HF og VUC

HF Neurodivergent

HF og VUC København Syd, i København
Længde
3 år
Næste startdato
Kontakt for information Se detaljer
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Længde
3 år
Næste startdato
Kontakt for information Se detaljer
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Få mere information om uddannelsen 👍

Video

Startdato

1 tilgængelig startdato

Kontakt for information

  • Holdundervisning
  • København

Om uddannelsen

HF Neurodivergent

HF Neurodivergent

HF Neurodivergent er et særligt tilrettet HF-forløb, som gør det muligt for dig at gennemføre en fuld HF på 3 år, også selvom du har autismespektrumforstyrrelser (ASF), ADHD eller andre diagnoser, der udfordrer din læring. HF Neurodivergent er etenkeltfags-tilbud.

HF Neurodivergent læses på HF & VUC København Syds Hvidovreafdeling.

HF Neurodivergent er for unge der har været ude af folkeskolen i mindst et år og har en diagnose, der giver ret til særlig pædagogisk støtte (SPS). Du skal have fagligt niveau til HF/Gymnasium, men ikke kunne gennemføre på normale vilkår.

HF Neurodivergent

På HF Neurodivergent kombineres forudsigelighed og overskuelighed med den nyeste viden om stressreducering, relationers betydning og hjerneforskning. 

Du får også tilknyttet en fast mentor med socialpædagogisk baggrund. Det er et unikt tilbud, fordi det er mentoren, der er klasselærer og gennemgående figur gennem alle tre år. Mentoren er en naturlig del af den daglige undervisning og som sådan en værdifuld sparringspartner for både elev og lærer.

På de 3 år, som HF-uddannelsen tager, vil dine lærere og mentorer arbejde med dig, så du bliver godt rustet til at fortsætte på en videregående uddannelse.

Faste lærere, der kender dig godt
De to første år er du i en stamklasse med faste lærere. På dit tredje år tager du fag - herunder valgfag - i almindelig klasse, men stadig med mentorstøtte.

Hjælp til læringsstrategi
Din mentorens opgave er at støtte dig i at komme godt igennem uddannelsen, og din mentor hjælper dig også med at skabe forudsigeligheder i undervisningen. Du vil få hjælp til at udvikle strategier for din læring og undervisning, som du kan bruge, når du skal læse videre på en videregående uddannelse.

Fokus på din trivsel
Både din mentor og dine lærere vil have fokus på din trivsel på skolen og i klassen.

En rolig klasse
Du vil gå i en lille klasse med 18 elever. Klasselokalet er skærmet fra skolens ellers travle liv, så der er ro og indrettet så det passer til vores undervisning.
Du har medindflydelse på, hvordan og hvor du sidder i rummet - og du kan trække dig fra undervisningen.

Tid til fagene

HF Neurodivergent giver dig tid til dine fag.

Første år kan du fokusere på dansk og matematik. Du starter på folkeskoleniveau, så du får genopfrisket fagene og bevæger dig op på A og C niveau. I matematik er der mulighed for differentiering, så du kan følge et højere niveau, men stadig være i samme klasse.

Du vil have både naturvidenskabelige fag og humanistiske fag alle tre år. Det er en fordel at bryde de naturvidenskabelige fag op, så de ikke bliver for stor en mundfuld.

På 2. år vil du derfor skulle have 3 c-niveau fag: Kemi, biologi i efterårssemestret med vintereksamen og mediefag i forårssemesteret med eksamen om sommeren. Desuden har du engelsk og psykologi, som du skal til eksamen i om sommeren som afslutning på 2. år.

På 3. år har du så mulighed for at fokusere på historie og samfundsfag samt religion og geografi. Desuden har du to valgfag.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om HF Neurodivergent
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
HF og VUC København Syd
Åmarksvej 1
2650 Hvidovre

HF & VUC København Syd 

Tag en uddannelse HF på HF & VUC København Syd (KBH SYD).  Hos KBH SYD er mulighederne mange. Du kan bl.a. læse HF eller 9. og 10. klasse for voksne. Og du kan selv tilrettelægge din tid. Læs en hel HF...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret