Viser 1-4 af 4
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-4 af 4

Tag arabisk enkeltfag og få indblik i både sprog og kultur

Arabisk er det officielle sprog i 22 lande, og hovedsprog for over 200 mio. mennesker. Derfor giver det også god mening, at tage arabisk enkeltfag, hvis du har karrieredrømme der handler om kommunikation med, eller virksomhed i et af de arabiske lande.

Arabisk er et diglossi-sprog, som betyder, at der er ét formelt arabisk, som anvendes på tværs af de arabiske lande. Fra Marokko i vest til Oman i øst. Dette sprog kaldes også standardarabisk, og det er netop dette du kommer til at lære med arabisk enkeltfag. Standardarabisk bruges i formelle sammenhænge, fx i politik og nyhedsudsendelser, og det er det sprog man lærer i skolerne.

De forskellige lande har selvfølgelig deres egne lokale dialekter, som kan variere meget fra land til land. Dog vil skriftsproget altid være standardarabisk, da dialekterne ikke har et kanoniseret skriftsprog.

Hvis du vil lære arabiske, og blive klogere på kulturen i de arabiske lande, så er arabisk enkeltfag på enten B eller A niveau, vejen. Og hvis du tænker at du vil læse videre på universitetet, så er det absolut et plus, at du allerede kan sproget.

Arabisk kultur og samfundsforhold

Arabere lever primært i Mellemøsten, Nordafrika og dele af Afrikas Horn. Som gruppe bindes de sammen af deres fælles sprog, kultur og politiske traditioner. Der er omkring 400 millioner arabere på verdensplan, hvoraf størstedelen er muslimer. Men der er også kristne arabere i fx Egypten, Libanon og Syrien.

Det er en gammel, rig kultur, som er skabt i middelhavsområdet og Mellemøsten, af både grækere, romere, kristne og jøder. Dette kan også ses i både kunst, arkitektur, litteratur og musik. Araberne står bag mange af de ting, som vi i dag bruger og kender. Fx var det arabiske sømænd der hentede kaffe, sukker og bomuldsproduktion til Europa, ligesom at de indførte nye landbrugsmetoder og avancerede vandingssystemer.

De tal vi bruger i dag, er arabiske cifre, erstattede de upraktiske romertal, og muliggjorde bl.a. bogføring, algebra og geometri i en helt anden målestok. Gennem græsk filosofi udviklede datidens arabere metoder til undersøgelse og bevisførelse inden for naturvidenskaben. De udviklede også avanceret lægevidenskab, og stimulerede generelt fremskridt inden for andre videnskaber som matematik og astronomi. Dette og meget mere kan du lære om på arabisk enkeltfag.

Arabisk sprog

Arabisk er et hamito-semitisk sprog. Det hører lige som hebraisk, etiopisk og akkadisk til den semitiske sproggruppe. Lydsystemet består af tre vokaler, /a/,/i/ og /u/, der findes som både korte og lange, derudover findes der 28 konsonanter. Herunder også nogle som ikke findes i det indoeuropæiske sprog, som fx et hæst og ustemt h der udtales i svælget.

På skrift skrives standardarabisk fra højre mod venstre, og punkterne, der er over eller under tegnene adskiller dem, der ellers er ens. Ligesom vi på dansk adskiller a og å. Det arabiske ordforråd er meget stort, og der findes låneord fra både aramæisk, persisk, tyrkisk og europæisk. Lær meget mere om sproget, og hvordan det udtales med et arabisk enkeltfag.

Arabisk enkeltfag – hvad lærer du?

Hvis du tager arabisk enkeltfag bliver du undervist i moderne standardarabisk. Du lærer ikke kun om sproget, men også kultur, samfundsforhold og historie. Du lærer at forstå og tale standardarabisk, oversætte mellem sprog, ligesom at du får viden om grammatik, udtale, intonation og oplæsning af skønlitterære tekster.

Udover indsigt i sproget lærer du også at analysere og fortolke skønlitteratur og sætte tekster ind i kulturelle, historiske og samfundsmæssige sammenhænge. Du lærer fx:

 • Udtale, intonation, oplæsning
 • Lytte og talefærdigheder
 • Om Skønlitterære og ikke-skønlitterære tekster

Undervisningen veksler mellem mundtlige og skriftlige arbejdsformer, fx alfabetisering, samtaleøvelser, lyttetræning, læsetræning og skrivetræning. Målet med arabisk enkelt fag er bl.a.:

 • At forstå standardarabisk om kendte og almene emner
 • At kunne deltage i samtale og diskussioner
 • At kunne læse og forstå tekster
 • At kunne tale sammenhængende arabisk
 • At analysere og fortolke tekster af forskellige genrer samt sætte den enkelte tekst ind i kulturelle, historiske og samfundsmæssige sammenhænge

Arabisk enkeltfag – eksamen

Eksamen efter arabisk enkeltfag består af en skriftlig og en mundtlig prøve. Den skriftlige prøve varer 5 timer, og tager udgangspunkt i moderne arabisksproget tekstmateriale. Den mundtlige prøve varer 30 minutter og består af tre dele:

 • Samtale på standardarabisk med udgangspunkt i en kendt, arabisksproget tekst
 • Samtale på standarabisk med udgangspunkt i et ukendt billedmateriale inden for studerede emner
 • Samtale på dansk med udgangspunkt i et spørgsmål inden for studerede emner
Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12