Filtrer efter
Psykologi og terapi
HF og VUC
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-8 af 8
Annoncer

Reportager indenfor Psykologi og terapi

Psykologi enkeltfag som adgangsbilletten til drømmeuddannelsen

Vil du gerne blive klogere på, hvorfor folk tænker, føler og opfører sig som de gør? Så er enkeltfag i psykologi en rigtig god mulighed. Her bliver du nemlig indført i diverse psykologiske tankegods, ligesom du lærer at forholde dig til centrale, psykologiske teorier. 

psykologi enkeltfag

Psykologi enkeltfag på enten C- eller B-niveau er samtidig en god investering i din fremtidige uddannelse, da supplering med dette fag kan være en del af adgangsbilletten til din drømmeuddannelse. Læs med herunder og bliv klogere på, hvad du egentlig lærer på psykologi C og B.

Psykologi enkeltfag C og B

Du bliver undervist på forskellige niveauer afhængig af om du vælger psykologi enkeltfag på C- og B-niveau. På psykologi C bliver du i stand til at analysere og reflektere over psykologiske forhold af både faglig og almen karakter, mens du på psykologi B får du de grundlæggende redskaber til at analysere og reflektere over de psykologiske forhold - også af både faglig og almen karakter. 

Du undervises i, hvordan mennesker sanser, tænker, lærer, føler, handler og udvikler sig - både helt universelt og under givne livsomstændigheder - på både psykologi C og B.

På psykologi enkeltfag undervises du endvidere i at forholde dig kritisk til centrale psykologiske teorier og undersøgelser. Du lærer at skelne mellem hverdagspsykologi og videnskabelig baseret psykologisk viden. Du lærer også at vurdere betydningen af historiske og kulturelle faktorer i forhold til menneskers adfærd. 

Adgangskrav og optagelse på psykologi enkeltfag

Du skal kunne opfylde en række adgangskrav for at blive optaget på psykologi enkeltfag:

  • Du kan tidligst blive optaget på psykologi enkeltfag et år efter, at du har afsluttet din afgangseksamen fra 9. eller 10. klasse. 
  • Du skal kunne demonstrere de faglige kompetencer, der svarer til dem, der besiddes ved afsluttet 9. eller 10. klasse, ligesom du skal have bestået samtlige skriftlige og mundtlige eksamener ved folkeskolens afslutningseksamen. 
  • Du skal til en optagelsessamtale med en studievejleder. Denne vurderer, hvorvidt du er klar til at blive optaget. 

Dine muligheder med psykolgi enkeltfag

At følge psykologi som enkeltfag er en rigtig god investering i din fremtid. Psykologi enkeltfag giver dig følgende muligheder: 

  • Du forbedrer dine kvalifikationer inden for psykologi
  • Psykologi enkeltfag kan blive din adgangsbillet til dit drømmestudie. Det kan være det fag, du mangler at supplere med. 
  • Psykologi enkeltfag kan være med til at forbedre dine chancer for optag via kvote 2 til en uddannelse.

Helt generelt er enkeltfag en god måde at komme i gang med uddannelse igen efter en periode uden. Samtidig kan du supplere med flere fag hen ad vejen, så du til sidst opnår en fuld HF-eksamen. 

Pris for psykologi enkeltfag

Det er sådan, at du selv skal betale for undervisningen, når du vælger at følge et enkeltfag. Det samme gør sig derfor også gældende for psykologi enkeltfag. 

Prisen for et enkeltfag kan variere. Det er derfor en god idé at tjekke med den specifikke skole du ønsker at følge faget hos. De kan  oplyse dig om den helt eksakte pris.