Cecilia Pedersen, Stockholm, Sverige

Vil du gerne tilbringe lidt tid i det svenske? Mød Cecilia, og hør om hendes oplevelser, da hun var på udveksling i Stockholm, Sverige.

Cecilia Pedersen: Udveksling i Stockholm, Sverige

Navn: Cecilia Pedersen

Alder: 23 år

Udvekslingsby/land/universitet:

Stockholm, Sverige, Stockholm Business School

Uddannelse i Danmark: 

Engelsk og organisationskommunikation (EOK) på CBS

Hvornår rejste du? 

Efteråret 2018

udveksling

Hvorfor valgte du at tage på udveksling til Stockholm?

Jeg valgte at tage på udveksling for at komme lidt væk fra studierne herhjemme og hverdagen. Jeg valgte udveksling i Stockholm, fordi jeg i Stockholm havde mulighed for at beholde mit studiejob.

Jeg arbejder i en skandinavisk virksomhed, der også har kontor i Stockholm, det gav derfor god mening at tage til Stockholm. Stockholm er heller ikke længere væk, end at jeg nemt kunne tage til Danmark, hvilket jeg synes var rart.

Hvordan var studielivet i Stockholm?

På mange måder minder det at gå på uni i Stockholm meget om herhjemme, og man er ikke så meget fysisk på universitetet. Fagligt var niveauet ret meget lavere end i Danmark, hvilket jeg syntes var nice, det gjorde, at jeg havde mere tid til at chille og nyde at være på udveksling.

Inden jeg tog afsted, havde jeg tænkt, at jeg ville få en masse svenske venner. Jeg tænkte, at det var en af fordelene ved at tage på udveksling tæt på Danmark, så det var nemt at holde kontakten med dem, man blev venner med, men det skete ikke. På udveksling i Stockholm bliver man ligesom alle andre steder i verden sat sammen med de andre udvekslingsstuderende i starten, man skal derfor ikke regne med, at man nødvendigvis bliver venner med en svensker, men man bliver til gengæld venner med en masse ikke-svenskere.

Hvad brugte du din fritid på?

Jeg brugte det meste af min fritid på at hygge i Stockholm. I Sverige har man noget, der bliver kaldt 'fika', der er en slags kaffepause. Jeg kan varmt anbefale fika og kanelbullar. Udover det badede jeg og sejlede i kajak, da vejret var til det. Jeg fandt også et svensk fodboldhold, som jeg spillede med en gang i mellem. 

Jeg var ikke på ligeså mange ture ud af landet, som man ofte hører om på udveksling, fordi der ikke var så meget nyt for mig i Europa. Til gengæld er der noget, der hedder booze cruise til Finland, som vi var på et par gange. Og så havde vi vores ugentlige besøg på Slakthuset (en klub i Stockholm). 

Hvad var det bedste ved dit udvekslingsophold i Stockholm?

Det bedste ved at være på udveksling var at have lidt mere space og komme væk fra alle daglige rutiner i Danmark. Man får en helt ny hverdag, hvor man intet har i kalenderen og ingen omgangskreds til at starte med. Det er et halvt år, hvor alt handler om mig mig mig, og hvad jeg har lyst til at lave nu og her. 

Hvad overraskede dig som udvekslingsstudent i Stockholm?

Det overraskede mig, at Stockholm er så dejlig en by. Der er virkelig smukt og dejligt, og er en super undervurderet by, måske fordi den ikke lyder så eksotisk for os danskere, og man ikke hører om så mange, der tager på ferie til Stockholm. 

Det overraskede mig også, at det faglige niveau var så lavt, men det kan også være, at det var det universitet, som jeg gik på. 

Har du gode råd til at andre, der overvejer at tage til Stockholm?

Tag afsted! Og start med at kigge på boligmuligheder tidligt, som dansker skal man ikke regne med at komme ind på et af kollegierne i Stockholm, og det kan være rigtig dyrt at finde noget selv. Boligpriserne er ca. 50% dyrere end i København.

Bring a warm sweater, det bliver koldt om vinteren.

Se dine uddannelsesmuligheder i Sverige


Annoncer