Fransk enkeltfag

Un, deux, trois, quatre, cinq

Drømmer du om at lære fransk? Med et fransk enkeltfag på HF eller VUC er du godt på vej til at lære et nyt sprog, der åbner døre i hele verden.
Viser 1-2 af 2
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-2 af 2

Tag fransk C, B og A som enkeltfag på HF og VUC

Søger du et fransk kursus, der dækker alt fra grammatik til samfundsforhold i lande, hvor fransk er hovedsproget? Start med fransk C og fortsæt til fransk B og A, hvis du er sulten efter at lære mere. Du kan også starte med fransk 0-B på HF og VUC. I undervisningen lærer du fransk udtale og grammatik samtidig med, at du udvider dit ordforråd og lærer om politik, historie og kultur i den fransktalende del af verden.

Fordelene ved et fransk enkeltfag på HF og VUC er mange. Ikke alene får du et fleksibelt fransk kursus, hvor du kan starte som ren novice, når du vælger fransk C eller fransk 0-B og bygge ovenpå det, du har lært ved at fortsætte til fransk A. Du får også mulighed for at læse fransk, når og hvornår det passer dig, og i det tempo, der passer dig.

Det betyder, at du kan følge undervisningen dag eller aften på skolen, eller når som helst, når du vælger fransk som fjernstudie på HF og VUC. Det eneste, du skal huske er, at du kan afslutte hvert niveau på et halvt eller et helt år, mens et niveau skal være bestået, før du kan fortsætte på det næste.

Læs fransk som fjernstudie eller på skole på HF og VUC

Skal jeg vælge fransk som begynder- eller fortsættersprog?

Når du tager et fransk enkeltfag på HF eller VUC skal du vælge mellem begyndersprog og fortsættersprog. For at blive optaget på fransk som fortsættersprog skal du have fulgt den prøveforberedende franskundervisning i folkeskolen i 2 - 4 år eller have franskkundskaber på et tilsvarende niveau.

Det er altså typisk ikke nok, at du har været på fransk sprogskole i en sommerferie eller været på skiferie i de franske alper hvert år. Er du i tvivl, om du bør tilmelde dig fransk som fortsættersprog eller begyndersprog, bør du tage fat i studievejledningen på det HF og VUC center, hvor du vil tage dit fransk enkeltfag.

Hvad lærer jeg med et fransk enkeltfag på HF og VUC?

Det konkrete udbytte af dit fransk enkeltfag på HF og VUC afhænger naturligvis af, hvilket niveau du vælger, og om du følger fransk som begyndersprog eller som fortsættersprog. Overordnet arbejder du imidlertid med følgende:

  • Fransk grammatik, udtale og intonation
  • Kultur, sprog, historie og politik i Frankrig
  • Sprogets opbygning samt udvidelse af ordforråd
  • Oversættelse fra dansk til fransk og fra fransk til dansk

Niveauet stiger gradvist fra niveau til niveau. Allerede efter at have afsluttet fransk C som begyndersprog vil du være i stand til at oversætte enkle tekster og føre en simpel dialog på fransk, mens du efter fransk A vil være i stand til at tale fransk relativt flydende.

Hvad koster det og kan jeg få SU til fransk som enkeltfag?

Det koster 450 kr. per niveau at tage fransk enkeltfag på HF og VUC uanset, om du følger undervisningen på skolen eller som fjernstudie. Har du afsluttet en videregående uddannelse eller er du pensioneret eller på efterløn, er prisen dog højere. Ønsker du at modtage SU skal du supplere med et til to øvrige HF enkeltfag for at nå op på minimum 23 timer om ugen. Derudover er det et krav, at du ikke tidligere har modtaget SU til det samme fag.

Læs mere om SU til HF enkeltfag og beregning af timer

Lyder fransk som enkeltfag som noget for dig? Find det HF og VUC center, der passer dig i oversigten her på siden.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
maj 2024
ma
ti
on
to
fr
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9