Viser 1-9 af 9
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-9 af 9

Læs HF og VUC dansk og kom et skridt tættere på dine fremtidsdrømme

Med færdigheder i at udtrykke dig mundtligt og skriftligt på dansk, vil du være klædt godt på til fremtiden, hvad enten du skal til at læse på en videregående uddannelse eller ud på en arbejdsplads. For mange uddannelser er det endda et krav, at du har en afsluttende eksamen i dansk på enten A, B eller C-niveau.

Ved at læse HF og VUC dansk får du en stor grad af frihed og fleksibilitet i hverdagen, da faget kan både kan læses enkeltvist, eller kombineres med andre fag - det er op til dig. På en række VUC'er er der endda mulighed for at tage dansk som enkeltfag via e-learning. 

HF og VUC er både for unge og voksne

Dansk som enkeltfag er for alle, uanset alder, baggrund og kompetencer. Nogle vælger senere i livet at vende tilbage til uddannelse, mens andre har haft udfordringer ved at komme igang. Det betyder at du får rig mulighed for at stifte bekendskab med mange forskellige mennesker gennem dit forløb. 

Udgangspunktet for at læse dansk vil typisk være forskelligt fra person til person. Nogle har et ønske om at kunne kvalificere sig til optagelse på en given uddannelse, mens andre vil styrke deres analytiske, grammatiske eller sproglige kundskaber.

Hvorfor læse dansk?

Ved at læse dansk får du ikke blot færdigheder i at analysere og fortolke, du udvikler ydermere din forståelse for det danske sprog og den danske kultur. Når du læser dansk som enkeltfag, vil du få indsigt i hvordan det danske sprog er opbygget, ligesom du vil få lov til at prøve kræfter med både tekstanalyse og tekstproduktion. Som led i dette vil du blive udfordret i, og klædt på til, at forholde dig kritisk og nuanceret til bl.a. litteratur, aviser, og interaktive medier, ligesom du vil blive undervist i argumentation, kommunikation og retorik. Udover at være en fordel på et eventuelt fremtidigt studie, vil stærke danskkundskaber også være en styrke for dig i resten af dit arbejdsliv, uanset hvilken branche du kommer til at befinde dig i.

Undervisningsform 

Undervisningsformen vil variere afhængig hvilket HF og VUC uddannelsessted du vælger, samt om du læser dansk på A, B eller C-niveau. Du vil dog typisk kunne forvente, at der blive vekslet mellem forskellige arbejdsformer som:

  • Klasseundervisning
  • Individuelt arbejde
  • Gruppearbejde
  • Projektarbejde
  • Elevoplæg

Du må tilmed regne med at der vil være en del skriftlige hjemmeopgaver. 

Læs HF og VUC dansk når det passer dig 

Vælger du at e-learning er det bedste løsning for dig, kan du følge undervisningen hvor og hvornår det passer dig. Du er altså ikke forpligtet til at møde op til fysisk undervisning, men har derimod selv ansvaret for din læring. Det virtuelle undervisningsmateriale svarer til undervisningen på almindelige hold, du behøver derfor ikke bekymre dig om at misse noget. E-learning forløbet afsluttes, ligesom de almindelige hold, med en eksamen. 

Eksamen på uddannelsen

Omfanget for den afsluttende eksamen i dansk afhænger af hvilket niveau du vælger at læse dansk på. Eksamen vil dog typisk bestå af en mundtlig eksamen og en skriftlig eksamen, som vil blive bedømt af din eksaminator samt en censor.  

Hvornår?

Undervisningen vil typisk begynde et til to gange om året, i september og evt. i januar. Dette vil afhænge af det individuelle udannelsessted. Forløbet kan vare mellem ½ til to år, afhængig af udannelsessted og niveau. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
juni 2024
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7