Vis studentum.dk som: Mobile

Emily Ane Wittnebel, Bath, England

Navn: Emily Ane Wittnebel

Alder: 24 år

Udvekslingsby/land/universitet:
Bath, England, Bath Spa University

Uddannelse i England:
BSc Hons Psychology

Hvornår rejste du?
Efteråret 2017

udveksling

Hvorfor valgte du at tage din uddannelse i Bath?

Jeg har altid forestillet mig, at jeg skulle læse et semester eller to i udlandet, når jeg skulle på universitetet, desværre kom jeg aldrig ind på mit drømmestudie i Danmark, som er gældende for mange andre, der søger ind på psykologi. Heldigvis er det muligt at læse hele sin uddannelse i udlandet, og jeg valgte derfor at søge til England og endte med at vælge et universitet i Bath.

Hvordan er studielivet i Bath?

Der er rigtig mange fine initiativer startet af de studerede på mit universitet blandt andet forskellige sociale og faglige societies, som man kan melde sig ind i og møde nye mennesker.

Hvad bruger du din fritid på?

I England bor man som regel på campus det første år af sin bachelor, og jeg brugte derfor meget af min fritid sammen med dem, jeg boede i hus med på campus. Ofte bliver udvekslingsstuderende placeret i samme hus, men fordi jeg var skrevet op til at læse hele uddannelsen i England, blev jeg anset som en ’engelsk studerende’ og blev derfor placeret i et hus sammen med alle de andre englændere og var ikke en del af de udvekslingstuderendes fællesskab og arrangementer. Det meste af min fritid blev brugt på at udforske byen, lære de andre fra mit hus at kende og benytte sig af diverse aktiviteter udbudt af the Student Union, så som comedy night, koncerter, open mike eller cider festival.  

Da jeg begyndte at falde til på universitetet og i byen, begyndte jeg til yoga sammen med nogle veninder, og senere tilmeldte jeg mig som frivillig i en nystartet organisation, hvis mål er at mindske ensomhed blandt ældre i lokalsamfundet.

Hvad er det bedste ved at være studerende i Bath?

Det bedste ved at være studerende i England, er for det første, at jeg har fået muligheden for at øve mit engelsk og er blevet flydende i mit sprog. I starten brugte jeg utroligt meget tankevirksomhed på både at formulere mig mundligt og skriftligt og slog hele tiden ord op, når jeg læste akademiske artikler, men efter bare et par måneder tænkte jeg ikke mere over det. Det hele blev meget mere naturligt.

Udover det sproglige har jeg bestemt også lært mig selv bedre at kende. Det er en stor udfordring at flytte til et andet land, ikke kun i forhold til det praktiske så som bank, godkendelsespapirer til uddannelse, læge, skat, medvidere, men i forhold til det at skulle skabe sig et hjem et andet sted, ny omgangskreds, nyt studie (måske har man aldrig gået på et universitet før) og nyt sprog. Selvom jeg anser mig selv som en stærk og udadvendt pige, som har rejst alene i Vietnam og boet ude, så har jeg bestemt været udfordret, men på en helt anden måde. Jeg har lært mig selv meget bedre at kende og har fået så mange gode og uforglemmelige oplevelser med mig. Og ej at forglemme mødt nogle helt fantastiske mennesker. 

Det har også været vildt og forunderligt at mærke, hvor hurtigt et sted bliver til hjem. Selvom jeg endnu kun har boet i Bath i 1,5 år, så er Bath blevet mit hjem, og det tror jeg på sin vis altid det vil være, selv når jeg rejser hjem, efter jeg har færdiggjort min bachelor.

Hvad overraskede dig som studerende i Bath?

Umiddelbart har jeg på fornemmelsen at undervisningen er anderledes i England end i Danmark. Jeg kan selvfølgelig kun udtale mig om min oplevelse i Bath, men jeg hører ofte fra andre, at de føler sig som et nummer i rækken på de danske universiteter. Det overraskede mig derfor, at jeg oplevede det stik modsatte, da jeg startede på Bath Spa Universitet. Jeg oplever et stort nærvær fra mine undervisere og professorer, i og med at de kender mit navn, og ved hvem jeg er. En faktor, der spiller ind, er helt sikkert de mange seminarer, vi har, da vi som ofte har flere af dem end forelæsninger. Det sætter jeg personligt stor pris på for bedre at forstå emnet og mere uddybelse.

Det overraskede mig også, hvor gammeldags Englands undervisningssystem stadig er. Alle eksaminer er håndskrevne pensumseksaminer og uden hjælpemidler. Personligt afskrækkede det mig helt enormt til at starte på, men man vænner sig hurtigt til det.   

   

Har du gode råd til andre, der overvejer at tage hele uddannelser i udlandet?

Først og fremmest kan jeg helt klart anbefale at læse i udlandet, man kan meget mere, end man regner med, så det er bare med at springe ud i det.

