Vis studentum.dk som: Mobile

Uddannelse i England

Lev, elsk og læs i Storbritannien

Drømmer du om en uddannelse i det traditionsrige England? England er kendt for deres gode uddannelser og uddannelsessteder, samt for de studerendes høje arbejdsmoral og livslange venskaber. 
Viser 1-20 af 793
Viser 1-20 af 793

Storbritanniens uddannelseslandskab er noget helt andet og mange gange større end det danske. I Storbritannien findes der over 100 universiteter, og hvis du sammenligner det med Danmarks 8 universiteter, kan du nok godt forestille dig det væld af uddannelsesmuligheder, en studerende har.

Uddannelse i England

Uddannelsernes opbygning

Uddannelsessystemet i England er meget anderledes end i norden. For eksempel begynder de engelske børn at gå i skole flere år før de danske, og de bliver også hurtigere færdige.

De engelske videregående uddannelser er også en smule anderledes end de danske. De videregående uddannelser er delt op i to kategorier:

  1. Undergraduate degrees
  2. Postgraduate degrees

En undergraduate degree kan i mange tilfælde være tilsvarende til en dansk bachelor. I Storbritannien kan bachelorens opbygning samt hvorvidt uddannelsen er teoretisk eller praktisk orientering variere. De fleste – men ikke alle - bachelorer varer 3 år. Hvis du ønsker at læse en bestemt bachelor i England, bør du derfor undersøge den specifikke uddannelses opbygning, længde, osv.

En postgraduate degree er en fælles betegnelse for de uddannelser, en studerende kan tage, når han eller hun har færdiggjort en undergraduate degree. Det kan f.eks. være en kandidatgrad. Ligesom bacheloruddannelserne i England kan variere meget, kan kandidatuddannelserne også. Der er f.eks. både en kandidat, som er baseret på den studerendes egen research, og en kandidat som består primært af undervisning.
En kandidat er generelt normeret til at tage 1 år hvoraf 2-3 måneder er sat af til at skrive speciale. Hvis du gerne vil læse din kandidat på deltid kan du forlænge den til 2, 3 eller flere år.

I Storbritannien kan du også vælge at tage enten din undergraduate (bachelor) eller din postgradue (kandidat) som en ”sandwich”. Englænderne kalder denne type af uddannelsen for en sandwich degree, fordi de studerende starter med at gå i skole, derefter arbejder et års tid typisk i en fuldtids praktikstilling, og til sidst vender tilbage til studiet.

For at finde den rigtige uddannelse til dig, kan du søge på Education UK, som er en søgemaskine udarbejdet af den britiske stat.

Undervisning og ECTS point

De fleste videregående uddannelser består af undervisning, seminarer og workshops flere gange om ugen.

Engelske universiteter og colleges bruger for det meste ikke ECTS point til at karakterisere fag og semestre. I stedet bruger de ”moduler”, som de kalder courses eller units. De studerende skal generelt tage fire moduler på et år.

Studiebyer

Hvis du vil læse i Storbritannien kan du vælge imellem rigtig mange universiteter og byer. For de danske studerende er det især populært at tage til London, Manchester, Birmingham eller Edinburgh i Skotland.

Der er stor forskel på byerne i England, og hvis du overvejer at studere i én af dem, er det en god idé, at bruge noget tid på at læse om og se billeder fra byen. Der kan nemlig både være stor forskel på vejr, pris på boliger og kultur i de store studiebyer rundt omkring i landet.

Engelsk-tests og adgangskrav

Uddannelserne i England har forskellige adgangskrav, men med mindre du i forvejen læser på en international uddannelse i Danmark, skal du tage en engelsk test, som en del af din ansøgning til din ønskede uddannelsesinstitution. Alt afhængig af hvilken uddannelse du vil ind på skal du opnå nogle bestemte resultater.

Vi har lavet en model over de forskellige engelske tests, hvad de koster og hvor lang tid de tager her.

Når du har fundet din ønskeuddannelse, kan du læse om de specifikke adgangskrav, du skal opfylde for at blive optaget på uddannelsens hjemmeside. Ofte skal du skrive en motiveret ansøgning, hvor du forklarer, hvorfor du ønsker at læse lige netop den uddannelse, og hvorfor du har valgt det pågældende universitet. Derudover skal du som regel også sende dine karakterer til dit ønskede universitet som led i ansøgningsprocessen.

Når du søger ind på en uddannelse skal du benytte det engelske koordineringssystem ’UCAS’:

Det er enkelt at søge til engelske universiteter og alle ansøgninger går gennem det engelske koordineringssystem, ‘UCAS’.

Pris på uddannelser, SU & Visum

Alt afhængig af om du vil læse en hel uddannelse eller på udveksling til England er prisen forskellig.

Hvis du er tilknyttet et dansk universitet og gerne vil på udveksling til England som led i din danske videregående uddannelse, kan du i de fleste tilfælde få betalt dit semester, samt få SU i de måneder du er der.

Vil du gerne læse en hel uddannelse i England eller Storbritannien skal du søge om udlandsstipendium, som kan dække det hele eller noget af din uddannelse. Udlandsstipendium bliver dog ikke tildelt bachelorstuderende, som vil læse hele deres bachelor i udlandet. Derfor skal du selv betale for uddannelsen. En bacheloruddannelse i England koster op til £9000, men afhænger meget af universitetet og uddannelsen.

Prisen på en kandidatuddannelse varierer også og koster generelt mellem £2000 og £17.000 om året, men kan i nogle tilfælde sagtens være dyrere. Hvis du vil læse en kandidatuddannelse kan du søge om at få det hele eller noget af den betalt.

Hvis ud vælger at læse i Storbritannien kan du i mange tilfælde få lov at tage din SU med. Du kan dog maks få SU i fire år uanset hvor lang uddannelsen er.

Læs mere om SU og udlandsstipendium på her.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus Storbritannien
december 2022
ma
ti
on
to
fr
2
3
4
5
6
7
8
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1