Laura Kristine Tobiasssen Grell, Montréal, Canada

Det er lidt nødvendigt at være opsøgende i starten for at finde venner og skabe sig et socialt liv. Men ellers bare nyd det, lad være med at tage skolen alt for tungt og tag på så mange weekendture som økonomien og overskuddet rækker til - det er klart der, at jeg har fået nogle af mine bedste minder!

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Kathrine Stentebjerg, San Diego, USA

Jeg har altid gerne ville til USA på udveksling, fordi jeg gerne vil prøve at være en del af the college experience, red cup parties, et stort campus og gode sportsfaciliteter.

Det bedste ved udvekslingen var at få en ny hverdag med konstant godt vejr og ingen bekymringer. Jeg havde meget mere tid, bl.a. fordi man ikke må have et studiejob på udveksling.

Læs mere