Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Professionsbachelor

Sygeplejerske

UC SYD, i Aabenraa (+2 lokationer)
Længde
3,5 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
september 2024 (+5 startdatoer)
Uddannelsesform
Holdundervisning, Online undervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt
Længde
3,5 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
september 2024 (+5 startdatoer)
Uddannelsesform
Holdundervisning, Online undervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt

Fremragende studievejledning

Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende studievejledning.

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

Video

Om uddannelsen

Sygeplejerskeuddannelse - Bliv sygeplejerske på UC Syd

Sygeplejerskeuddannelsen

Hjælp andre, når det virkelig gælder

Barn, ung, voksen og gammel. I alle faser af livet kan vi havne i situationer, hvor mødet med en sygeplejerske bliver afgørende. Som sygeplejerske tager du imod borgerne, når de midt om natten kommer ind på skadestuen. Du er også den rolige hånd, der lægger patientens drop, når der er behov for medicin eller væske. Du kan dit håndværk og træffer de nødvendige beslutninger i en hverdag, der veksler mellem stabile, komplekse og akutte situationer. Og det er dig, der med overblik og professionalisme altid har patienten i centrum, hvad end det er på sygehuset, i hjemmeplejen eller i psykiatrien.

På sygeplejerskeuddannelsen bliver du klædt på til at kunne udføre alle dele af sygeplejefaget. På baggrund af den sidste nye forskning og viden lærer du at give den bedst mulige sygepleje til mennesker i alle aldre og fra alle samfundslag, i forskellige situationer og til mange forskellige behov.

Du kommer hurtigt tæt på virkeligheden
Allerede under din uddannelse kommer du tæt på den virkelighed, der venter på dig efter dit studium. På campus har vi topmoderne simulationslokaler, som vi inddrager i undervisningen. Her gør vi den teoretiske undervisning praktisk, reflekterer over sygeplejefaget og klæder dig på til dine praktikforløb. Og når du kommer tilbage fra din praktik, har du endnu flere erfaringer med dig, som du kan inddrage i undervisningen.

På studiet kommer du også til at arbejde sammen med andre professioner. Det kan bl.a. være med bioanalytikerne, jordemødrene, ergo- og fysioterapeuterne samt socialrådgiverne. Her får du et indblik i andre fagområder, og dét ruster dig til det vigtige tværprofessionelle samarbejde, du kommer til at møde i dit job som sygeplejerske.

Uddannelsens opbygning

Det tager tre et halvt år at blive sygeplejerske. På uddannelsen fordyber du dig i fag som sygepleje og sygdomslære, anatomi, fysiologi og farmakologi. De sundheds- og naturvidenskabelige fag giver dig en grundig viden om kroppens opbygning, sygdomme og behandling. Du lærer også om pædagogik, psykologi og kommunikation, og om sociologi, etik og jura. Det giver dig en forståelse for, hvordan mennesker kan reagere i svære situationer, hvordan du skal håndtere, kommunikere og give omsorg til forskellige patienter, og hvad du skal være opmærksom på etisk og juridisk.

Undervisningen veksler mellem dialogbaseret holdundervisning, forelæsninger, gruppearbejde og selvstudie. På campus har vi simulationslokaler, som vi inddrager i undervisningen, og her øver du både dine kliniske kompetencer og kontakten og kommunikationen med patienten.

I løbet af din studietid skal du i praktik. Vi kalder praktikken for klinisk undervisning, og hele 40 procent af din studietid foregår ude på de kliniske uddannelsessteder, hvilket bl.a. kan være sygehuse, psykiatrien, hjemmeplejen og på ambulatorier. Her vil du møde kliniske vejledere, der støtter og vejleder dig undervejs i dit forløb.

Du har også rig mulighed for at tage et eller flere af dine praktikforløb i udlandet, og også dine semestre med teoretisk undervisning kan du tage udenfor Danmarks grænser.

Du afslutter din uddannelsen med et bachelorprojekt, hvor du kan fordybe dig i den sygeplejefaglige problemstilling, som, du synes, er mest interessant. 

Startdato

Vælg mellem 5 startdatoer

september 2024

  • Holdundervisning
  • Esbjerg

september 2024

  • Holdundervisning
  • Aabenraa

februar 2025

  • Holdundervisning
  • Esbjerg

februar 2025

  • Holdundervisning
  • Aabenraa

februar 2025

  • Online undervisning
  • Fjernundervisning

Ansøgning og adgangskrav

Sygeplejerskeuddannelsen optager 50 procent i kvote 1 og 50 procent i kvote 2.

Job og karriere

Når du er færdig med din uddannelse og er blevet autoriseret sygeplejerske, har du mange karrieremuligheder. Langt størstedelen af færdiguddannede sygeplejersker bliver ansat på sygehuse, men her kan jobbene variere meget afhængig af afdelingen. Drømmer du eks. om at arbejde med børn, trives du bedst med en hektisk hverdag i en akutafdeling, eller egner du dig godt til at arbejde på en intensivafdeling, hvor patienterne er i en kritisk tilstand og skal observeres hele døgnet? Du har mange muligheder for at vælge job indenfor det, du brænder mest for.

Mange sygeplejersker får også job i hjemmeplejen, i psykiatrien eller på lægehuse. Herudover har du som sygeplejerske gode muligheder for at arbejde i udlandet eks. med organisationer som Læger uden Grænser.

Som færdiguddannet sygeplejerske har du også mulighed for at videreuddanne dig på diplom-, master-. kandidat- eller ph.d.-niveau. Du kan også specialisere dig ved at tage en uddannelse indenfor eks. det intensive, akutte, psykiatriske felt mm. 

Økonomi

Der vil på uddannelsen være udgifter til undervisningsmidler samt transport eller bolig i forbindelse med praktik. 

Husk at søge SU, hvis du er SU-berettiget

Som studerende på en professionsbacheloruddannelse har du mulighed for at søge Statens Uddannelsesstøtte (SU) til dit uddannelsesforløb. Du kan tidligst søge SU en måned før den måned, du kan få SU fra. Har du for eksempel ret til SU fra september, kan du tidligst søge fra den 1. august.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Sygeplejerske
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
UC SYD
Degnevej 16
6705 Esbjerg Ø

UC SYD - for de studerende, samfundet og fremtiden

UC SYD er den største uddannelsesinstitution i Sydjylland. En vigtig vidensinstitution, et samlingspunkt for landsdelen. Vi har 14 professionsbacheloruddannelser, enkelte erhvervsuddannelser og korte videregående uddannelser. Vi udbyder en lang række videreuddannelser og bedriver udvikling og forskning inden for pædagogik, sundhed, og...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoretet