Viser 1-8 af 8
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-8 af 8

Kemi som HF enkeltfag er for dig, der interesser dig for kemi eller for dig, der skal læse faget op til et bestemt niveau for at opfylde adgangskravene for at komme ind på din drømmeuddannelse.

Alt levende er bygget omkring kemi, og kemisk forskning har derfor stor betydning for mennesket tilværelse samt samfundets teknologiske og økonomiske udvikling. Faget er relevant for dig, der gerne vil blive klogere på, hvorfor kemi er så vigtigt for alt levende på jorden, og som gerne beskæftige dig med alt fra simpel hverdagskemi til organisk kemi eller biokemiske processer.

Dine muligheder med kemi hf enkeltfag

Der findes flere udbud af kemi hf enkeltfag afhængig af, hvilket niveau du gerne vil læse det på. Du kan eksempelvis vælge: 

  • Kemi 0-C
    • Her får du en grundlæggende forståelse for stoffers opbygning, stoffernes egenskaber og deres virkemåde i kemiske reaktioner. 
  • Kemi C-B
    • Her udvides din forståelse af stoffer og kemiske processer, og du lærer om nye stoffer, organisk kemi, kemiske bindinger og molekylers opbygning. 
  • Kemi B-A
    • Her introduceres du for nye områder inden for kemien og samtidig bliver der gået i dybden med det, du har lært på Kemi C og B. Du lærer, hvordan ligevægtskonstanter kan beregnes, hvad der driver kemiske reaktioner, og den organiske kemi vil blive uddybet bl.a. med eksempler fra biokemien. 

Undervisningen vil variere afhængig af enkelte uddannelsesudbyderen, men som udgangspunkt skal fagene opfylde de samme læringsmål. 

Undervisningen på kemi hf enkeltfag bygger på en kombination af teori og praktisk undervisning i laboratoriet, hvor du vil komme til at teste, afprøve og lave forskellige forsøg for at blive klogere på de kemiske processer. 

Kemi HF enkeltfag

Hvordan tilrettelægges forløbet og undervisningen på kemi hf enkeltfag? 

Kemi som hf enkeltfag er en fleksibel måde for dig at læse faget op på, da du som udgangspunkt selv kan være med til at planlægge og tilrettelægge dit forløb. Afhængig af, hvilket niveau du skal læse kemi op på, kan du nemlig vælge, om du ønsker at læse faget over en periode på ca. et halvt år, hvor du går i skole et par gange om ugen.

Alternativt kan du vælge at læse faget op i løbet af sommeren på et mere intensivt forløb, der blot strækker sig over et par uger. Her vil du gå i skole hver dag. Begge forløb afsluttes med den samme eksamensform, der både kan bestå af en mundtlig og en skriftlig prøve. 

HF-enkeltfag eller HF-pakke? 

Med hf enkeltfag har du mulighed for at tage ét eller flere fag samtidig som en hf-pakke. Du kan derfor vælge, om du blot vil læse kemi, eller om du vil kombinere det med ét eller flere andre fag og dermed sammensætte din egen uddannelse. 

Kemi hf enkeltfag som fjernundervisning

I dag er det også muligt at læse kemi hf enkeltfag som fjernundervisning. Det betyder, at du kan følge undervisningen fra din computer og dermed ikke behøves at møde fysisk op til almindelig klasseundervisning. Det kan være en fordel for dig, der arbejder, studerer eller læser andre fag op på samme tid og derefter ikke har mulighed for møde ind til den planlagte klasseundervisning.

Gennem fjernundervisning kan du dermed i højere grad planlægge dit eget undervisningsforløb og dermed også tilpasse det til din egen hverdag. Det giver dig større fleksibilitet, men til gengæld kan klasseundervisningen være en fordel, hvis du ønsker at finde med-studerende, som du kan gennemgå fagets teorier med eller øve opgaver. 

Er du i tvivl om, hvilket forløb der passer bedst til din hverdag og dine behov, kan du kontakte studievejlederen på uddannelsestedet. Vedkommende vil rådgive og vejlede dig, så I sammen kan finde det forløb, der passer bedst til dig. 

Hvad skal jeg kunne for at studere kemi hf enkeltfag?

Hvis du ønsker at læse kemi som hf enkeltfag, skal du have gennemført din folkeskoleeksamen i 9. eller 10. klasse mindst ét år før, at du kan starte på forløbet. 

Nogle uddannelsessteder har desuden indlagt en obligatorisk optagelsessamtale med en studievejleder, som vil vurdere, hvorvidt du er egnet til at begynde på forløbet. Det er samtale, og der er derfor ikke grund til at være nervøs, da samtalen også er til for at sikre, at du ved, hvad du går ind til. 

Der kan være specifikke adgangskrav på de enkelte kurser, men i så fald kan du kontakte studievejlederen på det pågældende uddannelsessted for at få mere information om dette.

Hvad koster det at læse kemi hf enkeltfag?

Når du vælger at læse kemi som hf enkeltfag, skal du være opmærksom på, at du som udgangspunkt selv skal betale et undervisningsgebyr for at følge faget. Beløbet vil variere afhængig af udbyderen, så derfor skal du kontakte dit uddannelsessted for at blive oplyst din eksakte pris for forløbet. 

Er du over 18, er du berettiget til at søge om SU under forløbet. Dette kræver blot, at du har undervisning mindst 16 timer om ugen. Du skal være opmærksom på, at du kun kan få tilbudt SU på GS-bekendtgørelsen udbudte suppleringsfag, og det er ikke længere muligt at modtage SU ved fag, der udbydes som GSK fjernundervisning. Er du i tvivl, om hvorvidt du er berettiget til at modtage SU i forbindelse med forløbet, kan du kontakte studievejlederen på det opgældende uddannelsessted. 

Er du over 25 år og har et arbejde, kan du søge om at modtage SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte). Her skal du dog mindst følge 6 timers undervisning pr. uge og opfylde de almindelige betingelser for, at du kan søge om dette. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9