Viser 1-20 af 386
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 386
1
2
3
4
...
20

Bliv klogere på dine muligheder med en naturvidenskabelig uddannelse

Er du interesseret i astronomi, kemi, fysik eller biologi? Der findes mange forskellige naturvidenskabelige uddannelser alt efter, hvad der interesserer dig.

Studer naturvidenskab som HF-enkeltfag, på højskole eller som videregående uddannelse, hvor du gør karriere inden for faget. Med en naturvidenskabelig uddannelse kan du blandt andet arbejde med bæredygtig udvikling, i laboratorier og meget mere både i offentlige og private virksomheder.

Tag en naturvidenskabelige uddannelse og få en karriere med mange muligheder

Hvorfor studere en naturvidenskabelig uddannelse?

Verden har brug for veluddannede personer med kompetencer inden for de naturvidenskabelige fagområder. Du har derfor mange jobmuligheder både i Danmark og udlandet. 

De naturvidenskabelige fag fokuserer først og fremmest på, hvordan organismer i verden hænger sammen. Naturvidenskabeligt interesserede undersøger og forsøger at beskrive fænomener i naturen.

Uddannelserne giver blandt andet kompetencer til at:

 • forstå og anvende videnskabelige metoder
 • se løsninger på problemer
 • se forskellen på spekulationer og kanoniske fakta

De kundskaber du får i naturvidenskabelige fag med en naturvidenskabelig uddannelse skaber gode muligheder for at være med til at finde ny og bedre medicin, forudsige naturkatastrofer og forbedre miljøet.

Hvilke fag kan jeg studere inden for naturvidenskab?

En naturvidenskabsmand er en akademiker med en naturvidenskabelig retning, det vil sige at man under uddannelsestiden har trænet sig i at forstå og bruge videnskabelige metoder indenfor naturområdet.

Her finder du mere information om forskellige naturvidenskabelige fag:

For at blive naturvidenskabsmand skal du læse en videregående uddannelse inden for et naturvidenskabeligt fag, det kræver ofte specifikke adgangskrav i naturvidenskabelige fag fra gymnasiet.

Du kan også læse videre eksempelvis til civilingeniøreksamen. Det er Danmarks højeste ingeniørtitel, hvilket betyder, at du får en kandidatgrad i ingeniørvidenskab. Man kan også vælge at læse videre til doktor eller søge ind på en 3-årig Ph.D.-uddannelse som leder til en forskerposition på et universitet eller hospital.

Hvordan er jobmulighederne inden for naturvidenskab?

Arbejdsmarkedet for nyuddannede med naturvidenskabelig uddannelse er meget god. Særdeles gode er de for:

 • matematiker
 • fysikere
 • kemikere

Vi har nemlig i generationer oplevet mangel på personer med disse profiler og kompetencer. 

Fremtiden ser meget lys ud og hele tiden skabes nye beskæftigelser for uddannede naturvidenskabsmænd, også for biologer og geografer, som tidligere haft det lidt sværere, ser fremtiden meget positiv ud.

Naturvidenskabelige kandidater finder arbejde i såvel den private som den offentlige sektor. Det kan være alt fra kemiske virksomheder og bioteknologisk industri til hospitaler og forskningsinstitutioner.

Hvad kan jeg blive med en naturvidenskabelig uddannelse?

Du har mange jobmuligheder inden for naturvidenskab. Af populære uddannelser og jobprofiler inden for faget kan nævnes:

 • medicin uddannelsen
 • dyrlæge uddannelsen
 • medicinal biologi
 • biomedicin
 • molekylær biologi
 • nano-teknologi 
 • tandlæge uddannelsen

Du kan også studere den populære naturvidenskabelige bachelor på Roskilde Universitet, hvor du starter med at stifte bekendtskab med flere af fagene. Derefter vælger du selv din retning og toner din uddannelse mod dit drømmejob. 

Lyder en uddannelse i naturvidenskab som noget for dig? Se mere om dine muligheder her på siden.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
Relaterede kategorier