Vis studentum.dk som: Mobile

Andrea Falk Pedersen, Monterrey, Mexico

Navn: Andrea Falk Pedersen

Alder: 23 år

Udvekslingsby/land/universitet:
Monterrey, Mexico, Tecnológico de Monterrey

Uddannelse i Danmark: Arkitektur & Design på Aalborg Universitet

Hvornår rejste du?

Efteråret 2016

Mexico

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Monterrey?

Jeg har rejst i Mexico og oplevet Maya kulturen og dens fantastiske bygningsværker. Men ét er at være turist, noget andet er at gå på universitet og studere kulturen og arkitekturen herigennem. Jeg valgte at tage på udveksling i Mexico, fordi jeg var draget af kulturen, menneskene, sproget, arkitekturen og universitets uddannelsesform. En kultur som adskiller sig markant fra den danske.

Hvordan var studielivet i Monterrey?

Aalborg Universitet er meget gruppeorienteret. I Monterrey er arbejdsformen anderledes. Den bygger på individuelt og selvstændigt arbejde, hvilket jeg synes var meget berigende rent fagligt, kompetence- og læringsmæssigt. Skolesystemet i Monterrey er meget afslappet i forhold til kvaliteten af ens arbejde. Jeg følte at underviserne gik mere op i kvantitet, fremfor kvalitet. Jeg ”producerede” meget, men i et lavere niveau end på AAU.

Selve campuset var stort og flot – det er tydeligt, at det er et velhavende og anerkendt universitet i Mexico. Men selve byen Monterrey er ikke så inspirerende. Jeg blev opfordret til aldrig at gå alene efter mørkets frembrud. Universitet rådede os til ikke at ”skilte med”, at vi var studerende på universitet. Dette skyldes at mange af de studerende var børn af velhavende forældre, hvorfor der var farer for kidnapning. Jeg følte dog ikke denne farer eller utryghed, dette skyldtes højest sandsynligt at jeg rejste med en rigtig god ven fra Arkitektur og Design. Vi boede i det samme boligkompleks, vi havde de samme fag, den samme omgangskreds, fulgtes til diverse arrangementer, lavede mad, og hjalp hinanden. Det var en kæmpe tryghed, og jeg følte mig aldrig alene. Der er rigtig mange sociale arrangementer og komsammen blandt de internationale studerende. Jeg blev også veninder med et par lokale fra universitet. De tog virkelig godt imod mig og viste mig den bedste side af Monterrey.

Hvad brugte du din fritid på?

I Monterrey får du rigtig meget for pengene – alt er billigt. Det gav rig mulighed for spontanitet i hverdagen, som f.eks. at gå ud at spise, gå i biografen og tage på små turer i ny og næ. Vi var en flok udvekslingsstuderende fra henholdsvis Sverige, Peru, og Danmark som lejede en minibus og kørte ud i det mexicanske landskab i nogle weekender. Hallelujah det var fedt! Nogle af os ses også den dag i dag.

Hvad var det bedste ved dit udvekslingophold i Monterrey?

Det, som jeg mindes tydeligst og til tider også savner, er det stærke sociale fællesskab blandt de udvekslingsstuderende og muligheden for spontanitet – som gav hverdagen et ekstra pift, samt de mange timers arbejde på at skitsere og modellere et projekt. Det sidstnævnte var nok ikke det bedste, men set i bakspejlet, gav det det bedste læringsudbytte rent fagligt.

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Monterrey?

Det var overraskende og til dels også skræmmende at opleve, hvordan der i bybilledet af og til kom kørende politibiler med 2-3 politimænd stående på ladet med maskinpistoler.

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Monterrey?

Man skal være opmærksom på, at de fag man vælger, er de rigtige fag i første uge af semesteret, fordi deres system ikke tillader, at man skifter.

Jeg kom et par dage før semesterstart og havde i de dage lidt besvær med at finde bolig. Så jeg vil råde til, at man finder en bolig i god tid. Jeg var meget heldig med at få et værelse i et forholdsvis nyt lejlighedskompleks, hvor jeg delte lejlighed med 2 italienere. Det var et rigtig godt sted at bo, det lå 2 min. væk fra universitetet. Lejligheden tilbød vask, fitness og et stort study-room til de studerende, hvilket jeg benyttede mig rigtig meget af. Dertil havde de kæmpe tagterrasse med mulighed for at kunne grille. I fællesområdet sidder en sød, dog lidt forvirret administrator, som er til rådighed og klar til at hjælpe en. Jeg kan klart anbefale dette sted at bo: Apart (Cipreses 2409, Cerro de La Silla, 64810 Monterrey, N.L).

Ta’ en ven/veninde under armen og vamos a Mexico!

