"Jeg vil gerne gøre en forskel"

Parterapeut uddannelsen, Sexologiskolen

Amanda, 19 år

Hvad studerer du?

“Jeg går på parterapeutuddannelsen”

Hvorfor har du valgt netop den uddannelse?

“Jeg har valgt den uddannelse, fordi jeg synes at man kan hjælpe par med meget som parterapeut. Man kan for eksempel hjælpe et par med at finde en ny vision sammen, om forholdet. For når man er to mennesker i et forhold, så er der jo to måder, man kan handle på. Men man skal gøre det sammen. Det er en fælles ting.Parterapeut sexologiskolen

Man skal gå ind og finde ud, hvorfor parret handler eller reagerer som de gør, og hvad er det egentlig de kæmper med. Altså at kunne gå ind og gøre en forskel og hjælpe par på vej til at få et bedre forhold, det vil jeg gerne kunne.

Hvis man altid gør det samme, så får man altid det samme, som man altid har gjort. Man skal gå ind og lave noget nyt, for at der kan være en forandring. Og jeg er interesseret i, at kunne gøre en forskel for folk.

Der er mange der mener, at parterapi er for dem, der ikke tager ansvar for deres parforhold. Og det mener jeg bestemt ikke. Hvis man vil sit parforhold og sin seksualitet, så gør man det her. Fordi så handler man på det og man tager ansvar. Og det er der rigtig mange, der ikke mener, fordi de siger “uha, vi har ikke nogle problemer - det skal vi ikke hjælpes med.” Og der vil jeg gerne gøre en forskel og ændre lidt på den holdning.”

Hvad er det bedste ved den her uddannelse?

“Det bedste ved den her uddannelse, er at vi får så mange redskaber til, hvordan man kan gå ud og hjælpe par. Og at der er så mange forskellige eksperter på den her skole, inden for alle de områder vi lærer om. Det er dem, der er de bedste inden for de områder, vi har som undervisere. Og det er det, der tiltaler mig allermest.

Det, der er forskellen fra den her skole og lignende, det er at vi har eksperter inden for alle områder. Det syntes jeg virkelig er godt.”

Hvad er det mest udfordrende?

“Det er igen det her med, at det er et meget højt niveau. Det er samtidig også det, der er spændende. Men det kan godt være lidt svært. Jeg syntes, at når vi skal ud til folk, at folk ikke vil have hjælp, fordi de ikke mener, at de har problemer. Folk har et forkert syn på parterapi og mener at dem der går til parterapi, er dem der ikke kan finde ud af noget.

Man skal kunne få vendt det om til noget positivt. Det er der ikke blevet gjort endnu, men det er jo det, vi er her for. Det skal accepteres, at parterapi ikke kun er for dem, der ikke kan finde ud af noget selv.”

Hvad er dit drømmejob?

“Mit drømmejob er selvfølgelig at blive en succesrig parterapeut og sexolog. Jeg er også uddannet sexolog. Og der igennem få en masse tilfredstillede kunder, hvor man egentlig har været inde og gøre en forskel. For mig er det vigtigt at kunne gøre en forskel og berige folks liv. At have klienter, der egentlig syntes, at det var det rigtige de gjorde.
Læs mere om Parterapeut uddannelse

Vil du vide mere?


Errors

Vil du vide mere om en uddannelse? Vælg et specifikt forløb og stil de spørgsmål du måtte have. En forespørgsel bliver så sendt direkte til skolen, hvor en repræsentant kontakter dig med svar og hjælp.