Vis studentum.dk som: Mobile

Cecilia Pedersen, Stockholm, Sverige

Navn: Cecilia Pedersen

Alder: 23 år

Udvekslingsby/land/universitet:

Stockholm, Sverige, Stockholm Business School

Uddannelse i Danmark: 

Engelsk og organisationskommunikation (EOK) på CBS

Hvornår rejste du? 

Efteråret 2018

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Stockholm?

Jeg valgte at tage på udveksling for at komme lidt væk fra studierne herhjemme og hverdagen. Jeg valgte udveksling i Stockholm, fordi jeg i Stockholm havde mulighed for at beholde mit studiejob. Jeg arbejder i en skandinavisk virksomhed, der også har kontor i Stockholm, det gav derfor god mening at tage til Stockholm. Stockholm er heller ikke længere væk, end at jeg nemt kunne tage til Danmark, hvilket jeg synes var rart.

Hvordan var studielivet i Stockholm?

På mange måder minder det at gå på uni i Stockholm meget om herhjemme, og man er ikke så meget fysisk på universitetet. Fagligt var niveauet ret meget lavere end i Danmark, hvilket jeg syntes var nice, det gjorde, at jeg havde mere tid til at chille og nyde at være på udveksling.

Inden jeg tog afsted, havde jeg tænkt, at jeg ville få en masse svenske venner. Jeg tænkte, at det var en af fordelene ved at tage på udveksling tæt på Danmark, så det var nemt at holde kontakten med dem, man blev venner med, men det skete ikke. På udveksling i Stockholm bliver man ligesom alle andre steder i verden sat sammen med de andre udvekslingsstuderende i starten, man skal derfor ikke regne med, at man nødvendigvis bliver venner med en svensker, men man bliver til gengæld venner med en masse ikke-svenskere.

Hvad brugte du din fritid på?

Jeg brugte det meste af min fritid på at hygge i Stockholm. I Sverige har man noget, der bliver kaldt 'fika', der er en slags kaffepause. Jeg kan varmt anbefale fika og kanelbullar. Udover det badede jeg og sejlede i kajak, da vejret var til det. Jeg fandt også et svensk fodboldhold, som jeg spillede med en gang i mellem. 

Jeg var ikke på ligeså mange ture ud af landet, som man ofte hører om på udveksling, fordi der ikke var så meget nyt for mig i Europa. Til gengæld er der noget, der hedder booze cruise til Finland, som vi var på et par gange. Og så havde vi vores ugentlige besøg på Slakthuset (en klub i Stockholm). 

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Stockholm?

Det bedste ved at være på udveksling var at have lidt mere space og komme væk fra alle daglige rutiner i Danmark. Man får en helt ny hverdag, hvor man intet har i kalenderen og ingen omgangskreds til at starte med. Det er et halvt år, hvor alt handler om mig mig mig, og hvad jeg har lyst til at lave nu og her. 

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Stockholm?

Det overraskede mig, at Stockholm er så dejlig en by. Der er virkelig smukt og dejligt, og er en super undervurderet by, måske fordi den ikke lyder så eksotisk for os danskere, og man ikke hører om så mange, der tager på ferie til Stockholm. 

Det overraskede mig også, at det faglige niveau var så lavt, men det kan også være, at det var det universitet, som jeg gik på. 

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Stockholm?

Tag afsted! Og start med at kigge på boligmuligheder tidligt, som dansker skal man ikke regne med at komme ind på et af kollegierne i Stockholm, og det kan være rigtig dyrt at finde noget selv. Boligpriserne er ca. 50% dyrere end i København.

Bring a warm sweater, det bliver koldt om vinteren.