Se dine uddannelsesmuligheder i Mexico

Senest opdateret: 21 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-07-2020

Ann-Louise Blom, San Diego, USA

På San Diego State Universty havde vi mulighed for både at tage fag sammen med nationale studerende og internationale studerende. Det var virkelig lærerigt at se, hvordan studerende fra andre kulturer tænker og studerer på. Der var rigtig mange danskere afsted, hvilket gjorde det sociale virkelig hyggeligt, og fagligt var folk også meget engagerede.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Gustav Emil Thuesen, Vancouver, Canada

Jeg føler, at jeg lærte en masse fagligt fra den undervisning, jeg modtog. Derudover har jeg fået en masse fede oplevelser i den vilde natur, som ligger lige i ens “baghave”. Men det bedste er nok de venskaber, jeg fik, imens jeg var på udveksling. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Joan Juul, Montréal, Canada

Det var virkelig fedt at bo i en så multikulturel by. Montréal er virkelig fyldt med mennesker fra hele verden, og det er svært at give en stereotyp af, hvordan en person fra Montréal ser ud. Det giver en super fed vibe. Det er også en by med virkelig mange universiteter og studerende, så der er massere ting at lave for studerende. Noget af det fedeste har også været at møde så mange nye mennesker og få nye venner fra forskellige steder i verdenen.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Jens Pedersen, San Diego, USA

San Diego og det at være på udveksling er meget socialt, så det meste af min fritid brugte jeg på at være sammen med mine nye roomies og venner. Vi tog bl.a. til sportsevents som baseball og football, da det er meget en fælles ting i San Diego, hvor alle bakker op om de lokale hold på uni. Udover det er der et stort kulturelt udbud, hvor der er rigtig mange fede events og koncerter. Jeg tog også på mange weekendture til b.la. Las Vegas, Hawaii og nationalparker i området.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Tine Kowalewski Jahnsen, Montréal, Canada

Generelt brugte jeg størstedelen af min fritid sammen med andre, og selvom jeg normalvis godt kan have brug for bare at være i mit eget selskab, så nød jeg virkelig at få nye venner og slappe af og lave noget andet end skole sammen med dem hele tiden, da det også var én af mine store motivationsfaktorer for at tage på udveksling.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Frederikke Trave Func, Honolulu, Hawaii

Min fritid kunne godt sammenlignes med en sabbatårsrejse. Jeg gik kun i skole ca. 15 timer om ugen, og eftersom jeg ikke havde visum til at arbejde, så gik fritiden rigtig meget med lange hiking-ture i den smukke natur, surfing flere gange på ugen, festlige aftener i byen, beach-volley, solnedgange, campingture, snorkling og dykning i Pacific Ocean, roadtrips til alle øens vidundere og generelt bare en masse sol og strand.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Stinne Nøttrup, Montréal, Canada

Jeg synes, at Montréal er en rigtig fed by med masser af muligheder og plads til alle slags mennesker. Det er en meget multikulturel by, hvor mennesker fra hele verden bor. Blandingen mellem engelsk og fransk har også sin charme! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Kathrine Stentebjerg, San Diego, USA

Jeg har altid gerne ville til USA på udveksling, fordi jeg gerne vil prøve at være en del af the college experience, red cup parties, et stort campus og gode sportsfaciliteter.

Det bedste ved udvekslingen var at få en ny hverdag med konstant godt vejr og ingen bekymringer. Jeg havde meget mere tid, bl.a. fordi man ikke må have et studiejob på udveksling.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Magnus Kristensen, Victoria, Canada

Man kan opleve en masse, og alle udvekslingsstuderende er imødekommende og venlige. Dette er selvfølgelig mere forventeligt, da de selv har valgt at tage på udveksling, men det er nemlig de lokale studerende, som også er super imødekommende og gerne vil vide mere om ens hjemland og kultur. Det sociale liv og alsidigheden på Vancouver Island gør, at man kan tilbringe et helt semester der og rejse konstant, men stadig ikke har oplevet det hele.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Laura Hoff Larsen, Toronto, Canada

Socialt var det over alt forventning. Vi var gode til at ses, før semestret endnu var startet og støttede op om fester. Det var også fantastisk at møde så mange dejlige mennesker og få oplevet en fantastisk natur - en natur, som du ikke lige kan finde i DK!

Læs mere
Sidst opdateret 22-07-2020

Martin Krogh, Californien, USA

Jeg elsker alt, hvad der har med Sol, sommer og strand at gøre, hvilket var grunden til at jeg valgte Californien. Staten har det hele. Du kan bo 5 minutter fra stranden, og du kan køre to timer og være på ski, hvilket er noget jeg sætter pris på.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2019

Mark Henriksen, Oregon, USA

Man skal tage til OSU, hvis man gerne vil opleve et universitet, som ikke er alt for stort med gode muligheder for social intimitet, samtidig med at skolen heller ikke er for lille. Der er en meget speciel atmosfære på OSU, og hvis man kan finde sig nogle gode kammerater, kan man få et fantastisk studieophold – det havde jeg i hvert fald.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Laura Kristine Tobiasssen Grell, Montréal, Canada

Det er lidt nødvendigt at være opsøgende i starten for at finde venner og skabe sig et socialt liv. Men ellers bare nyd det, lad være med at tage skolen alt for tungt og tag på så mange weekendture som økonomien og overskuddet rækker til - det er klart der, at jeg har fået nogle af mine bedste minder!

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Anne Louise Ellingsøe, Atlanta, USA

Det bedste var at få lidt luftforandring. Det var enormt befriende at opleve et liv og en hverdag uden for Danmarks grænser og at få ny viden, indsigt og perspektiv. Samtidig var det bare vanvittigt fedt at få lov til at bo 5 måneder i en storby sammen med en masse spændende mennesker fra hele verden.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Marc Künkel Pedersen, Michigan, USA

Gør det! Lige meget hvor i USA, du overvejer at tage til, så tag afsted. Oplev kulturen, bo på campus sammen med tusinde andre studerende og få bekræftet alle dine fordomme om cheerleaders, atleter og alle de andre kliker, der er på college. 

Læs mere