Viser 1-20 af 100
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 100
1
2
3
4
5

uddannelse i sverige

Vil du studere i udlandet, men stadigvæk være tæt på dit hjemland? Så kan du med fordel tage en tur over sundet, og studere i Sverige. Med omkring 50 videregående uddannelsesinstititutioner fordelt over hele landet, kan du helt sikkert finde den skole der passer til dig. Er du fx til storbyliv og kultur, bør du overveje at se nærmere på Stockholm, Lund eller Gøteborg, alternativt kan du lade dig inspirere af nedenstående liste over de top 10 bedste universiteter i Sverige:

  1. Karolinska Institutet
  2. Uppsalas Universitet
  3. Lunds Universitet
  4. Stockholms Universitet
  5. Kungliga Tekniska Högskolan
  6. Chalmers tekniska högskola
  7. Göteborgs Universitet
  8. Sveriges Landbrugsuniversitet
  9. Umeås Universitet
  10. Linköpings Universitet

Som dansk studerende i Sverige vil du opdage, at svenskere på mange måder ligner danskere, derfor kan du forvente at du hurtigt vil falde til på en svensk uddannelsesinstitution.

Nordisk samarbejdsaftale sætter sig på lige fod med svenske ansøgere

Der er indgået en samarbejdsaftale mellem de nordiske lande, som sikrer at du kan søge en videregående uddannelse i Sverige, på lige fod med ansøgere fra Sverige, forudsat at du har en gymnasiel uddannelse. Er du allerede i gang med en uddannelse i Danmark, skal du ikke fortvivle. Du har nemlig også mulighed for at få overført sine danske emsaminer til dit nye uddannelsessted i Sverige. Du kan ydermere søge om at få din SU med til Sverige, da der er de samme krav som hvis du var studerende i Danmark.

Opbygning

Hvis du overvejer at studere i Sverige er det værd at bemærke at det svenske uddannelsessystem et opbygget på en anderledes måde end det danske. I Sverige kan man vælge at følge et program, ligesom vi kender det fra Danmark, på enten bachelor eller kandidatniveau. Er man til et mere ”frit” uddannelsesforløb, er der også mulighed for opbygge sin egen uddannelse hvor man komibinerer en række fritstående kurser. Dette er en mulighed vi ikke har i Danmark, derfor er det værd at overveje, da du har en unik mulighed for at skabe din egen faglige profil.

Eksamen i Sverige

Noget andet der adskiller uddannelsessystemet i Danmark og Sverige er ”eksamen”. I Sverige bruges betegnelsen ”eksamen” nemlig kun om den eller de endelige prøve der afslutter hele uddannelsen, mens vi i Danmark bruger betegnelsen om alle prøver der afslutter et kursus. Det vi kender som eksamen i danmark, betegnes i Sverige som ”tentamen”. Der findes fire forskellige former for ”tentamen” nemlig: Salstentamen, Hemtentamen, Mundtlig tentamen og Laboration.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus Sverige
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12