Vis studentum.dk som: Mobile

Kandidatuddannelsen i Medicin (lægevidenskab)

Aarhus Universitet
Længde: 2 år
Uddannelsesstøtte: SU-godkendt
Heltid/deltid: Heltid
Sted: Århus

Om uddannelsen

Kandidatuddannelsen i Medicin (lægevidenskab)

Health ved Aarhus Universitet danner rammen om den treårige lægevidenskabelige kandidatuddannelse, der leder frem til Cand.med.-graden.

På kandidatuddannelsen får de studerende udbygget den viden og de færdigheder, som bacheloruddannelsen har skabt grundlag for. Både den teoretiske og praktiske kunnen bliver bragt op på et højere niveau, og det medicinske perspektiv bliver større.

Udlandet

Som studerende er der gode muligheder for at komme til udlandet, dels i forbindelse med udvekslingsaftaler med forskellige universiteter i og uden for Europa, dels gennem studenterorganisationer. Størstedelen af de medicinstuderende, der tager af sted på et udvekslingsophold i udlandet, rejser ud mens de læser på kandidatuddannelsen.

En uddannelse for livet

Medicinuddannede arbejder i alle dele af sundhedssektoren, bl.a. som hospitalslæger, praktiserende læger, eller som forskere på universiteter og i medicinalindustrien. En helt central del af at være læge er, at du altid videreuddanner dig. Medicin er et felt i rivende udvikling, hvor der hele tiden opdages nye sygdomme og nye behandlingsformer. Det kræver nysgerrighed at være læge.

"Det er varieret og sjovt at modtage patienter: Du får præsenteret et problem, og så skal du og andre agere på det. Det sværeste er nok stuegangen på sygehuset. Her skal du kunne vurdere, om patienten f.eks. er rask nok til at blive udskrevet, eller vurdere, om der skal ændres i behandlingen. Det kræver viden og overblik. Lægearbejdet er en slags detektivarbejde, hvor man skal bruge sin viden fra hele uddannelsen."
(Søren Ramme Nielsen, cand.med. Introlæge (Hæmatologi), Aalborg Sygehus)

Ansøgning

Bachelor: Den Koordinerede Tilmelding. Kvote 2: senest 15. marts kl. 12.00. Kvote 1: senest 5. juli kl. 12.00. Kandidat: på uddannelsesstedet

Pris

Du har mulighed for at få SU under uddannelsen.

Kontaktinfo

Aarhus Universitet

DK-8000 Aarhus C
Nordre Ringgade 1
1165 Århus

 Vis telefonnummer
www.au.dk