Læs medicin - tag din læge uddannelse i DK eller udlandet

Overvejer du at tage en medicin uddannelse? Har du altid drømt om at blive læge, vil du have en professionel uddannelse indenfor medicin og mennesker og har du lyst til at påbegynde et hårdt studie som altid er i udvikling? 
Filtrer efter
Studieretning
Uddannelsestype
Sted
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 337
1
2
3
4
...
17
Annoncer

Populære steder

Reportage

Zoneterapiuddannelse

 Stolemassage

Thai yoga massageuddannelse

Som læge er det vigtigt, at du kan lide at have med mennesker at gøre. Du skal kunne lytte til patienten og forstå patientens situation. Desuden skal du være god til at bevare overblikket og kunne handle hurtigt i krisesituationer.

Lægeuddannelsen

Du kan studere på lægeuddannelsen i København, Odense og Aarhus og snart på den nye lægeuddannelse i Aalborg. Da lægestudiet i København er det mest efterspurgte, er adgangskravene også højest her. Lægeuddannelsen er normeret til seks år, hvilket er opdelt i en treårig bachelor samt en treårig kandidatuddannelse. For at kunne arbejde som underordnet sygehuslæge skal du gennemgå den et-årige kliniske basisuddannelse. Derefter kan du videreuddanne dig til speciallæge, et forløb som varer mellem 4 og 7 år.

Arbejdet som læge

Når du har gennemført en lægeuddannelse kan du arbejde som læge og beskæftige dig med mange forskelligartede opgaver. En læge skal undersøge patienter, stille diagnoser og ordinere behandlinger og medicin. Lægens hovedopgave er at sørge for, at behandlingen er helbredende eller lindrende.
Som læge skal du vurdere hvert enkelt sygdomstilfælde. Du skal overveje hvilke fordele og ulemper (fx bivirkninger) der kan være ved en behandling i forhold til den ønskede virkning. Du skal rådgive patienten om behandlingen og give oplysninger om brug og dosering af medicin, risici m.v. Lægen samarbejder med mange andre faglige grupper, f.eks. sygeplejersker, ergo- og fysioterapeuter, socialrådgivere og psykologer.

Læge

Speciallæge

En stor del af lægerne arbejder som speciallæger. En speciallæge er en læge, som har videreuddannet sig og specialiseret sig inden for et område af lægevidenskaben. Det kan f.eks. være i børnesygdomme (pædiatri), øjensygdomme (oftalmologi) eller sindssygdomme (psykiatri).
Speciallæger kan blandt andet arbejde som afdelingslæge eller overlæge på et hospital. Her undersøger og behandler de patienter med sygdomme inden for deres specialeområde.

Privatpraktiserende læge

Læger kan også arbejde som privatpraktiserende læge i egen praksis. Det kan enten være som alment praktiserende læge eller som speciallæge inden for et specifikt område, f.eks. hals-, næse- og øresygdomme eller hudsygdomme. Nogle læger har specialer, som ikke direkte har med patientbehandling at gøre. Det gælder fx arbejdsmedicin, patologisk anatomi og samfundsmedicin.
En alment praktiserende læge har speciale i almen medicin og arbejder typisk i et mindre geografisk område. Arbejdet består i at undersøge, rådgive og behandle patienter i klinikken. En praktiserende læge foretager også forebyggende børneundersøgelser, vaccinationer og helbredsundersøgelser til brug i sociale sager. Ofte deltager lægen også i det lokale sundhedsfremmende arbejde.

Lægeuddannelse i udlandet

For dig som vil studere men samtidigt vil ud og se verden findes der lægeuddannelser i udlandet. Du kan enten vælge at finde en lægeuddannelse i udlandet på egen hånd, hvilket vil sige at du selv kontakter skolen for at få de informationer du behøver. Du kan også vælge at kontakte en udlandsformidler dvs. et bureau eller en agent som hjælper dig med valg af skole, oversættelse af karakterer, hjælper dig med en studiebolig og eventuelt visum. Alle uddannelsesstederne i Danmark samarbejder med hospitaler i Norden og Europa. Så det er en oplagt mulighed for dig som vil være udvekslingsstuderende i Norden eller i Europa at tage dine praktikperioder i udlandet.