HF og VUC

HF og VUC - Vejen til din drømmeuddannelse

Mangler du et enkeltfag for at komme ind på dit drømmestudie? Har du færdiggjort folkeskolen? Og vil du gerne læse videre? Tag et enkeltfag eller en fuldtidsuddannelse  og gør din drøm til virkelighed.
Viser 1-20 af 28
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 28
1
2

Hvad er HF og VUC?

HF er en højere forberedelseseksamen, der kvalificerer dig til at søge ind på videregående uddannelser. Det er derfor en almen gymnasial uddannelse, der adskiller sig fra andre gymnasiale uddannelser, da den kun er 2-årig. På en HF har du mulighed for at tage fag på A-, B- og C-niveau ligesom på andre gymnasiale uddannelser.

Du kan læse en HF på et voksenuddannelsescenter (VUC).  Der er 30 voksenuddannelsescentre med i alt 90 afdelinger i Danmark.

Forskellen på HF og VUC er altså, at HF er den eksamen/uddannelse du tager, og VUC er én af de steder, hvor du kan læse uddannelsen.

HF og VUC Frederiksberg

Hvorfor vælge HF og VUC

Du skal tage din HF-uddannelse, fordi det faglige niveau er højt, og fordi du bliver en del af et fedt studiemiljø.

Du kan arbejde seriøst med dine fag. Der er typisk kantine med kursistopholdsrum, lektiecafé, læsevejledning og ordblindeundervisning.

Hvad kan jeg bruge en HF og VUC uddannelse til?

Med en bestået HF-eksamen har du mulighed for at søge et bredt udvalg af videregående uddannelser. Dog kan valget af fagpakke have indflydelse på, hvilke videregående uddannelser du kan blive optaget på. For at finde ud af hvilke muligheder lige netop du har, kan du kontakte studievejledningen.

Hvis du mangler et eller få fag for at kunne blive optaget på din drømmeuddannelse, kan du tage enkeltfag på HF og VUC for at bestå optagelseskriterierne.

Hvad er optagelseskriterierne?

Du skal have afsluttet 9. – eller 10. klasse i folkeskolen for at blive optaget på en HF-uddannelse eller enkeltfag på HF og VUC.

Du skal være i stand til at følge og fuldføre undervisningen på normal tid.

På baggrund af dine forkundskaber og en optagelsessamtale bliver det vurderet, om du er kvalificeret til at læse en HF-uddannelse på HF og VUC niveau. Samtalen vurderes af uddannelseschefen i samarbejde med studievejledningen.

Hvilke fag og fagpakker kan jeg vælge på HF og VUC?

Ofte kan du vælge mellem forskellige fagpakker som f.eks.:

  • Sundhed
  • Mennesker og samfund
  • Art og design
  • Natur og økologi
  • HF Basic

Der tilbydes også enkeltfag. Enkeltfag kan tages løbende, hvis du ikke er i stand til at læse HF på fuldtid, eller hvis du ønsker at kvalificere dig bedre til jobs eller din drømmeuddannelse.

Hvordan er min økonomi på HF og VUC ?

Hvis du er fuldtidsstuderende på HF og VUC , som kræver, at du minimum har 23 ugentlige timer, så er du berettiget til at søge SU (Statens uddannelsesstøtte). Du skal tilmed være fyldt 18 år.

Hvad koster det at læse fag på HF og VUC ?

Der er et deltagergebyr på de fag, som bliver tilbudt på HF og VUC. Gebyret bliver tilbagebetalt efter udstedelse af eksamensbeviset. Dog er undervisning, boglån, eksamen og eksamensbevis gratis.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus Frederiksberg
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9