Se dine uddannelsesmuligheder i Sverige

Senest opdateret: 21 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 04-03-2021

Mie Mester, Nantes, Frankrig

Det var selvfølgelig rigtig fedt at få lov til at bo der og samtidig få oplevet en ny by i Frankrig end sædvanlige Paris, som folk tager til. Jeg fik øvet mig en del på sproget, og jeg har lært, at det er tusind gange bedre at lære fransk af franskmænd og ikke af danskere. På grund af, at min udveksling var i Frankrig, var størstedelen af de andre udvekslingsstudenter fra min klasse også fra Europa, hvilket betyder, at de venner, som jeg har fået der, ikke er særlig langt væk.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Malene Sødergren, Colchester, England

Det en god ide at pakke en masse sportstøj, da der ikke dét, som du ikke kan lave på Campus. Det er verdens fedeste Campus, hvor du bogstavelig kan lave alt. Et andet godt råd er – don’t worry about your modules! Der er rigeligt med tid, når du kommer derover til at ændre og tilføje fag. De er meget fleksible.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Oskar Torp Massesson, Valencia, Spanien

I min fritid spillede jeg rigtig meget padel tennis i solen sammen med de andre udvekslingsstuderende. Padel tennis er rigtig stort i Spanien og er klart en sport, du SKAL prøve, hvis du er i Spanien. Alle UV's fakulteter har et tilhørende sportsfakultet, hvor der er gratis brug af tennis-, padel tennis-, beach volley-, basket- og fodboldbaner.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Albert Skyt Wilson, London, England

Jeg valgte at tage på udveksling, fordi jeg hverken har været på efterskole eller holdt sabbatår, så nu SKULLE jeg afsted og udfordre mig selv lidt, men heller ikke så meget, at det ikke var et engelsktalende land, derfor valgte jeg London i England.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Emily Ane Wittnebel, Bath, England

Det overraskede mig derfor, at jeg oplevede det stik modsatte, da jeg startede på Bath Spa Universitet. Jeg oplever et stort nærvær fra mine undervisere og professorer, i og med at de kender mit navn, og ved hvem jeg er.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Cecilie Hostrup Meibom, Madrid, Spanien

Alle på udveksling er ivrige efter at lære nye mennesker at kende, fordi alle jo er afsted alene. 

Noget af det bedste var, at man kan spise ude nærmest hver dag uden at blive ruineret. I Madrid er der en virkelig god og hyggelig stemning, folk går meget ud, så der er altid mennesker og en god stemning omkring en.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Marie Andersen, Barcelona, Spanien

Jeg brugte meget tid på at se selve byen og nyde alle de gode og hyggelige spots, som Barcelona er fuld af. I de første måneder var vejret fantastisk, så der brugte jeg meget tid på stranden sammen med de andre udvekslingsstuderende og på at finde den bedste sangria til at slukke tørsten.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Johanne Brøgger, München, Tyskland

München er virkelig slet ikke, hvad man forbinder med Tyskland. Jeg havde ikke været her før, så det var egentlig lidt et sats. Men her er et skønt bymiljø med floden, der løber gennem byen, hvor folk bader om sommeren og surfer på den ene bølge, der er. Og så er det som dansker også skønt at opleve, at man efter 1 times kørsel kan stå på ski i
Alperne.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Karen Pedersen, Valencia, Spanien

Et godt råd er at melde sig ind i WhatsApp grupperne for Erasmus-studerende, der er beskeder om events, weekendture eller folk der mangler en spiller til beach volley. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Katrine Christiansen, Paris, Frankrig

Jeg synes for at være helt ærlig, at det bedste er, at CBS går så meget op i udveksling. CBS er virkelig gode til at hjælpe dig og få dig afsted til det land, du gerne vil til. Jeg har efterfølgende haft et halvt år i praktik i London, hvor det gik op for mig, hvor nemt CBS egentlige gjorde min udveksling i Paris.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Tobias Wadskjær, Barcelona, Spanien

Helt generelt i min fritid tog jeg ud og oplevede byen med en masse gode venner ved f.eks. at drikke sangria på en fortovscafé og bare nyde byen og dens stemning. Et perfekt eksempel på en af mine go to spots - er nogle bunker oppe på et bjerg. Der ville vi tage op om eftermiddagen med noget mad og vin, og sidde der og hygge, imens solen gik ned over havet og byen.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Line Holmberg, Barcelona, Spanien

Det bedste ved at være udvekslingsstudent i Barcelona var faktisk selve byen og alt, hvad den indeholder og byder på. Dét at Barcelona både er en storby og strandby, synes jeg er helt fantastisk. Jeg elskede at bo i det spanske klima og dét at kunne gå i T-shirts helt indtil november, frem for, ligesom i Danmark, at hoppe i sweateren i september. 

Læs mere