I forhold til hvor man starter henne, og hvordan man gør når man søger til udlandet, så vil jeg anbefale at opsøge Kilroy, som tilbyder gratis vejledning i forhold til uddannelse i udlandet. Det gjorde jeg selv, og de hjalp mig med at få et bedre overblik og styr på mange af de praktiske gøremål. Når man vælger at læse hele sin uddannelse i udlandet, skal man selv arrangere det, og det kan til tider være ret uoverskueligt, men det er bare med at hænge i!

Se dine uddannelsesmuligheder i England

Senest opdateret: 21 jul 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-07-2020

Albert Skyt Wilson, London, England

Jeg valgte at tage på udveksling, fordi jeg hverken har været på efterskole eller holdt sabbatår, så nu SKULLE jeg afsted og udfordre mig selv lidt, men heller ikke så meget, at det ikke var et engelsktalende land, derfor valgte jeg London i England.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2021

Mie Mester, Nantes, Frankrig

Det var selvfølgelig rigtig fedt at få lov til at bo der og samtidig få oplevet en ny by i Frankrig end sædvanlige Paris, som folk tager til. Jeg fik øvet mig en del på sproget, og jeg har lært, at det er tusind gange bedre at lære fransk af franskmænd og ikke af danskere. På grund af, at min udveksling var i Frankrig, var størstedelen af de andre udvekslingsstudenter fra min klasse også fra Europa, hvilket betyder, at de venner, som jeg har fået der, ikke er særlig langt væk.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Katrine Christiansen, Paris, Frankrig

Jeg synes for at være helt ærlig, at det bedste er, at CBS går så meget op i udveksling. CBS er virkelig gode til at hjælpe dig og få dig afsted til det land, du gerne vil til. Jeg har efterfølgende haft et halvt år i praktik i London, hvor det gik op for mig, hvor nemt CBS egentlige gjorde min udveksling i Paris.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Marie Andersen, Barcelona, Spanien

Jeg brugte meget tid på at se selve byen og nyde alle de gode og hyggelige spots, som Barcelona er fuld af. I de første måneder var vejret fantastisk, så der brugte jeg meget tid på stranden sammen med de andre udvekslingsstuderende og på at finde den bedste sangria til at slukke tørsten.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Cecilia Pedersen, Stockholm, Sverige

Stuck in Stockholm

Det overraskede mig, at Stockholm er så dejlig en by. Der er virkelig smukt og dejligt, det er en super undervurderet by. Måske fordi den ikke lyder så eksotisk for os danskere, og man ikke hører om så mange, der tager på ferie til Stockholm. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Johanne Brøgger, München, Tyskland

München er virkelig slet ikke, hvad man forbinder med Tyskland. Jeg havde ikke været her før, så det var egentlig lidt et sats. Men her er et skønt bymiljø med floden, der løber gennem byen, hvor folk bader om sommeren og surfer på den ene bølge, der er. Og så er det som dansker også skønt at opleve, at man efter 1 times kørsel kan stå på ski i
Alperne.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Cecilie Hostrup Meibom, Madrid, Spanien

Alle på udveksling er ivrige efter at lære nye mennesker at kende, fordi alle jo er afsted alene. 

Noget af det bedste var, at man kan spise ude nærmest hver dag uden at blive ruineret. I Madrid er der en virkelig god og hyggelig stemning, folk går meget ud, så der er altid mennesker og en god stemning omkring en.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Oskar Torp Massesson, Valencia, Spanien

I min fritid spillede jeg rigtig meget padel tennis i solen sammen med de andre udvekslingsstuderende. Padel tennis er rigtig stort i Spanien og er klart en sport, du SKAL prøve, hvis du er i Spanien. Alle UV's fakulteter har et tilhørende sportsfakultet, hvor der er gratis brug af tennis-, padel tennis-, beach volley-, basket- og fodboldbaner.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Tobias Wadskjær, Barcelona, Spanien

Helt generelt i min fritid tog jeg ud og oplevede byen med en masse gode venner ved f.eks. at drikke sangria på en fortovscafé og bare nyde byen og dens stemning. Et perfekt eksempel på en af mine go to spots - er nogle bunker oppe på et bjerg. Der ville vi tage op om eftermiddagen med noget mad og vin, og sidde der og hygge, imens solen gik ned over havet og byen.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Line Holmberg, Barcelona, Spanien

Det bedste ved at være udvekslingsstudent i Barcelona var faktisk selve byen og alt, hvad den indeholder og byder på. Dét at Barcelona både er en storby og strandby, synes jeg er helt fantastisk. Jeg elskede at bo i det spanske klima og dét at kunne gå i T-shirts helt indtil november, frem for, ligesom i Danmark, at hoppe i sweateren i september. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Malene Sødergren, Colchester, England

Det en god ide at pakke en masse sportstøj, da der ikke dét, som du ikke kan lave på Campus. Det er verdens fedeste Campus, hvor du bogstavelig kan lave alt. Et andet godt råd er – don’t worry about your modules! Der er rigeligt med tid, når du kommer derover til at ændre og tilføje fag. De er meget fleksible.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Karen Pedersen, Valencia, Spanien

Et godt råd er at melde sig ind i WhatsApp grupperne for Erasmus-studerende, der er beskeder om events, weekendture eller folk der mangler en spiller til beach volley. 

Læs mere