Viser 1-20 af 315
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 315
1
2
3
4
...
16

Mere om sprog og litteratur uddannelser i Danmark og udlandet

Drømmer du om at lære at tale et bestemt sprog eller forbedre dine sprogkundskaber eksempelvis i engelsk, italiensk eller fransk? Interesserer du dig for sprog, litteratur, samfundsforhold og kulturer? Og vil du måske studere et sprog og senere arbejde med din faglighed eksempelvis som tolk eller inden for kommunikation? 

Du har mange muligheder med en sprog og litteratur uddannelse. Du kan eksempelvis studere et hav af uddannelser på universitetet, tage på sprogrejse i udlandet, tage et sprogkursus på en højskole eller noget helt fjerde.

Studer en sprog og litteratur uddannelse - se dine muligheder her

Her på siden kan du læse mere om dine muligheder med sprog og litteratur uddannelser.

Studer sprog og litteratur på universitetet

Sproguddannelser på universitet indebærer meget mere and bare sprogstudiet. Du kan tage en hel eksamen indenfor et helt andet emne og samtidig lære dig et sprog gennem at læse uddannelsen på eksempelvis engelsk.

Du kan både læse almene 3 årige bachelor- og 2-årige kandidatuddannelser i sprog og litteratur på de danske universiteter. Du kan eksempelvis studere et rent sprogfag, som:

 • Dansk
 • Engelsk
 • Tysk
 • Fransk

Du kan også kombinere dit sprogfag med et andet fag. Det kan eksempelvis være kommunikation eller et kulturfag, hvor du toner din uddannelse mod et bredere spektrum af jobs. 

Du kan også vælge en uddannelse i sprog og litteratur, der ikke direkte handler om at lære at tale og skrive et bestemt sprog og dets dertilhørende kultur, såsom:

 • Retorik
 • Lingvistik
 • Litteraturvidenskab

Med en sproguddannelse forbereder du dig til en international verden, hvor sproget bliver en forudsætning for kommunikation både professionelt og privat.

Fra sprog til litteratur, samfundsforhold og kulturindsigt

Studerer du et sprog på universitet lærer du at tale, læse og skrive på det pågældende sprog. Du får et overblik over litteratur, kultur og samfundsforhold i landet.

Undervisningen er et samspil mellem:

 • forelæsninger
 • holdundervisning
 • oplæg og diskussioner
 • selvstændigt arbejde
 • gruppearbejde

De første 3 år ender med en stor opgave - dit bachelorprojekt - og du får den akademiske titel BA. Med en BA har du mulighed for at læse yderligere 2 år på kandidatuddannelsen, som afsluttes med det så kaldte speciale som du arbejder på i et halvt år. Her opnår du titlen cand. mag.

Studer sprog og litteratur på en erhvervsuddannelse

Hvis du er mere inde på at skaffe dig en erhvervsuddannelse på en kortere periode, kan en sproguddannelse som erhvervsuddannelse være et alternativ.

Et alternativ til en erhvervsuddannelse er at kombinere sprogstudier med volontørarbejde. På denne måde får du arbejdslivserfaring og kundskab i det lokale sprog.

For dig som ikke vil flytte hjemmefra eller fra sin hjemby findes sproguddannelser som fjernundervisning som alternativ. Du får større fleksibilitet og kan til og med arbejde under studierne.

Tag på sprogkursus på en højskole

Der er ikke bare på et universitet eller i udlandet, at du kan læse et sprog. Du kan også tage et sprogkursus på en højskole. At gå på en højskole indebærer mange spændende alternativer, eksempelvis læren om tegnesprog, fransk eller den kinesiske kultur.

Når du studerer sprog og litteratur på en højskole får du:

 • afprøvet om det er en uddannelse, du vil gå videre med og gøre til din karriere
 • faglig, kulturel og samfundsmæssig indsigt
 • venner og minder for livet
 • personlig udvikling

Du kan både tage på højskole i Danmark og udlandet, men uanset hvad du vælger, så får du hele pakken: Faglighed, personlig udvikling og minder for livet!

Sprogstudier i udlandet

Det findes rigtig mange sproguddannelser og kurser i udlandet. Den mest anvendte måde at læse en sproguddannelse i udlandet er via en formidler - det vil sige et bureau. Et bureau kan hjælpe dig med:

 • at oversætte dine karakterer
 • besvare spørgsmål
 • give dig råd om visum, bolighjælp mm.

Vil du hellere klare det hele selv, kan du vælge at studere en sproguddannelse i udlandet på egen hånd. Her skal du selv vælge en skole ud, som du kunne tænke dig at rejse til. Derefter kontakter du selv skolen, for at få den information du behøver. Længden på de forskellige uddannelser varierer meget.

Sprogrejser

Blandt dem som vil rejse til udlandet og læse en sproguddannelse er det meget populært at tage på en sprogrejse. Inden du rejser gennemfører du en test således, at du kommer i en klasse som passer til dine kundskaber.

Se listen af sprogrejser her

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7